2 бързи въпросчета

• 4 366
  • 65
  •   1
Отговори
# 30
  • Varna
Ни маман, ни свеки.
А и свеки не е от моя град. Почти сама и със помощ от мъжо когато си е бил във България съм си отгледала детенце.
Нямах време да си мисля даже, че ми е тежко Grinning Всичко е под контрол когата има организация. Така, че това е положението. Мама ми не е от тия дето ще дойдат даже и да си видят внучето щото много заета баба. Ама поне няма сега кой да ми натяква, че ми е гледала детенце Wink Е сега реват и искат да го видят ама той  млад мъж вече а и не ги чувства близки за съжаление. Комшиите които ми помагаха поне да ида от време на време да напазарувам смята за по близки и там отива за празници Simple Smile

# 31
  • сред маслини и портокалов цвят
От как се е родил си го гледаме сами.
Бабите само му се радват, помощ от тях не искам. Така ги  възприемам аз нещата. Peace

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 13:38 от jasmin

# 32
Свекърва ми ми помага много в гледането на децата. Безкрайно съм й благодарна. Майка ми не ги е гледала нито 1 път досега.  Wink

# 33
1. Сами си ги гледаме с изключение на ваканциите когато са при бабите Mr. Green
2. Свеки помага когато се наложи не мога да се оплача в един град сме, мама е на 80 км, но докато децата бяха по-малки винаги когато съм имала нужда е била при мен .

# 34
1. Кой ви гледа детето или кой ви помага  да  си го гледате ?
2. Свекърва ви помага ли ви и колко ?
1. Гледаме си го сами със съпругът ми. При баби го  оставяме за няколко часа през седмицата (предимно събота преди обед), когато трябва да пазаруваме.
2.Когато синът ми се роди свекърва ми ми "помагаше". Не, че съм искала или молила за помощ.  Naughty Просто избор не ми бе предоставен, бях поставена пред свършен факт, а това е не по-малко неприятно. Та, натрапената помощ-не е помощ.

Аз също имам дете и си го гледам сама ,а свекърва ми дори и не се интересува от детето .
Жалко нали ?
Ти няма за какво да съжаляваш. Никой, освен бащата не е дължен да помага за отглеждането .
А ако някой не се интересува от детето, загубата е изцяло за негова сметка.

# 35
А чували ли сте това  Simple Smile  :

Ако една свекърва не пречи, тя вече помага!

# 36
ами ние с мъжа ми си гледаме детето.но не мога да си кривя душата,че като кажа на свекървата,че трябва да гледа малката известно време,никога не ми е отказала.нашите също я заглеждат,но тя пък вече не иска да седи с тях.и така,предимно разчитаме на нас си.но кофти ако няма кой да ти помага или да се позаинтересува.

# 37
 Със свекървата и свекъра по принцип живеем в една къща с две домакинства. Когато родих... беше на 11- тото небе. Ако можеше да го кърми, честно ви казвам, нямаше да мога да се вредя да си видя детето от нея! Беше обсебващо  и досадно чак! И тя си го признава! Беше видяла темата като втора възможност да отгледа дете по различен начин от този, който е отгледала своите деца. Най-накрая и заявих (тактично Rolling Eyes), че сега е мой ред да бъда родител и тя е майка на други деца! Майка ми е малко далеч от мен и рядко се виждаме. В момента сме далеч от дома и се гледаме с Илко сами.Татито ходи на работа и когато може се занимава с него. Не гледай на нещата като задължение, а колкото можеш се забавлявай с детенцето, защото миговете са единственни и си отминават и не се връщат назад!  bouquet

# 38
От раждането на малката се гледаме с нея, оставяла съм на свекървата само вечер ако излизаме, но ние живеем в един апартамент. Общо взето не съм търсила помощ от родителите ни, само като почнах работа съм разчитала на таткото и на свеки малко, жената все пак работи няма как да я товаря. Майка ми живее в друг град и някакси не ми се иска да я пращам за дни. Сега пак не работя, но тя тръгна на градина и много добре й понася. Което пък си е възможност за нас с татко й да сме сами.  Mr. Green Жалко е, че твоята не се интересува, но все пак ти си майка на детенцето, организирай се и се старай да не разчиташ на никой. А ако пък след време има желание да помага - добре дошло ще е.  Peace

# 39
Гледаме си детето сами със съпруга ми Peace
Свекърва нямам

# 40
Аз и съпругът ми се грижим за детето ни.
Никой не ни помага, живеем много далече едни от други и помощ, каквато ти имаш предвид е невъзможна.

# 41
Ние си го гледаме с таткото.

# 42
  • ...на безопасно
Майка ми помага много, ама много... Взема я от ясла, защото аз съм до по-късно на работа. Като е болна/детето/си взема дни за да мога аз да ходя на работа.
Свеки я гледа 2 пъти в месеца, но ако я питаш , а и без да я питаш,тя е изгледала детето newsm78

# 43
Сама си гледам детето и засега никой не ми помага....
Свекърва ми не живее в Б-я,но ако беше тук щеше много да го гледа...

# 44
Гледаме си детето само със съпруга ми.Не разчитаме на никой.Бабите и дядовците работят  в частния сектор.Няма дори за 2ч.на кой да го оставиш.Минахме през яслата,а сега на градина.Предпочитам ние със съпруга ми да си го гледаме.Не че бабите и дядовците не се интересуват,но да се приберат 7ч. от работа скапани с аз да го оставя е доста нагло.Двамата със съпруга ми работим,справяме се.

Общи условия

Активация на акаунт