И когато бай Ганьо стъпи на обетованата земя

• 35 404
  • 317
  •   1
Отговори
# 60
от мен една наводнена баня  Embarassed

какво, лисна една кофа, за да миеШ ли?  Mr. Green

не бе, взех си дуШ, от тези дето са във ваната, ама без да внимавам да не намокря пода, съвсем по български  Grinning

Аз пък лиснах кофата Joy, полях обилно всичко с препарат и падна едно пенене, един потоп hahaha Доста време се възмущавах как може да правят баня без сифон Laughing

И аz така с кофата и лис на балкона. Кой да предположи, че немските балкони са лишени от сифони Confused Наложи се да се иzвинявам пред съседите отдолу  Embarassed бях им спретнала малко наводнение. Сигурна съм, че и до ден днешен не са повярвали на историта ми, че в България така си мием балконите.

# 61
МaНЕВрата employeе и   employer не са ли на английски? Или и на френски се използват същите думи (като трактор например)? Опс, грешката е моя.

Имаме приятелка канадка, която е омъжена за българин. Е тя първия път в България плакала, че баните ни имали сифони.

Защо плакала бе newsm78, то си е цяло щастие...
Думите са горе-долу същите, само произношението не съвсем.

# 62
Ох,тая тема е супер разтоварваща. Joy
Имам и аз изцепки,дълга и широка.Допълнително ще разказвам. Peace Peace

# 63
  • У дома
Изцепките от началото са най-смешни.

Пристигам в САЩ, посреща ме човек, който за пръв път виждам лично на летището, дава ми основни насоки за живота тук и след няколко дена ми връчва колата си, за да ходя по интервюта за работа. До тук добре. Вадя дирекции от Yahoo и тръгвам за Чикаго. Хубава кола, газ да дупка, но до Чикаго не стигнах - кой да ми каже, че магистралите имали и посока, а не само номера. По едно време подминах табела, спрях колата и бегом назад да прочета табелата - хората започнаха да спират и да ме питат дали имам нужда от помощ.

# 64
  • Am Dorf (BB)
... и тръгвам за Чикаго. Хубава кола, газ да дупка, но до Чикаго не стигнах - кой да ми каже, че магистралите имали и посока, а не само номера. По едно време подминах табела, спрях колата и бегом назад да прочета табелата - хората започнаха да спират и да ме питат дали имам нужда от помощ.

Кажи само колко километра беше карала в грешната посока преди да се усетиш Laughing

Аз пък току-що се сетих нещо. В унито имахме автомати за напитки, но плащането ставаше само със студентската карта, която преди това се зарежда с парички. Аз обаче не знаех за това и набутах в дупката за карта монети  Joy Напитка не получих, а и парите заседнаха вътре...

# 65
Четвъртия ми ден в Канада, преди това на изпит за определяне на нивото на английски, а след това решавам да отида да взема съпруга ми от работа. Кой да ми каже, че освен направление си имат и посока, и се гледа надписа на първия вагон (е те си го пускат и на едни големи табели). Та озовах се в другия край на града ( температура около -20 и ми се ходи ужасно до тоалетна). Не загубих присъствие на духа, вземам влака в обратната посоко, стигам до заветната цел и право в тоалетната.

А как се ззагубих след един купон. Действието се развива след 2 часа посреднощ. Съпруга ми е в Щатите, а аз на купон на шефа - традиционното барбекю. Решавам да скъся пътя и се озовавам в едно поле. Да добавя аз съм без телефон, а GPS е на моята кола (аз съм грабнала за по-бързо тази на съпруга ми). Единственното което ми помогна беше, че някъде в далечината се виждаше ски шансата.

