От 15.09. в ШЕСТИ клас!

• 31 615
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
По география има ли национален кръг за 6-ти клас? newsm78
Има ,той е общ за децата от 5-7 клас . От София се класират 2 или 3 деца /от 3-те възрастови групи - общо/ , според резултата , който са постигнали . От областите мисля ,че отива само по 1 дете от група.
 Уф, дано го обясних разбираемо  Blush.
 Иначе моят също се подготвя здраво по география , пък да видим. Прави пробни 2 кръгове , но допускал по 2 - 3 елементарни грашки. Ще видим, то олимпиадата наближава.
anibani  за разправията с въпросната г-жа ти пожелавам успех. Колкото до подготовката - не мисля че има общо с другите предмети. Моят си се готви цялата година. Непрекъснато чете допълнителна информация по уроците , разглежда атласа и т.н. Но си учи по всички предмети. Той се готви усърдно и за математиката , но това не означава ,че е спрял да чете по БЕЛ.

# 721
  • с/у ОколоМръсТното
с 2бр. 5-ци завършва щерката.
По История и Математика. И наистина по 2-та предмета не е за 6-ци. Демек - резонно е оценяването й.
Доволна съм.  Grinning

... я кажете, моля... В какаво точно се изразява пуберството при вашите 6-токласници? Какви симптоми проявяват?

П.П: скоро е ред за нова тема... Моля желаещите да ги допълня на 1-вата страница ми пишат на ЛС. Или ако има желаеш да ми помогне и да обърне 50стр., моля да заповяда. Насреща съм.

# 722
  • Бургас
Нямам особени проблеми за сега, но това се дължи на търпеливият ми (пак за сега) нрав. Често мрънка и недоволства и малко да й се вържа и да й отговоря - скандалът е готов  Crazy.  Възприела съм тактиката да се въздържа на момента за да ми мине малко, на мен и на нея и след 10 минути вече разговорът е на друго ниво  Flutter
По едно време, преди година две много се палех (овен съм, а тя лъв) и до нищо добро не се стигаше, я ще я плесна по дупето, а в най-добрия случай ще трясна някоя врата. Но тя си знае, че полагам усилия да се спогаждаме и гледа да не прекалява. Иначе като се разяря - става страшно. Много рядко ме докарва до такива състояния. Добро ми е детето. Най-често разправиите ни са да започне да се учи и да си създаде навици около обслужването си. Тя си знае, че храни ли се, в общи линии няма да има други проблеми Simple Smile.
А, много се сърдя и като не спази предварителна уговорка, която имаме. Искам да се научи на точност, защото ще й е много важно занапред в живота. Абе казала ли съм нещо за точне час или въобще поето ли е като ангажимент - трябва дас е свърши. Започна да влиза в час. Аз съм педант в това отношение и много държа на това у другите хора.

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 17:01 от Pagocт

# 723
  • Пловдив
Илияна е станала малко по-разсеяна. Редовно си забравя телефона, парите, чантата.............Вече загуби 2 чадъра. Може да се каже, че отделя много по малко време за учене. Предпочита да седне на компютъра, да чете списание или книга която е много далеч от учебният материал. Малко по избухлива е. На моменти така си настоява на нейното, че ме изкарва от нерви. Това е в общи линии. На този етап се справяме, ще видим за напред. В класа им има деца които рязко си понижиха успеха, любовните въпроса са на дневен ред, има и такива които вече пушат и предпочитат компанията на по-големи от тях.

# 724
Да има национална олимпиада по география и mama_jeny_r го е обяснила. Изразила съм се неправилно, че по всички  предмети не го изпитват защото се готви за олимпиада. Просто в момента не го изпитват по география на текущите уроци, защото има допълнителен материал, който чете. Той от началото на годината влачи разни книги и ги изчита, но в  момента трябва да довърши някаква книга и започва с цял куп тестове,които трябва да реши.
Завършихме срока с една четворка по ДТИ (госпожата е същата, която е и по информатика) и всичко друго е 6. Но аз се гордея с моето дете.
Нямам нищо против допълнителния труд, напротив уважавам всеки труд. Имам против да обсъждаме учебния процес в кварталния магазин.
Шани, колкото за пубертета Стоянко е по - разсеян, забравя разни неща, но всичко е поносимо до момента.Ма те и момчетата са по - бавно развиващи се от госпожиците.
На всички пожелавам хубава ваканция.  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 725
  • София
Здравейте момичета!Напоследък не съм много редовна,нещо нямам настроение за писане.Но ще гледам от тук нататък по-често да се вясвам.
Видях,че пишете за олимпиади можете ли да дадете линк,в който да видя датите?Благодаря!

Иначе при нас няма нищо ново.Завършихме първия срок отлично,но има какво още да се желае.
Голямото дете на мама го тресе пубертета или предпубертета /тогава не ми се мисли през същинския какво ще е  Rolling Eyes /.
Мама проучва курсове и учители за догодина.Не сме се спрели на точния формат на подготовка,нито се знае какво му е желанието за кандидастване.Само да сме живи и здрави!

