СЕПТЕМВРИ-09'47 - Бебе на вратата чука, мама от нетърпение се пука

• 15 603
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
bubole4eаз какво да кажа,като всички де раждат са с термин след мен Crossing Arms

# 91
направо изперкулясвам, защо ли ми минават мисли че може чак октомври да се случи случката Confused? хмммммммммм

# 92
bubole4e  я изпий един дуфалак може да те отпуши,ако стане номера и аз ще дрънна един. Joy
tsveta bueno нали роди,а я няма при бебетата,още е при бременните,май има и други...

# 93
Първо да ви кажа,че Лора се роди абсолютно същите размери като кака си,ама до грам и до см.:3950,52см.Ама каката я предносих 2 дни,а Лора е 10 дни по-рано извадена.Може би и за това ми се струва по-малка , като в тяло по-слабичка,така и главата и е по-малка и по-издължена.Зоя си беше направо прасенце с едни огромни бузи и гривнички по краката и ръцете.Това малкото явно повече му тежат кокалите знам ли.Ама бая голямо щеше дастане,ако го бях износила до термин.
Та отидох си аз рано сутринта,включиха ме на система,настаниха ме и ме резнаха с пълна упойка,на която си държах.В 8:56 са я извадили,мен ме закараха в стаята към 10:00.Болеше си ама се търпеше,не исках обезболяващи.Системите ми се изтекаха в 18:00 часа и тогава дойде акушерка да ме вдигне да се измия в банята и да ми махне катетъра.Помогна ми да си сложа гащи,превръзка и после вече можеше да пия вода.Лора ми я докараха към 11:00 да си е при мен,тя си спа през цялото време,после в 21:00 я взеха да я изкъпят,че беше още омазана с онова бялото от утробата.След това ми я дадоха да я кърмя.Аз още и коластра нямах,ама смука дребното,предполагам капки е имало.Много добре си засука.Питаха ме искам ли да я вземат за вечерта,дадох им я,не че успях да спя де.Виждах я през стъклото как си спинка,там са и дали и АМ за вечерта.Сутринта след баня си ми я дадоха и си я кърмех когато се събуди.Коластрата постепенно си слезе,само да кажа,че до вечера имах все още коластра,едва сега вече започна да слиза и кърмата.Само че този път не ми правиха клизма а ми казаха,ако искам да ми се размине да пия Дуфалак.И аз щастлива,пих предния ден,отидох си сутринта преди операцията и си мисля,че всичко е ок.Да ама не съм изхвърлила всичкото ако и като ми се поду корема. Rolling EyesАма много се поду,огромен стана ви казвам.На 3 ден след операцията вече сигурно имаше вътре 2-3 кила газове,които не мога да изпусна.Адски боли това момичета.Такива гадни спазми са,ужас SickБоли 2 пъти повече от операцията.За да е успешно секциото и да ти дават вече да ядеш трябва да пуснеш газове.А аз като балон.Лекаря се шашна и каза да ми сложат тръба в дупето да ги изкарам.Само че аз ги усещах горе,а не надолу в червата. Нищо не стана с тръбата,стоях час и половина с нея,направо се схвванах.И ми биха някаква инжекция,да ги раздроби.Дали от нея или от друго на сутринта успях да пусна няколко и започнах да хапвам.Само че вечерта отново се подух.Пак мъкиии,болкиии,ужас. SickСамо дето на челна стойка не застанах в тоалетната,че да пръдна,извинете.Накрая успях,като се присвивах в кръста и си хващах стъпалата,хубаво че нямаше кой да ме гледа в тоалета,че такава бях картинка Mr. GreenТова ми беше само дерта от цялото раждане,всичко друго беше наред.Та момичета,ако ви питат какво предпочитате,клизма или Дуфалак,изберете клизмата. Peace
Раждах в Майчин дом Варна,болницата се води :болница приятел на бебето.Там дават веднага бебетата на майките да засучат и да са си при тях,а не на 4 ден каквато е практиката в повечето болници.А през това време на  родилките гърдите им да станат на камъни,да им тъпчат бебетата с АМ и после да не искат да засучат.Педиатрите съветват за кърмене до 2 години и късно захранване,не дават вода и залъгалки.Както трябва да си е.Персонала и екипите са предимно млади и много адекватни.Нищо не си носиш,освен за себе си лични принадлежности.В тоалетните има даже превръзки.За бебо всичко е от тях,памперси,дрешки...само за изписването носиш комплекта.Вярно плащаш си,ама предния път пак плащах за ВИП-а в АГ-то..ами какво да кажа,освен че носиш куп неща персонала е ужасен,обстановката също,бебето както казах го дават на 4 ден,никой нищо не ти обеснява,не ми смениха чаршафите 1 седмица,нямаше тоалетна хартия в тоалета,телевизора с монети,има хлебарки...да не изброявам повече.И това удоволствие в АГ в момента е и по-скъпо от Майчин дом.Та страшно съм доволна.Болницата беше препълнена и мен и още едно момиче ни настаниха във ВИП стая,която не плащахме като ВИП,просто нямаше къде да ни сложат.Грижат се страхотно за бебетата,хигиената е на много високо ниво,не пускат никой външен при тях.Зоя в АГ-то ми я донесоха с много упорит конюктивит,не можеше да се излекува после 40 дни.Признаха си че е вътрешноболнична инфекция.Беше цялата изприщена и с много възпалено дупе.Тук им слагаха само памперси на Хъджис и миеха дупетата на всчко ако.Абе натискаш едно копче и веднага идва усмихната акушерка и върши това,за което я помолиш. WinkКакво да ви разкажа още,не се сещам.Някой ако иска нещо да пита.

