2 бързи въпросчета

• 4 363
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
Ама защо трябва някой да помага? ooooh!Щом си решила да имаш дете, да си си правила сметката дали ще се справиш предварително,  а не сега - "Никой не ми помага... Cry"
Никой на никой не е длъжен!Трудно е, тежко е, но неволята учи, нямаш избор!
Като нямаш помощ- сама ще се справяш, нито си първа,нито последна

# 46
Майка ми винаги ми е помагала.
Свекърва ми... тя е на друга планета.  Rolling Eyes

В пълна сила се отнася и за мен Laughing

# 47
1.Сама ги гледам...вечер с татко им двамата.
2.Свекърва законно нямам...тоест неомъжена съм... Mr. Green...иначе имам...жената идва да ги види по един два пъти в седмицата...но не ги гледа.Просто предпочитам да си ги гледам аз.А майка ми все още си ходи на работа...та само това и липсва.... Laughing

# 48
  • София
1. Аз и той.
2. Помощ има, ако им отидем на гости:
- свекърите: 2 пъти в годината за по 3-4 дни
- моите: месечно за 2 дни.
и в 2та случай не падат особено нашите грижи.
тази година бяха 2 месеца ваканцията при бабите - разделени обаче... догодина живот и здраве, ако ги искат само в комплект ще ги дам.

# 49
  • Горна Оряховица
Имам бебе на 10 месеца и половина почти.Гледам си го най-вече сама,а ако имам нужда от помощ разчитам на майка ми.Със свекървата не се разбирам,не са се втурнали да ни помагат.Мислят си,че като дадат зимнина,която почти не ползвам с малки изключения,са отбили номера.Досега единствено свекървата на свекърва ми дава главно плетено и се сеща и то отскоро да даде по някой лев за малкия.Иначе те почти не се сещат,че имат внук.По едно време на свекърва ми майка й се нагласи да помага,но след време страшно много ме обиди и разочарова с изказвания по мой адрес,така че прекратих контактите си и с нея,а и тя е от съседен град.Моят баща също се включва активно като ни подкрепя финансово за малкото,което за съжаление баща му не прави,освен ако не го подканя.Та така - напълно разочарована от мъж ми и семейството му.Свекърите и сестра му на моя винаги подаряват на малкото плетено от бабето.Единствено сестра му на мъжа ми  се записа един път с костюмче,което беше дефектно.Купиха за питката единствено стол за хранене,който ми се стори супер непрактичен и го замених със триколка.А на свекърва ми паяка подари на малкото пак на питката паяк,но от най-обикновения модел(него го ползваме,но рядко).И така стоят нещата.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 16:50 от galq_j82

# 50
  • Mонтана
ЗДРАВЕЙТЕ
много ми се иска да ви питам за два въпроса които ме вълнуват вече доста време .
1. Кой ви гледа детето или кой ви помага  да  си го гледате ?
2. Свекърва ви помага ли ви и колко ?
Аз също имам дете и си го гледам сама ,а свекърва ми дори и не се интересува от детето .
Жалко нали ?
и аз съм така.тя само да го види и толкова при положение 4е живеем заедно със свекървата .,просто предпо4ита да си полегне,отколкото да го гледа.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 20:24 от bega4ki_

# 51
1.Аз, градината, пак аз, баща Им....
2.Нямам свекърва.
Не го намирам за жалко.Смятам за нормално да има всеки право на Избор и да, това включва бабите да Не искат да са безплатни детегледачки.

# 52
Имам три деца и грижите за тях са си мои!
Помага ми баща им и най-голямата ми дъщеря!
А има и детски ясли и градини...
Бабите са отгледали децата си и не се сърдя, че не се натягат много, много в отглеждането на внуците...

# 53
  • Варна
Ами, като станат повече децата ,кой ще ви ги гледа?
Защо пък свекървите са длъжни да ги гледат.
Аз нямам свекърва, но като ми се прище да вирна краците или да бриша
безцелно по кафета викам гледачка. Кой, като си постели...

# 54
Жалко,може би.
1.Предимно аз си го гледам,сега почна да се включва и мъжът ми.Майка ми и баща ми също,когато има нужда,баща ми го гледа от 3 месечен и то без никакви проблеми.Свекито по рядко,дори и когато живеехме заедно,но и по-добре,не съм доволна от нея  TiredВечно когато имаме нужда от гледач се ослушва,нейна работа почти не се сърдя.На нея по и харесва да отиде в Испания да гледа уж другите внуци.
По-добре май сами да се оправяме,пък и никой не ни е длъжен,ако могат могат  Rolling Eyes

# 55
Детето ми ходи на училище, а следобед на занималня. През останалото време си го гледам аз. Баща му го взема от време на време ама... доста слаба работа. Признавам си трудно е, защото все гледам да си наглася така нещата, че да ги свърша през деня. Иначе си го мъкна с мен. В повечето пъти му е скучно, но няма как. Все още не смея да го оставя за дълго сам в къщи...

# 56
Мога да разчитам на роднините си по всяко време. Винаги са ми помагали и знам, че и занапред ще помагат.
На свекърите също- добри хора са.

# 57
Който има деца, да си ги гледа. На този принцип съм. Бабите са си ги изгледали вече, не са ни длъжни. Когато проявят желание, нямам против.

# 58

Shocked
ех...не е истина просто...
ако сама си беше опекла как ще гледаш дете, нямаше така зорко да пресмяташ количествено кой какво ви е купил.

# 59
wwwb, виждам, че влизаш във форума. Няма ли да се разпишеш по темата си?

Общи условия

Активация на акаунт