И когато бай Ганьо стъпи на обетованата земя

• 35 441
  • 317
  •   1
Отговори
# 105
Като си говорим за немски: какво ще кажете за това, че примерно пишат двадесет и едно и казват едно и двадесет (zweiundzwanzig) Laughing Колко телфонни номера и адреси съм писала грешно в началото Joy

Е, ти си написала 22, но идеята е ясна Laughing Да, страват големи обърквания, обичам да каzвам, че съм родена 38ма, вместо 83та. Често каzвам и че съм на 62г. Важното е, че никой не се връzва  Grinning

hahaha сега видях!!! ама нека си стои.. мой бисер!!!  Embarassed

# 106
  • Ispania
И аз да си призная Laughing.
Един от пьрвите дни тьрсим аптека в 1 през нощта,виждам две мом4ета питам ги на английски кьде има аптека ,те явно разбрали ме ,ми отговарят на испански,(като преди това бяхме хубаво огледани) "Курва това ,курва онова Shocked Shocked Shocked newsm78",аз в шок ги подминах и мьрморейки си се прибрах в нас.Е....на другият ден рабрах 4е курва било завой ooooh! ooooh! ooooh!,пьк аз сьм ги зарязала да си говорят докато най_у4тиво са ми обяснявали кьде е аптеката. ooooh!

А ина4е аз сифона го тьрсих цял месец докато рабрах ,4е нямало Embarassed.

На времето някьде из скандинавските дьржави отивам аз на информация на жп гара да питам колко струват билетите ,мом4ето ми каза ,4е говори френски,но аз НЕ ,на английски ще се разбираме ooooh!,та питам го аз няколко пьти,той седи и ме гледа,леко се усмихва уплашено newsm78,аз пак си повтарям,той пак се усмихва newsm78...накрая през устни каза"Има много хора тук" Rolling Eyes...замислих се newsm78 newsm78 newsm78.Питала сьм го по някакьв много завьртян на4ин може ли да го целуна Shocked Shocked Shocked,набьрзо си сьбрах желанието да говоря на английски и из4езнах Mr. Green

# 107
  • E-CLM & CH-VD
..накрая през устни каза"Има много хора тук" Rolling Eyes...замислих се newsm78 newsm78 newsm78.Питала сьм го по някакьв много завьртян на4ин може ли да го целуна Shocked Shocked Shocked,набьрзо си сьбрах желанието да говоря на английски и из4езнах Mr. Green

Mr. Green Mr. Green Mr. Green E, поне е бил навит човека, какво  Hug Можеше да каже "не"  Joy

# 108
Докато бяхме с мъжо в Рим, отидохме един ден на плаж в Остиа.
Той милият изгоря като рак и вечерта в 4 реши, че не може така да спи и щял да ходи до аптеката. Предложих му да отида с него, защото той не знае италиански, но той отказа...
И така... той излиза, аз заспивам отново и по едно време се връща и ме буди да го мажа.
Когато поглеждам, той си взел лекарство за ревматизъм  hahaha hahaha hahaha
Не му се излизаше отново и на сутринта станахме рано и му купихме каквото трябва...

# 109
Задачката с асансьора по-горе ме подсети за една моя случка, хем не бях толкова прясна вече. Канят ме на интервю за стаж. Адресът - еди коя си улица, еди кой си номер, офис номер 2510. Аз си мисля, това ще да е на 25тия етаж. Пристигам на адреса, голям снобарски небостъргач, аз облечена в строг костюм, отивам при асансьорите (6 на брой), идва един, качвам се аз и... копчетата за етажите стигат до 20. Въртях се, чудих се и реших, че съм влязла в грешната сграда. Излязох на улицата, ама не - адресът е този, поглеждам нагоре, сградата като че има повече от 20 етажа  newsm78. Влизам вътре, пак отивам на асансьорите, идва още един и на него копчетата му свършват на 20. Отивам при охраната, питам - този адрес на 25тия етаж ли е, отговарят ми, на 25тия етаж е. Срам не срам, питам  Embarassed как аджеба се стига до 25тия етаж  Laughing. Ами как - точно след моя комплект асансьори има друга ниша с друг комплект асансьори, които вървят от 21 до 40ти етаж  Embarassed. За мое оправдание, обикновено има табелки кои асансьори за кои етажи са, но на тази сграда не знам защо нямаше  Laughing

# 110
На френски 'целуваm' и 'чукаm' са с доста сходно звучене (особено за начинае6ти). Та запознава се един приятел с колегите си от курса по френски, разцелуват се по стар френски обичай   и стигайки до колежката китайка изръсва 'вие сте пьрвата китайка, която 6те чукаm' hahaha hahaha hahaha. За реакцията на китайката няmаm споmени...