# 94
  • Бургас
arllina , добре дошла! Толкова се радвам да те видя тук!  Hug Разгледах снимките на бонбонката- невероятно сладка и оформена бебка! Страхотна!  Heart Eyes

Аз имам въпросче- на кой час след секциото те вдигнаха и повече ли болеше от първия път? Много се притеснявам от това първо ставане!  Confused Хич нямам хубави спомени аз от моето!  Sad

# 95
bubole4e  я изпий един дуфалак може да те отпуши,ако стане номера и аз ще дрънна един. Joy
tsveta bueno нали роди,а я няма при бебетата,още е при бременните,май има и други...
мислех да пробвам с рициново масло...че нещо ме е налегнал запек ахахахааа

# 96
Аз имам въпросче- на кой час след секциото те вдигнаха и повече ли болеше от първия път? Много се притеснявам от това първо ставане!  Confused Хич нямам хубави спомени аз от моето!  Sad

И аз да се присъединя към въпроса.

Тез дни само успявам да хвърля по едно око хич не ми остава време да пиша. Много нови бебчета имаме да са ни честити всичките и да носят много радост на мами и татковци   bouquet.

Иначе аз вчера бях на консултация с анестезиолог. Не ще да ми слага пълна упоика не било добре нито за бебе нито за мен ( особено за втото секцио каза ) че нали трябвало да се '' почисти '' корема от някакви май израстъци ги нарече. Та така ще видим дали ще успеят да ме задържат на масата, каза че ако тръгна да бягам щял да ме поупои малко повечко. За раздвижване на мен ми каза че още същия ден следобед щяло да стане и да ме захранят докато съм си в реанимацията. Туи малко ранко ми се вижда ( предния път чак на 3 ден чайче ми дадоха само да пия ).
Извинявам се че с глупости ви занимавам, ама нещо май като взе да наближава и почнах да изперквам.

Малкия е болен сега пак само бльока та ще бягам при него. Хубав ден ви желая на вас и ще гледам после пак да поседна да ви прочета като хората...

# 97
бибоче,честита ти радост!да е жив и здрав бебока и много,много да ви слушка  love001ЗА ТЕБЕ МНОГО ЦЕЛУВКИ И  smile3525
бебешондел,много се радвам мила,че звуиш така добре  Hugимам чувството,че си на курорт а не в болница-че и слаптоп мадамата newsm47айде дано имаш кърма и Явор много да те слушка  Hug
арлина,боже каква ви е сладка малкта принцеска  Partyпу,да не са и уроки.така се радвам, че има такива болници и такива лекарско отношение,защото раждането не лека работа иедно мило отношение много помага  smile3521дано да си имаш кърма и бебка да суче,а как й да слушка  Hugи от сега нататък само прекрасни моменти да предстоят за цялото ви семейство  newsm10
и се надявам всички на които им предстои секцио хубаво да прочетат поста на Арлина/за дуфалака/-много е ценно това,което тя е написала,за коетотрябва  много да и благодарим  newsm20
мама Гаци,ах как се притеснявам,че не се чувтсваш добре-тея гадни вируси  Sickнаблягай на лимончетата с мед,много засилват имунната система  Peaceи да пишеш дали ти отминава  Hug
Киара, welcomeах и ти бъдеща свекървичко  Joy hahaha Joyкакъв сладък момък си родила,да не са му уроки Hugайде ще чакаме подробен разказ за операцията ,затебе бързо възстановяване и и много целувки   love001