Да честитя празниците на всички,които съм пропуснала,но са имали повод през този месец!Бъдете живи и здрави!  bouquet

# 726
  • Пловдив
Здравейте, реших да се включа и аз, че има и аз шестокласник, а покрай проблемите с малкия кандидат първолак, съвсем съм загърбила голямото си детенце. И аз споделям, че децата напоследък са доста обсебени от компютъра, и каточели се състезават по между си в тази област да са компетентни, а уроците са оставени на по-заден план.

# 727
  • Bristol
Шани, мерси за линка! Те бая са вдигнали цените  Money
... я кажете, моля... В какаво точно се изразява пуберството при вашите 6-токласници? Какви симптоми проявяват?
Boring. С тази дума се описва животът му в момента  Laughing Е, от време на време се събужда от това си състояние. Сега за РД сам си организира партито, с приятели отива да гледа финалите по баскетбол. Организира транспорта, обади се на родителите да каже кога, как и къде, баща си само за парите го ръчка  Laughing Но към много малко неща подхожда по този начин  Tired И защото животът му е много скучен, го разнообразява като дразни сестра си  Twisted Evil ooooh! В четвъртък на театралния клуб е разиграл сценка от неговото ежедневие и взаимоотношение със сестра си, залели са се от смях децата и учителят, но на мен въобще не ми е до смях, като ми е ежедневие  Naughty

# 728
Хайде свърши и първия срок. Преполовихме годината  Peace
Не съм доволна от оценките на Боби, за жалост се е издънил и на едно от местата на което не го очаквах. Казах му, че съм разочарована - говорихме като големи хора, не съм се карала....
Ще се опитам да натискам втория срок, за жалост още е далеч явно от самоконтрола и амбицията.
Честито на всичи добре представили се дечица! Hug

# 729
Благодаря Lennyh.
Пожелавам и на твоя Боби по - високи резултати втория срок. Simple Smile Simple Smile

# 730
Привет,момичета.
Да се запиша и аз.Ако не се броят музиката-5 и физическото-4,Цветан завърши с две 5,по ЧП и български.По другото шест.Доста се е отпуснал,уж ще се стяга втория срок,но ще видим.Не очаквах,чак такова порязване по физическо.Не покривал нормативите,еми какво да го правя,като все бронхиални спазми прави и като рохко яйце го гледаме.Това да му е проблема,като гледам той не се впечатли много.
Браво на всички отлично представили се първия срок деца,все така да им върви.Аз обаче определено виждам разлика в поведението на Цецо от миналата година.Явно при нас пубертета така ще се развива.
Да са ни живи и здрави децата и да имат късмет в живота,това е по-важно.

# 731
И аз не съм доволна от оценките, но не съм мърморила като го гледам, че сам си се ядосва.
Просто мн. го мързи. Не му се напъва и това си е.  Confused
Да не говорим, че въобще избягва темата и не му се говори за училище, а да се остави някой да му помогне е почти изключено.
Баба му не може да му помага, нищо че е учителка, тя е БАБА  ooooh!  ooooh!  ooooh! Не мога да проумея кое е срамното.
Също и кое е срамното да си сложи шапка  ooooh! (баба му също за нищо на света не слага шапка, но това не я прави достатъчно готина  и достойна за помощник  Thinking)?!

# 732
  • Бургас
Как сте момичета. Ваканцията свърши вече. Утре с нови сили.
Преди час си посрещнах детето от Русе. Отидоха и се върнаха живички и здравички. Искам да ви предам специални поздрави от lina_d. Засякохме като изпращахме дечицата и специално пита за вас. Съжалява че нямала никакво време да влиза и да чете, но не ви е забравила.   bouquet

# 733
  • с/у ОколоМръсТното
Pagocт, сега поуспокои ли се малко  Hug
Позрави Лина_д и от нас. И да вземе да намери 2-3 кофи време, че срамота така да липсва. Joy

Моята щерка може да се хили с часове за нищо. Бе само пръст да й покажеш и е готова. Но това е по-добрият вариант пред това у дома да имам намусен тийн. Та дано само с количествен смях да преминем през тинейджърството.

Мдааааа, свърши ваканцията. Crazy  От утре сме пак на въртележката  Tired

Как ще се почива около 3-ти март? Че почвам да кроя пак планове...

# 734
 Simple Smile привет отново и от мен  Simple Smile
 -с нова рег.съм,че имах проблеми първо с пощата,после с компа, после с влизането тук...........ама сега отново съм на линия и смятам да съм редовна.
Александра ми,като виден представител на ранния пубертет,си спечели неприятни за мен срочни оценки - 3 по ЧП, 4 по Геогр., 5 по БГ и матем. и по останалото 6  Joy
не съм особено притеснена, но ще я държа по-изкъсо и ще я препитвам редовно / нещо,което досега почти не се е случвало /.-това е резултат от тийн-ването,за което попрочетох,че вече споделяте  Laughing
Класната ме поуспокои,че до догодина при нея вече ще са поотшумели най-бурните тийн-прояви на разсеяност и безорганирана безотговорност,че да може да се подготви за кандидатстването. Hug

Общи условия

Активация на акаунт