# 111
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ооо аз имам толкова изцепки с неправилно изговорени думи Blush

до скоро не можех да различвам задушно (schwül) от педераст (schwul) Blush
никога не казвах, че времето е задушно, казвах, че не мога да дишам  Mr. Green

не могат да произнасям правилно "цъфти" и един път казах, че цветето "кърви" много красиво  Joy
колегите в университета много ми се радваха Sunglasses

а в една друга тема съм писала как мъжът ми се опита да седне да учи български и искаше да каже плувен басейн, но тук произнасят Ль и стана плювен басейн  Joy

# 112

Tози проблем го има и тук  JoyБре какво смятане падаше като ти определят среща за "5 преди половината на 6"   Laughing

Това 5:25 ли трябва да е? newsm78
Намерих си среднощна занимавка Laughing

Кюбит Hug

P.S. Тези немски часове ми напомнят на загадките тип :

"Момченце живее на 8-ия етаж! Когато излиза от блока, слиза до първия етаж, но когато се качва, пътува с асансьора до 5-тия етаж и след това на горе пеш! Защо?"

Да, позна - 5:25 Simple Smile
Аз им хванах цаката обаче.
Половината на 6 не е 6:30, а 5:30.
От там си представяш часа на часовник със стрелки, вадиш 5 за "преди" и добавяш 5 за "след".
Да живее визуализацията!  Laughing

Хубаво ме подсетихте за числата в норвежкия, даааа.
И тук го има това с единиците пред десетиците, но е стар начин.
През не помня вече коя година са направили реформа и числата се казват с единиците след десетиците, тоест двадесет и едно, а не едно и двадесет.
Причината била нещо в телефонната компания, която навремето е свързвала двата номера ръчно, диктуваш на служителката номера, с който да те свържат и тя те свързва.
Да, ама започнали да стават големи обърквации и служителките правели много грешки точно заради смахнатия начин да се казват числата.
Заради тях въвели новия начин, но възрастните хора (а за мое учудване и някои по-млади) още ползват стария начин.
В час като каже учителя "Отворете учебника на страница две и четиридесет" и изпадам в лек дискомфорт, защото ние сме учили числата по нормалния (тоест новия) начин  newsm78
В допълнение някои числа имат по повече от един вариант - 7 е sju и syv, 20 е tyve и tjue, 30 е tretti и tredve и има по няколко начина да кажеш числата в диапазона 21 - 39  Laughing
И думи грешно съм казала, а някои направо ме е било срам да ги казвам, защото са звучали като едни нецензурни думички на български  Laughing

# 113
И думи грешно съм казала, а някои направо ме е било срам да ги казвам, защото са звучали като едни нецензурни думички на български  Laughing

На мен веднъж една българка от 10 кладенеца вода ми извади, за да ми каже град Кур в Швейцария, понеже я беше срам да го произнесе. Twisted Evil Обяснява, обяснява и аз накрая загрях "Кур ли имаш предвид?", но съм свикнала, че е просто име на град и, когато става дума за града, не ми звучи нецензурно. Laughing

# 114
Aсе, това с швюл и швул ми е до болка познато. Също като кървенето и цъвтенето  Joy
Много сладки грешки!  Peace

# 115
В Япония сме имали много изцепки, най-вече от кулинарно естество.Но най-голямата е на милото.Пресен-пресен отива да си пазарува и ще си готви пържени картофки - то по-просто от това няма.Бутилка олио, малко картофи и готово!Слага олиото на огъня да се загрее - ама нещо една сладникава миризма се разнася  newsm78 Но той се не плаши - тукашно му олио, различно ще да мирише!Ама то почва и нещо да бълбука едно такова, абе завира си направо...Ама наш Гаьо не се предава!Слага картофките и зачаква.Е да де, ама те не се пържат май-май, по-скоро се варят.Но не!Ние сме търпелив и упорит народ!Чака той да се зачервят пусти картофки, но не, те вече се разпадат, но ни коричка хващат, ни хабер имат от запържване поне маааалко...Не съм присъствала лично и не знам колко време е минало доде мой Ганчо се светне че е объркал нещо все пак, но всичко отива в боклука - барабар с тигана, яко карамелизирано. Еми човека откъде да знае що е туй мирин и колко прилича на олио, макар да е сладко саке за готвене...

# 116
По повод град Кур.
Имах познат тук, който дълги години не успя в Германия да си купи от месарница пуешко (Pute).
А-ха да го изговори и все си поръчваше пилешко. Mr. Green

# 117
  • Italia
По повод град Кур.
Имах познат тук, който дълги години не успя в Германия да си купи от месарница пуешко (Pute).
А-ха да го изговори и все си поръчваше пилешко. Mr. Green

Малко офф:тук братята талианци много поети4но му викат Койра. Joy На немски Chur не се ли 4ете 4ур  newsm78 (само питам,грам не отбирам от езика  Embarassed Rolling Eyes )

# 118
Отговор на офф-а: 'ch' в немския се чете 'х', но в началото на думата 'к'.
Демек, не Чур(ка), а Кур.
Като кур с  'к' отпред означава лечение.

Немците пък Милано го наричат поетично Майланд. Фръц. Grinning

# 119
  • Монреал
Голям смях с тази тема, страхотна е!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт