И когато бай Ганьо стъпи на обетованата земя

• 35 426
  • 317
  •   1
Отговори
# 255
Az go ostavih na decata na priqtelite mi da go uchat.I na nego i na tqh im haresva.
Sega poznava cvetovete,kato go popitat kakvo e tova i moje da otgovori-kolichka,traktor,kukla,topka i t.n.
Edno priqtelche na sina mi kaza,che nai-obicha da go gleda myja mi,poneje ne znae bylgarski i decata kato go pitat neshto dali moje,ako ne sym go predupredila,che e opasno im pozvolqva.Koeto obache e ponqkoga malko natovarvashto-pitat moje li, toi kazva da i izvednyj vsichki mu skachat na gyrba i pochvat da se borichkat.
Na men mi se struva nai-efektiven i nai-udachen variant,kogato e v istinska ezikova sreda da se nauchi.No toi i obicha da se zanimava s deca,inache nqmashe da mi se naloji metoda. Hug

P.S.S deca vsichko se uchi mnogo po-priqtno i po-byrzo.Vyzrastnite sa skuchnovati i mogat da te kompleksirat i otkajat oshte v nachaloto.
Az ezicite,deto s deca sym gi uchila nai-dobre gi znam.

# 256
аз също се надявам моя мъж покрай детето да схване нещо на български,а аз на италиански да проговоря.сега разбирам много италиански и в интерес  на истината бих могла да говоря,но неискам.на него му е майчин и ме е срам да му се "бъдкам" на собствения език..ама покрай детето дано "отпочна". (спамим ли?)

# 257
картинка,явно майка ти е с чувство за хумор   bouquet
„-a, nqma gosti,samo na ulicata.“  Joy Joy
Определено Laughing Средностатистическата тъща би се разсърдила до гроб на такова посрещане Joy

# 258
A, te dvamata imat osobena vryzka- myja mi i kazva "lubimata tyshta"i mnogo haresva kak gotvi,obicha da i kupuva podaryci i mu haresva da si hodim v Bg.
Maika mi vse mu gotvi razni zavyrtqni mandji,kupuva mu vse topli drehi da ne izmryzne i mnogo se starae da mu ugajda.
I na dvamata sym kazala kato ne mogat da se razberat edin-drug da se usmihvat i da ne se vjivqvat mnogo-mnogo.

Obache,poneje imam seriozni protivorechiq otnosno disciplinata na hlapeto s maika mi,tam veche imame problem.Minalata sedmica ostavihme sina mi na edna ploshtadka s baba mu i s myja mi otidohme da mu kupim ostum.Sled 5 minuti baba se obajda-ela vednaga da si ukrotish deteto, ne moga da go udyrja.Tichala sym kym tqh.Kato pristignah-maika mi hvanala sina mi za dvete ryce i ne go puska, toi rita,hape i pishti.Kato me vidq mi kaza:"mamo,nikoga poveche ne me ostavqi s baba",a baba mu beshe vdignala kryvno,zahar,syrceto i izleze ot ritym i za malko da umre.Kaza,che poveche ne iska da i go ostavqm.
Deteto i kazalo da se pusne i tq ot pyrzalkata, tq mu kupila voda i vafla i ne se razbrali i sina mi trygnal da ni tyrsi, ne se razbrali.

Ne znam kak e s vas,ama nas s myja mi vse ni karat da qdem kato sme v Bg.Interesno,kak taka hora s nashte gabariti mogat da minat za gladuvashti...

# 259
ооо,ние също сме от гладуващите в чужбина  Mr. Green
а детето не говори български ли?затова не са се разбрали с бабата newsm78

# 260
Deteto govori holandski,ponqkoga angliiski i ruski,poneje s takiva deca igrae tuk.V Bg s decata si govori na bg,no ne tolkova dobre,kolkoto vrystnicite mu,koito si rastat v Bg.Na vyzrastni obache ne iska da govori na bg.

Predpolagam,che e zaradi ezika,no moje i prosto zashtoto i dvamata sa mnogo svoenravni da ne sa se razbrali.Sinyt mi e odral kojata na baba si, a kato gledam i neiniq  nrav e nasledil.
Kato se priberem maika mi vliza v nqkoi detski magazin i go izkupuva-vsqkakvi igrachki,dreshki,zanimavki.Podarqva vsichko na sina mi i sqda do nego da si igraqt s igrachkite.Toi obache ne e svikal na tolkova mnogo podaryci izvednyj,strqska se i posle kato mu kaja da napravi neshto iska podaryci, ne me slusha i polojenieto stava trudnokontroliruemo.Maika mi taino mu kupuva neshta,koito az zabranqvam i mnogo mi razvalq disciplinata,zatova s myja mi vse debnem da ne mu podarqt pak cql chuval s kolichki i vlakcheta navednyj.Az mu davam edno po edno i toi ne se strqska tolkova,no poneje nie si imame pravila i babinite podaryci go obyrkvat.
Tukashnata baba i maika mi vse edno se systezavat koq shte mu kupi poveche shokoladi i igrachki.Sled edna takava "babina"chantichka s chokoladi posle tri meseca borihme rastroistvo.A i edno trigodishno,kolkoto i da e gladno,kato se nahrani spira da qde i ne e nujno da go gonqt s filii i banici.Az ne go nasilvam da qde, a i u doma ne e zloqd.No ako sme pri maika mi spira da qde i kara samo na voda i kiselo mlqko.Vyrnem li se v SOfia izqjda cqla piza i ponqkoga iska i ot nashite.
Na men tezi momenti sa mi mnogo nepriqtni,vsyshtnost.Myjyt mi ne e kaprizen i na filiq s maslo se radva,samiq toi moje da gotvi dosta bg neshta-musaka,sarmi,shopska salata,bob s nadenica,mesi kufteta .Ama ne se pribirame samo,za da qdem.

