Отговори
# 90
  • гр.Варна
marianik , а дали не съм наясно или ти не си ме разбрала е друг въпрос.

5.Документи, удостоверяващи направените вноски
Какъв документ се издава по  точка 5?

Официално, в определен стандартен текст,подписано от представляващо банката лице ,подпечатано и с изходящ номер удостоверение (в някои банки наречено служебна бележка) за платените само лихви за периода от 01.01.2009 до 31.12.2009  .

Това е документа,а не както ти описваш :

аз си взех движението от сметката ,която обслужва кредита. Там пише  сума - вноска по кредит, след това се вижда,че са взети за кредита.Дано да върши работа иначе не виждам какво може да издаде банката. С платежно нареждне става когато превеждаш от друга банка и основанието е погасяване на кредит. Ако някой си пази вносните бележки сигурно също става.

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 22:46 от marianik

# 91
  • Плевен
Щом като това е документа аз го имам.Издадоха ми такова удостоверение. Явно аз го разбирам по друг начин,но няма значение,ще се разбере като се занесат документите в НАП. Предпочитам да съм се подсигурила,отколкото да се връщам по няколко пъти за допълнителни неща. Аз имам друг по -интересен казус от това. Имам 2 месеца с плаващ лихвен процент и направените вноски са различни от тези в погасителния план за тези 2 месеца. Сега не могат да ми издадат погасителен план с реалните вноски от програмата с която работят, евентуално служителката ще го прави "ръчно" ooooh! .

# 92
  • Варна
Щом като това е документа аз го имам.Издадоха ми такова удостоверение. Явно аз го разбирам по друг начин,но няма значение,ще се разбере като се занесат документите в НАП. Предпочитам да съм се подсигурила,отколкото да се връщам по няколко пъти за допълнителни неща. Аз имам друг по -интересен казус от това. Имам 2 месеца с плаващ лихвен процент и направените вноски са различни от тези в погасителния план за тези 2 месеца. Сега не могат да ми издадат погасителен план с реалните вноски от програмата с която работят, евентуално служителката ще го прави "ръчно" ooooh! .

Това си е проблем на банката, те ще измислят някакво решение. Ти просто си настоявай данните в погасителния план и в удостоверението да съвпадат  Peace

# 93
И ние сме поредния случай, в който е изтеглен кредита преди брака, дали ще ни огрее, не е ясно, ако някой има подобен случай да ми каже. Обаче апартамента е само на името на мъжа ми. Договора за кредит също. Единствено жилище ни е. Декларацията ще подавам аз, че съм с по-големи доходи  Mr. Green Кредита го теглихме края на 2007, края на 2008 се оженихме. Ще използваме облекчение за 2009. Нещо много неясноти има по закона и ще орежат всичко наред, според мен, само и само да върнат по-малко пари.

# 94
Детски се получават и от бракуваните.Трябва дохъдът на член от семейството да е равен или по-малък от 350 лв

И аз с едно питане- доходът обаче бруто или нето? Crossing ArmsЗащото по фиш някой може да взема 800лв напр ама чисто идва около 600?
Бруто.

# 95
Аз да попитам, някой може ли да ми даде линк към бланка на отказа на другия съпруг, да ползва облекчението, че не мога да намеря подобно нещов сайта на НАП

# 96
Момичета, моята ситуация е подобна, ипотечен кредит теглен от мен преди брака, единствено жилище, но освен това имам 1/2 от апартамента, в който живеят родителите ми. Те го прехвърлиха преди години на мен и на брат ми. Не живеем там, той е в друг град. В такъв случай, мога ли ползвам това облекчение за млади семейства?  newsm78

# 97
Здравейте и аз съм в подобна като вас ситуация.Днес ходих до банката и ми казаха, че трябва да платя такса от 50лв за да ми изготвят всички документи за пред НАП. #Cussing outСтава въпрос за Пощенска банка!  #2gunfire

# 98
  • Варна
Хм.. 50 лв. са си страшно много.. те трябва само да ти дадат някакъв документ/удостоверение/справка и заверен погасителен план. Първото обикновено струва към 20-30 лв., второто би трябвало да е безплатно или най-много да ти вземат някакви стотинки за копиране на документа. Моя съвет е да звъннеш в call-центъра на банката /би трябвало да имат/ и да попиташ там.. дано да се окаже, че в клона, в който се обслужваш нещо не са наясно  Peace

# 99
 Shocked и аз съм към пощенска, и на мен ли ще ми искат 50 лв.

# 100
  • София
Току що звъннах в на Пощенска банка в Цетър за обслужване на клиенти 0800 18 000 - потвърдиха таксата за издаване на удостоверение е 50 лв.  #Cussing out

# 101
# 102
Това е пълно безумие Shocked. Как е възможно да искат 50 лв за тази справка. Ние си я извадихме от Пиреус  срещу 6 лв

# 103
В Си банк е 30лв. днес НАП са пуснали подробни тълкования на изискванията за данъчно облекчение сега ще ви го копирам от другата тема.

# 104
Заповядайте тук много подробно е обяснено всичко,друг е въпроса,че само малцина ще се възползват от това облекчение.http://www.nap.bg/preview_news?p_news_id=811

Общи условия

Активация на акаунт