# 98
  • София
Честита радост и на Бибси! bouquet
Арлина, много ви е сладка малката бузанка Grinning Измъчила си се с тоя Дуфалак, ама важното е, че е минало в крайна сметка.
Цвета, не му се ядосвай на бате, безпредметно е. Май всички мъже си се моткат до последно що се отнася до детските стаи и т.н. Whistling
Да ви се похваля - превели са ми първия болничен /даже по-рано отколкото очаквах/ newsm44 Така добре ще ни дойде, че напоследък само разходи нещо.
Болничките да оздравяват, още е лято, нищо, че не му личи навън Crazy

# 99
Честито на всички майки да са им живи и здрави бебоците   bouquet  bouquet  bouquet Няма да изреждам поименно, че да не пропусна някои. От няколко дни се опитвам да изчета старите теми на парче и докато стигна да някъде и хоп вече нова тема, че и тя почти свършила. Страшно се радвах на дискусията за помощничките свекърви или майки, а и за татковците.
Бебоците са много хубави на всичките мамита дано скоро и останалите от нас се радват на такива хубави съкровища. Да попитам родилите майки с какво почерпихте доктора при които родихте, че нищо не ми хрумва пък съм решила като отида да си вземам епикризата да свърша и тази работа. Иначе мойта бебка е послушна като изключим че на сутрешното хранене около 6ч. е  решила, че не и се спи и иска внимание. Баткото е много нежен с нея и за сега няма ревност, което ме радва. Помага вечер в къпането и все иска да му я слагам на леглото да я гушка.

# 100
s0nic,за кой месец ти е преведения болничен,е аз моя все го чакам  Thinkingа да знаеш от каде се взема тоя код дето да проверявам електронно дали са ми го превели  newsm78

Цвета,кажи на бате,че ша му направиш главата на трески идъски и така ще си наредиш пода в детската  Joy hahaha Joyа пък ако в нито един магзин немате паркет в София,е па тука имаме много  smile3532даже нашия като го изчислявахме за новия апартамент,такива мити сметки паднаха,че ни остана 2 квадрата наистина страхотен дъбов паркет,1-во качество-така че ако те удовлетворява,пращам го  Peaceще викаш на Миша и на бебчето някой ден"еи онея различните два квадрата паркет са от леля ви Лидия,да е жива и здрава"  smile3532 smile3534

# 101
  • София; Дружбето
Ако някой е родил, пък не е отбелязано на първа страничка моля да пише ЛС. Старото инфо няма как да го уследя Blush
На мен ми изпръхна ужасно устата, незнам от какво. Мисля да си тегля горещ душ и да се намухам с праскови (те действат разслабващо Laughing) пък да видим

ще викаш на Миша и на бебчето някой ден"еи онея различните два квадрата паркет са от леля ви Лидия,да е жива и здрава"  smile3532 smile3534
Joy Joy Той зарад това, че остават 2 квадрата излишни му се досвидяло и не купил. Ама аз вече съм се надула и така ще ме гледа дъъъълго време
ПИК се взима в НОИ лично. Отиваш, попълваш молба и ти го дават веднага

# 102
Ами вдигнаха ме веднага,след като ми изтекоха всички системи.Докараха ме в реанимация в 10:00,вдигнаха ме в 18:00.Колкото по-рано,толкова по-добре.
Секциото не болеше повече от предния път.Възтановяването е по-бързо според мен 2-рия път.
Клара:нямаше проблем,че пак съм с пълна упойка.За израстъци не знам,ама са ми намерили миомен възел 5см,лекаря каза че щял да се свие до 2см като се събере матката и за сега не е проблем.Но ще трябва да го следя.

# 103
Мисля да си тегля горещ душ и да се намухам с праскови (те действат разслабващо Laughing) пък да видим

И аз ям непрекъснато праскови и грозде - Яж сега, че после не е полезно мъхести плодове за кърменето.

На първото секцио станах на другия ден - сложно си е ставането особено ако не си се раздвижил в леглото! Не е необходимо да лежите по гръб постоянно.
Ако приемате съвет - Веднага след като излезете от упойка започвайте да движите краката и ръцете, като започвате от малките стави - китки и глезени и леко по леко свивате коленете и по ръцете. Комбинирайте с дишане - това помага за "издишване" на упойката. Два или 3 часа по - късно пак след раздвижване на малките ставички може да се опитате да се завъртите на една страна и по - късно да седнете. Акушерките ще ви помогнат, но повечето остава за нас. Така, че ако секциото е рано сутринта до вечерта ще може да сте станали и да сте се разходили. Колкото по - рано се изправите и раздвижите, толкова по - лесно.

# 104
Честито на всички мами,да са им живи и здрави бебчетата.

Аз искам да споделя с вас,че термина ми е 11.09.09.Вчера ходих на последния преглед и доктора ми каза,че няма изгледи скоро бебка да тръгне,но в петък иска да постъпя в болница.Щял да измисли нещо.Незнам какво ще стане но много ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт