Отговори
# 690
  • Виена
Честит имен ден и от мен на Филипчетата ни Simple Smile

# 691
И от тук Честит Имен Ден на Филипчетата (малки и големи  Grinning)

# 692
да са здрави и весели всички  филипченца !!!!!

# 693
 Outta Jointние пак сме болни,пак темп. и ка6лиzа,но добре 4е си пие лу4ениа 4аи.3ти сироп zа ка6лиzа по4ваме ех омраzва.
Ро мерси много zа линковете.Мен от zамунда ме иzхварлиха,4е не свалям много а сега не ги и отварям.Аz свалям книги и има страхотни у4ебниzи и енzиклопедии.За филмите ме марzи не6о и бес това си ги гледам след някои друг месеz ппо ТВъто.
е ве4е не ми се правят планове дано оzдравеем 4е да има и новогоди6но парти,не zнам

# 694
Момичета, благодарим с Виктор за хубавите пожелания   bouquet
Дойде си детето с хубавото име, че имахме големи спорове с таткото. Сега чакаме с нетърпение да ни изпишат във вторник.

Честит имем ден на Филипчетата! Да са здрави и много щастливи!

# 695
3ти сироп zа ка6лиzа по4ваме ех омраzва.

Mondfase, пробвай китайския сироп, за който писах преди време. Виж в китайските магазини дали го има, ако не ми пиши да ти кажа от къде да си го купиш. Аз ще ходя във вторник да си купя второ шише да имам за Дани ако ми потрябва, че първото го изпих. Ако искаш мога да ти взема. Струваше 10 евро.

# 696
Записвам се за колeдното парти.Дано всичко  да е наред с мен  и  бебето,но така съм го планувала.  Simple Smile

1.Габи - Филип : Емануела
2. Рени и Филип
3. Уомби и Дани
4. krisi i eleonora
5. свити & Софиа и Серена
6. Диана и Габи
7. Деяна с Алекс и Виктор
8. Меликет+Кати
9.Съни с Мика и Иван
10. Ани и Вико
11. Жени и Тали
12. Облак с Мира
13.мондфасе и Теди
14. Зори и Сиси
15. Mорков и Яни
16. Полина и Тома
17.Dylsineia и Алекс
18. Hopen и Лера

# 697
  • Vienna
ве4е не издържам Макси има от 10дни температ. пак по спе6ност в събота бяхме в болницата, ни6то му нямало ,вирус, изследваха го за свинския- не е. изследваха кръвта и орината за бактерии -ни6то. тогава за6то иам температура сега пак е с 39 и ка6ля жестоко, успя и мен да ме зарази,като парцал съм, гърлото ме боли ужасно, с ни6то не ми минава, исках да отида на лекар, дежурния и той болен Twisted Evil имам няколко антибиотика 4удя се с какво да се по4на,6тото при мен от както извадиха сливиците, т.е. 2 год.по4ти ,не ме е боляло гърло, сега гаранция 6те ми слезне на долу. днес какво ли не пих-никакъв ефект. и на Макси му е мн зле, мн ми е жал за него и до сутринтта не сваля температурата. яко съм се изнервила, утре пак сме на лекар.

# 698
Пате, на дъщеря ми не и действат никакви лекарства против температура, не знам защо, но е така. Единствено оцет работи винаги и то за отрицателно време се сваля с него температурата. Ако имаш време и желание, слагащ чорапки с оцет, щом се стоплят на крачетата на детето ги сваляш, киснеш ги пак в оцет, изстискваш, пак обуваш и така докато температурата падне ( а тя ще падне със сигурност, за максимум 20-30 минути). За кашлица и нос препоръчвам лук, разрязан на половина в детската стая. Вярно, мирише стаята на Кебап-щанд, обаче детето спи спокойно.

# 699
  • Vienna
Дол4е оцетът не става заради нерводермита. само кърпи със студена вода му слагам, това най помага.
а лука няма ли да засили ка6лицата, той направо полу4ава присъпи от вси4ко, миризми, сок,ядене.....ужас.

# 700
Методи за сваляне на висока температура на детето
9 Септември 2008 / 13:37  |  Автор: teostefanova  |   | Категория: Здраве , Лични

1)     Нурофен + свещички ефералган

2)     Компрес оцет + вода, 3:1 части и се завива детето с одеало, за да не трепери. Може и да му обуете напоени чорапки с вода и оцет на крачетата.

3)     Сложете в чорапчетата на детето нарязан на кръгове лук(отдолу на ходилото и петичките).

4)     Къпане на детето при температура на водата 37 градуса

5)     В краен случай за драстично сваляне на много висока температура – течен аналгин (хексалгин). На бебета се дават околу 10-15 капки. Желателно е преди това да се направи тест за поносимост, защото се получават алергични реакции към течния аналгин. Дава се за температура над 39.5 – 39.6 градуса, като се изчислява по 1 капка на килограм тегло

6)     Ацетаминофен или нурофен (ибупрофен) – през 6-8 часа за деца над 3 мес. и над 7 кг.

7)     Форми с лед (мокри кърпи) се увиват в кърпа и се слагат под мишниците и от вътрешната страна на бедрата. Прави се и компрес за челото. Може и къпане, плицикане. В краен случай само се увива сетето с мокър чаршаф с оцет, защото има опасност от шок.

Sunglasses     Панадол

9)     Тайлол

10)При по-висока температура - редуване  през 3 часа на ацетаминофен (Тиленол) и ибупрофен (нурофен) – примерно ацетаминофен в 8 часа, ибупрофен в 11, ацетаминофен в 2, но най-добре е само едното да се използва.

11)Ако детето повръща е необходимо да използвате свещички за сваляне на температурата.

12)Правете на детето хладка вана или душ , но само в комбинация с температуропонижаващо лекарство.

13)Студените течности помагат много да се охлади тялото и да не се обезводни детето.

14)Редуване на панадол и нурофен на по-малък интервал от 4 часа само при необходимост.

« Предишна статия    Начало    Следваща статия »

Rali tova namerix. sajalyavam za Maksi dano mu mine barzo.  Proverixte li mu u6etata?

# 701
# 702
Nie i trimata minalata sedmica se imunizirahme sre6tu svinski grip.Sega sam malko po spokoina kato se razhojdam po ulicite-otnositelno kazano,no vse pak

# 703
Пате, при нас много помага  редуване на мексален,свещички  и нурофен на интервал от 4 часа .
Успех и дан му мине на малкото мишле.

# 704
Пате, да не му е слаба доzата на лекарството, което даваШ?
Бърzо оzдравяване на Макси

Общи условия

Активация на акаунт