2 бързи въпросчета

• 4 364
  • 65
  •   1
Отговори
# 60
Ние с мъжа ми сами си гледаме детето защото така смятаме че е правилно и така искаме да бъде. Иначе ако поискаме помощ ще я получим и от майка ми и от свекърва ми.

# 61
  • София
Ами и аз съм на мнение,че децата трябва да ги раждаме, защото ги искаме ние, а не за да се отчетем пред други или за да създадем работа на някого. В този ред на мисли никой не е длъжен да ми помага с тях, освен мъжа ми.

За протокола, и двете ми деца ги е гледала детегледачка до определена възраст, просто защото или нямаше да имам какво да ям, ако аз си ги гледам сама, или трябваше да реша да нямам деца, докато чакам бабите да се пенсионират. Ей на, на 34 съм вече, 2 деца имам, а бабите ще се пенсионират след 2 години най-рано.

С радост водя децата на гости или ги давам да ги погледат бабите, когато са в почивка - и те искат да им се порадват, а кога могат да го нправят, освен в тяхното свободно време.

Един съвет - гледай си детето и му се радвай. Ако имах аз тази възможност през цялото време...може би щеше да ми мине и на мен мисълта, че свекървата не ми помага...

# 62
Имам едно дете и свекърва ми често я взима да я гледа, за да мога да си свърша някоя работа.

# 63
Свекърва ми живее на 10 000 км, а майка ми - даже още по-далеч.
Сами си гледаме детето и не се оплакваме - нали затова сме го създали, не да ни го отглеждат бабите.

# 64
ЗДРАВЕЙТЕ
много ми се иска да ви питам за два въпроса които ме вълнуват вече доста време .
1. Кой ви гледа детето или кой ви помага  да  си го гледате ?
2. Свекърва ви помага ли ви и колко ?
Аз също имам дете и си го гледам сама ,а свекърва ми дори и не се интересува от детето .
Жалко нали ?

1. Сами се гледаме. То и майчинството е за това. Майката да си гледа детето. Не мога да разбера що все намесвате бабите. В крайна сметка родителите са тези, които трябва да си гледат децата...а не бабите...
2. Да, когато нито, аз, нито баща й, нито брат й, не могат я вземат от детската. Тогава отива баба й.

( и да, винаги, когато поискам и помоля, няма никакъв проблем свекърва ми да я гледа. За протокола и тя работи..)

# 65
  • София
 Ние си го гледаме, но без помощ не става. За помощ разчитам основно на голямата си дъщеря, да е жива и здрава! Свекърва ми също помага, ако е почивка. Майка ми е пенсионерка, но е в провинцията. През ваканциите на ОДЗто я пращам там. Ползвах си майчинството, но децата след 2г също имат нужда от гледане, затова намесваме бабите. Не всеки работи в системата на образованието, за да е с графика на децата. Аз също помагам и гледам деца- на сестра, зълва, приятелки, когато се налага и съм свободна.

Общи условия

Активация на акаунт