# 66
  • У дома
Ами бях стигнала почти до Индиана, съседния щат  Grinning

# 67
Темата наистина е култова - много обичам, когато хората без притеснения разказват за изцепките си на чужда територия Mr. Green
От мен няколко от времето, когато бях на 17 и живях известно време в Швейцария:

1) Семейстовото, при което живея обитава традиционна къща в селце, недалеч от Берн. Научавам се бързо да ползвам автобусите до града, но нещо ми убягва...Една вече се прибирам с последния и понеже не съм схванала, че трябва да се натисне едно бутонче и да дадеш знак на шофьора, че искаш да спре на следващата спирка, не го и правя, при което пред смаяния ми поглед подминахме и спирка, и къща, и всичко.... Не губя присъствие на духа и си казвам, че просто ще сляза на следващата спирка и ще се върна. Обаче следващата спирка се оказа чак след една огромна гора, в съседния град...Срам, не срам отивам при шофьора и обяснявам какво е станало. Човекът беше много услужлив и ме уреди да се прибера с друг автобус, като преди това инструктира колегата си къде да спре  Crazy

2) При следващо пътуване вече съм наясно с трика с копчето и като понаближихме, го натискам небрежно. Изведнъж оня ми ти шофьор наби едни спирачки и отвори вратата. Поогледах се дали има други за слизане, но нямаше и се светнах, че явно заради мен е спрял. Достолепно се отправих към вратата и... после вървях 1-2 км до вкъщи. Дала съм знака прекалено рано, точно като е щял да подмине предната спирка, но разбрах със закъснение докато дълбокомислено вървях към къщи.

3) Семейството, при което живеех беше много имотно, но не разхищаваше нищо и не купуваше нищо по- разнообразно. Ядеше се бързо, докато всичко е още вряло и яз не успявах да се класирам, защото не мога да ям докато не изстине. Налагаше се да си купувам храна от супера, но да си я ям тайно в стаята, за да не обидя домакинята (беше много докачлива). Обаче после имах проблем с боклука - не можех да го хвърля вкъщи, защото щеше да види, че ям неща, които те не купуват...Затова се изнасях с пълна с буклуци раница и я изпразвах в някой кош, прилично далеч от къщи  Mr. Green

# 68
Пак Швейцария.

Old Sport, аз пък умрях от възмущение, когато автобусът най-безцермонно ме подмина, след като го бях чакала поне 15 мин. на спирката му!!! Трябвало било да му махна, все едно е софийска маршрутка. Ако просто си седиш на спирката, ама не махаш, не вАжиш. Crossing Arms

Друго нещо е, че в Швейцария е достатъчно пешеходецът само да погледне пешеходната пътека и шофьорите на секундата спират и чакат търпеливо да пресече. А аз Mr. Green отначало редовно пресичах "по български" - правя една крачка по платното, спирам, гледам шофьора изпитателно, за да прочета намеренията в очите му, и после хуквам да пресичам с най-бързия спринт, на който съм способна. hahaha Обезателно са ме мислели за леко лудичка.

# 69
Пак Швейцария.

А аз Mr. Green отначало редовно пресичах "по български" - правя една крачка по платното, спирам, гледам шофьора изпитателно, за да прочета намеренията в очите му, и после хуквам да пресичам с най-бързия спринт, на който съм способна. hahaha Обезателно са ме мислели за леко лудичка.

Joy Hug

Някой беше споменал по-горе как човек заглеждал другите хора. Това го имаше и при мен и приятелката ми, с която бяхме заминали тогава ...все пак беше през далечната 93-та, когато у нас тепърва се появяваха странни птици....Любимо наше занимание беше да отидем на Централна гара и да заседнем на Treffpunkt-a (място, където хората си определят среща), като предварително сме си купили сладолед и да зяпаме хората - като минеше някой травестит и направо полудявахме от почуда  Crazy
Тогава (за сега не знам) телефонните кабинки бяха с бледо сини лампи вътре, за да не могат да се дрогират в тях  Crazy
А тоалетните бяха на един особен принцип, който ние успешно се научихме да надхитряваме (чак ме е срам да си спомня). Трябваше да пуснеш специален жетон или стотинка, за да се отвори тоалетната. Ние се научихме да причакваме някой, като излиза от тоалетната, и да хванем вратата, преди да се е затворила след него. Така се намъкваш без житон и си действаш, като само трябва да внимаваш (защото отвън тоалетната е със знак "свободна") да не пусне някой жетон и да влезе при теб. Искаше се бърза реакция да се заключиш отвътре, като чуеш, че някой пуска жетона. (Не можеше да се заключиш преди това). Не знам как някоя леля не ни е причакала отвън да ни ошамари  Embarassed