# 261
Интересни историйки, развеселяват ме.  Grinning

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

По- лесно е за четене.    bouquet

# 262
Цитат от по-горен пост:

Та, прибирам се аз и майка ми сърдита, не ми говори,гледа ядосано...Питам я какво е станало, тя ми каза само,че иска да си ходи в Бг.
Ясно, казвам си, пак нещо с мъжа ми не са се разбрали.
Отивам в кухнята, а там мъжа ми прави пица,нарежда разни красоти по собственоръчно точено тесто за пица,много щастлив.Чак пее.
Питам го какво са си говорили с майка ми.И той ми казва,че й казал,че ще прави пица.Питам го какво й каза, а той, имитирайки маниер на бг-реч,който някъде е чул , ми казва"Аз на теб  готвя,ама не за теб, а  ти един час няма да ти дам да ядеш.След един час има да ядеш голямо дърво"
Сега ще преведа,да стане ясно.
Отивам да правя пица, ще стане след един час.После ще я сложа да изтине върху големия дървен поднос.И тогава ще ядем всички.

Направо паднах от леглото от смях!!! И на мъжа ми като му преведох и той се смя от сърце!! Laughing Laughing

# 263
 newsm20 newsm20 newsm20

Благодаря ви момичета( и момчета ако има). Днес ми беше едно тъжно и ужасно, но случайно попаднах тук и прочетох цялата тема. Съседите и котката ми ме мислят за луда и имам мускулна треска на корема от смях.

Много интересни истории сте разказали.   newsm51

# 264
В случая ще изтипосам майка ми.

Майка ми , вече запозната с района, води  и прибира дечко от детска градина. На връщане минали през магазина и тя видяла 10-ина от любимите ми хлебчета за 1 евро. ( Да вметна, че не купува как да е непознати стоки. Предимно купува зеленчуци, че има набито око кои са пресни и кои - не.) 
В даден огладнявам и  решавам да си намажа филийка. Гледам няма пресен хляб и питат майчето ми: "Къде са хлебчетата? Нали каза, че си купила?"
  А то се оказва, че е купила хляб-полуфабрикат, който задължително се пече. Е, добре, че стомахът на сина ми е здрав. Joy

# 265
 hahaha знам ги тези хлебчета. Сигурно съм единствена която изпраща такива хлебчета с колет в бг. Зет ми ги обожава и се кълне, че по-вкусни не може да намери.

Сега се сетих за една моя гастрономска перипетия. За рожденния ми ден моя позната решила да ме изненада и оставила в детската градина върху шкафчето на сина ми малък подарък за мен. Опаковката бе прозрачна и отвътре надничаше миниатюрна тортичка, чисто бяла с размерите на средно голям шоколадов бонбон. Тъй като децата започнаха да се карат кой да я изяде набързо прибрах подаръка в чантата, а по късно вкъщи зае място във витрината със сладки изделия. След около три месеца получих пристъп за сладко. Рядко ми се случва, но прияде ли ми се сладко ми причернява пред очите и така поглъщайки няколко шоколадови бонбона решавам да разнообразя с бялата пралина. В момента в който я захапах устата ми започна да изтръпва, а върху езика ми да се образува пяна  Shocked реших, че е съм получила хранително отравяне от лакомия и аха за малко да звикам за помощ. Оказа се, че подаръкът ми е бил мини дуфт сапунче във формата на пралина  ooooh!

# 266
Картинке, вашето семейство е просто за скрита камера и тв сериал  Heart Eyes Grinning

# 267
Не съм изчела цялата тема и може да се повтарям с някого , но да се запиша и аз.. ИНтересно ми е и ще следя тук Simple Smile

Първата си година имиграция реших да черпя за рождения си ден, и купих торта както се подобава. Само че всички колеги ме гледаха много странно, .
При тях традицията била другите да извеждат рожденика и да му купуват торта, а аз явно съм им изглеждала като последен загубенях, на който няма кой да му подари една торта..  Laughing
Ами.. повече не съм и черпила де... в крайна сметка - май и така е по- добре за мен:)

# 268
Не съм изчела цялата тема и може да се повтарям с някого , но да се запиша и аз.. ИНтересно ми е и ще следя тук Simple Smile

Първата си година имиграция реших да черпя за рождения си ден, и купих торта както се подобава. Само че всички колеги ме гледаха много странно, .
При тях традицията била другите да извеждат рожденика и да му купуват торта, а аз явно съм им изглеждала като последен загубенях, на който няма кой да му подари една торта..  Laughing
Ами.. повече не съм и черпила де... в крайна сметка - май и така е по- добре за мен:)

И при нас е така Grinning само че мен ми казаха предварително, обсъждахме въпроса, та бях подготвена...аз въпреки всичко си почерпих и казах, така е по българска традиция, искам да си уважа, иначе ще ми е тъпо, и всички го приеха много добре. Иначе ми е идеааално по тукашните традиции, извеждат ме, готвят ми, черпят ме, плащат сметки, и подаръци получавам, голям кеф!

# 269
Малкият ми син има приятелче от Непал и скоро ходи на рождения му ден. Купихме подарък както си е редно, но на партито всички гости също са получили подаръци Grinning. Синът ми се прибра много доволен - хем се е забавлявал, хем получил подарък. newsm44

Общи условия

Активация на акаунт