РУСЕнска есен, като песен...

• 46 578
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Момичета,къде се продават халати за баня на "Яна" Панагюрище или на ТЕС,ако може пък и в център или широк център да е... Blush

Халати за баня има зад съда, в магазина за спално бельо  Peace

Тоя магазин пък въобще не го знам  Thinking,нооо ще го издиря   bouquet

Nat,и на теб   bouquet

# 631
[Има в сайта за играчки  на Вега и в Еваса в детския маг.
Столче и масичка гледах в Усмивка и Оригинал.
Sonka, мерси за инфото! Обаче вчера успях да намеря в комплекс "Ялта" едно такова слонче, та малкият вече е уреден  Simple Smile

# 632

И ми изписа следната рецепта:
- ЦЕК антибиотик 250 мг - 29 лв
- Калциев глюканат - 10 лв ( да се пие.... а то е за венозни инжекции, много ги учудих в аптеката)
- Проспан/ Мукосолван (което избера) - 10 лв около
- Ериус сироп- 16 лв

Общо 65 лв

Е зададох следният въпрос- нали са му чисти дробовете? защо антибиотик?
ОТГОВОР- да се застраховаме!!!!

АБ оставям без коментар, като вариант за застраховка.
Калциевият глюконат се е смятал за хит в лечението преди 30 г. напоследък обаче никой не може да докаже какъвто и да било  положителен ефект на здравето на детето.
аз бих я попитала тази лекарка - сега като се застрахова, ако детето наистина стане зле и организмът му е неподатлив на лечение поради привикване, в резултат на ненужно тъпкане с АБ- какви ще ги изписва? такива ли лечения би прилагала и на нейното си дете?
пак се ядосах , да му се не види...
ако детето е захранено с цитруси и мед и не е показало алергия, препоръчвам тази бабешка рецепта, най- добре да се приготви с фруктоза
СИРОП ЗА КАШЛИЦА: 250 г бира, 100 г небет шекер (мед, фруктоза), 1 лимон - добре измит, смлян или настърган скорите (без семките) се варят 30 мин. на водна баня.Прецежда се.

или тази:
ЧАЙ- 2-3 ореха, счукани и варени с черупките, примерно в 400 г вода. Сваля се от котлона, добавят се 1 чаена лъж. босилек и 1 чаена лъж. индрише. Още 10 минути запарка. Подслажда се с небет шекер.

# 633
 Crazy Буми изби рибата

# 634
# 635
  • Русе
Буми, записвам си!

По въпроса за смяната на личния лекар... аз се каня 2 пъти годишно от 3 години вече. Така или иначе, просто спрях да ползвам "услугите" му и съм се доверила на друг човек, който винаги ми подава рецептата с думите "Това бих изписала на моето дете." и ми обяснява подробно защо изписва тези неща и как ще подействат. И все пак се надявам да намеря някой, който да си му е личен лекар и да му се доверя някак, ако може...  Crazy

# 636
рецептата с орехите и босилека е класика, аз трябва да изровя отнякъде оригиналната (на служебния комп е) в която има и листа от лук и бонбони лукчета,ама не помня пропорциите...
Деб ще споделиш ли кой е този човек или е тайна  Rolling Eyes
нашата педиатърка ни е роднина и не мога да я сменя, но и тя изписва АБ за щяло и нещяло, знам много добре че не трябва..... Embarassed аз затова казах че напоследък ползваме услугите на унг - ето за последното ни боледуване ни изписа за хремата хомеопатия и трябва да ви кажа че има страхотен ефект  Peace

# 637
  • русе
малко са тези дето НЕ изписват антибиотици за съжаление Mr. Greenаз лично съм привърженик на хомеопатията и само в краен случай антибиотик нашата лична също за най малкото  го изписва

# 638
Калциев глюконат има сироп за деца,ползвали сме го и сме доволни.И аз все искам да сменям педито ама от трън та на глог не ми се ходи,затова си се лекуваме на частно.
На "Яна" има и в мЕТРО,а аз като бях на балнолечение ходихме до Панагюрище във фирмения им магазин,доста неща си купих и то на доста  по-ниски цени  Shocked

# 639
e толкова ли няма един читав педиатър в русе???

# 640
маякуб,при кой УНГ ходите?  Simple Smile

# 641
  • Русе
Маякуб, не е тайна, разбира се. Просто педиатрите са многократно коментирани и не исках да задълбавам. Много родители водят децата си на частни прегледи при педиатри, които не могат да бъдат лични лекари. Аз лично говорех за д-р Новакова. Всички знаем колко сложно е да се стигне до самия преглед, но тя винаги ни е обяснявала всичко. Кое от какво се е получило, какво би помогнало и как, и т.н. Други майки пък ходят при доц. Петрова (дано не бъркам името).
Водя детето при нея не защото е прехвалена или "модерно", или каквото там, а просто защото той си има особености в протичането на заболяванията, които тя най-малкото запомни, а личният му лекар за 3 години и половина не успя. И всеки път изписваше едни и същи неща, които просто не вършеха работа.

# 642
e толкова ли няма един читав педиатър в русе???
Ами да няма особено пък GP .Както е казала Деб и ние в повечето случаи се спасяваме на частно при д-р Новакова

# 643
  • Русе
За съжаление наистина май няма читаво GP в Русе.Ние сме при Калинов и много ме е яд,че по рано не се усетих да посетя Новакова,а му слушах глупостите.Сега и аз така ще процедирам.Ако се налага - частен преглед и това е.Дано по-малко ни боледуват дечицата така ще е най-добре  Praynig

# 644
  • русе
майчета колкото и да не ни се иска децата ни боледуват и то доста често така ще бъде докато поотраснат малко и изградят имунитет мой те са вече на 5 г и боледуват все по малко,но преди беше ужас случвало се е за месец , месец  и половина да сменят по 3-4 антибиотика и тъкмо се пооправят и хайде наново болни без значение дали са на градина, зима ли е ,лято ли е всичко е въпрос на имунитет и най важното колкото се може по малко антибиотици аз за тази цел ползвам хомеопатия за подсилване на имунитета и общо укрепване на организма

Общи условия

Активация на акаунт