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 20:56 от Old Sport

# 70
  • Varna
Barbabeau-
като ви чета двете със Олдича и ми е смешно ама хич не ми беше смешно като чаках и аз рейса във Сингапур да спре ама не спря. Щото трбявало и аз да махам. Същата работа и със натискането на бутончето вътре във автобуса #Crazy

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 16:11 от DELTA_DELTA

# 71
  • Am Dorf (BB)
Аз пък в това с бутона го знаех. Но бях пропуснала, че вечер след 20ч и по принцип в по-малките населени места, качването става само от предната врата при шофьора. На няколко пъти упорито стоях пред затворената задна врата, а шофьорът упорито ме чакаше да се сетя да отида на неговата  Mr. Green

# 72
  • Германия
А каква беше изненадата ми, когато автобусът в България не спря, защото не бях натиснала бутончето  Shocked До тогава си мислех, че бутончетата ги има в автобусите, защото са купени втора употреба от чужбина, но никога не съм предполагала, че функционират  Confused

В Турция пък ми се е случвало с усмивка на уста да взема подадения ми от някакво момиче флаер на улицата и да продължа напред с бодра крачка ...после се оказа, че флаерът всъщност е картичка, която естествено се заплаща  Blush

# 73
 Делта, Laughing
На мен това с пешеходството по неволя ми е запазена марка. В Мексико, тъкмо ми бяха свалили гипса от счупения крак, и отивам на гости на една приятелка (аз живеех в хотелската зона, тя - в даунтаун). На отиване тя ме закара, но на връшане трябва да си хвана рейса. Обаче подминах нещо спирката, обърках се и си казвам, че вместо да се връщам, мога просто да повървя до следващата спирка. Обаче не съобразих, че другата спирка се пада бая далечко - на около 3км...Като я стигнах, бях пак за гипс направо... Crazy

# 74
имам дългогодишен опит с чужбински тоалетни и въпреки това и сега съм постоянно нащрек - като вляза в обществена тоалетна, веднага сканирам помещението за бутони, педали, сензорни табла и ниво на водата в тоалетната чиния  Mr. Green а в Дубай още се притеснявам на какво нововъведение ще попадна. Не може ли да ги уеднаквят поне по държави?

тук май не съм имала сериозни изцепки, първо защото съпругът ми пристигна няколко месеца по-рано и имаше възможността да изпита на свой гръб различията/повечето положителни/ и да ме подготви  Mr. Green за сядането в семейната или женската част, за спазването на дистанция и разни такива.  Вървиш си например по улицата, на пет метра пред тебе метачът се заковава и се втренчва в теб. Това не е някаква наглост, както на мен ми изглеждаше, ами човекът почтително чака да минеш, да не те напраши. И на бензиностанцията никога няма да се пресегне през тебе да вземе парите от шофьора, ами ще заобиколи. Сега даже в супермаркета като видя някой индиец нареден пред мен на касата Ladies only, подпитвам небрежно дали не е жена.
Със срам си спомням само като се качих на тукашния авиопревозвач, и една мила стюардеса ми поднесе дървен поднос с мокри горещи хавлиени кърпи на руло. Седи и чака, а аз потресена, почти отвратена, се дърпам назад. После почнах винаги да си взимам за освежаване, много е приятно.

Общи условия

Активация на акаунт