Ужасни/отвратителни деца

• 6 573
  • 79
  •   1
Отговори
# 45
  • София
злоба в три годишно дете,айде стига де.я пак си помисли...лоши ,палави,лигави и тн -да,но злоба чак
Наричам го злобно,агресивно и ужасно отвратително.
А как би нарекла себе наричайки едно дете с такива думи? С думи можем да сме също толкова агресивни, колкото и с физическа сила. Не мисли, че осъзнатото ти поведение на възрастен е много позитивно и овладяно. Поне не изглежда така.

За родителите на пейките съм съгласна. Разбирам, че си наранена, но децата са различни, но и си приличат в това, че са първосигнални, неосъзнати, а интуитивни, а и момчетата са по- агресивни физически. При деца, които трудно се владеят идват в повече родители, които също не могат да овладеят чувствата си и се палят от най- малкото.

# 46
Физическа сила не употребявам и съм против това,но съвсем спокойно бих използвала абсолютно същите епитети за такива деца. Всеки човек може да направи разлика между буйно и палаво дете и злобно дете. Защо децата са такива? Точно за това казах,че каквито родителите,такива и децата. След като детето не вижда абсолютно никаква реакция от страна на родителите си (а да не говорим,че се случва родителите да обиждат и да скачат на бой,знаейки,че тяхното дете е виновно за инцидента),намира постъпката си за правилна и ще продължава в същия дух. Нали семейството,родителите са пример за децата,от тях гледат и се учат на повечето неща.

# 47
Няма лоши деца,а само родители,които не могат добре да си възпитават децата ooooh!

# 48
Няма лоши деца,а само родители,които не могат добре да си възпитават децата ooooh!

Много си права   bouquet!

# 49
..... Точно за това казах,че каквито родителите,такива и децата.

Не винаги е така,може да се поспори по този въпрос.

Иначе заглавието на темата просто няма да го коментирам ooooh!

# 50

не съм съгласна въобще.

Синът ми е от категорията "буйно" дете, на което всеки ден се говори, възпитава, ходи и на детски психолог.
Но...ако го ударят - то отвръща на удара с хапане. За тези му действия имаме постоянно разговори с него, наказания и други мерки. И пак продължава.. Аз съм чуденка вече какви мерки да предприема, но не се отказвам, продължаваме да обясняваме, че действието му е недобро. Дано и детският психолог помогне, защото госпожата в ДГ не иска, май и основният проблем е от нея, защото му дърпа ухото и го гони от ДГ.

# 51
И аз съм твърдо против това определяне на децата като " отвратителни".Значи имам две деца-момиче и момче,възпитаваме ги почти по един и същ начин.Но каката е същата като детето на авторката-скромно и тихо дете, а сина е точно обратното-буен и много палав.Не мисля,че това се е получило,защото ние родителите не му обръщаме внимане,напротив.Когат сме навън с него аз съм нащрек на 200%, постоянно го контролирам да не удари детенце,или да не се сбие.Ви нтерес на истината той доста добро дете, грижовно е,просто не може още да изрази добре чувствата си.Та мисълта ми беше-не прибързвайте със заключенията си,обидно е за нас!

# 52
Когато моето дете беше на 3год,не съм си позволявала да го оставя да играе само в групичка с деца, колкото или по-големи от него .Няма ударени деца има неопазени деца.Нима разчиташ че 4г дете ще пази детето ти,аз никога не съм разчитала на това .Там съм да си вардя гарджето......

# 53
не познавам много малки деца. Но ми звучи логично, щом се наследяват талантите, да се наследяват и други черти на характера, като агресивност. Може би има лоши по рождение деца - аз лично не съм срещала, но не бих го отхвърлила като вероятност. А деца, разглезени до такава степен, че да са ми отвратителни, съм срещала, и във всички тези случаи се дължеше на свръх грижовни комплексирани майки. А конкретната история тук - ами не виждам нещо кой знае колко шокиращо, при малките деца се случва. Не мисля, че тук става въпрос за лошо дете, ама все пак, не съм била там.

# 54
  • Sofia
И аз съм на мнение, че няма такива деца. Ако детето е по палаво и удря майката трябва да е до него, а не някъде по пейките и масите на кафетата. Но ми е правело  впечатление, че някой майки на буйни деца си стоят спокойно и не помръдват когато детето им удря друго. Ето това ме дразни- неадекватното поведение на родителя. Има и родители, които дават всичко от себе си детето им да не посяга разбира се. Стоят неотлъчно до него и следят да не нарани друго дете.

# 55
Трудно ще му е. Аз от малка, като видя такова мило, кротко ангелче с красива рокличка и корделка, първата ми работа беше да го бутна в локвата. После може да се запознаем и да си играем. Но сериен убиец не станах. 

# 56
  • Бургас
Авторката се покри жалко.Щях тъкмо да пиша за моите деца. Mr. Green

# 57
не познавам много малки деца.... Може би има лоши по рождение деца - аз лично не съм срещала, но не бих го отхвърлила като вероятност. А деца, разглезени до такава степен, че да са ми отвратителни, съм срещала, и във всички тези случаи се дължеше на свръх грижовни комплексирани майки.
Никой не се ражда лош. По рождение е само типа висша нервна дейност. Затова едните са по-кротки, а другите по-буйни. С първите е лесно, но с вторите.... ooooh!  Crazy
Онова, за комплексираните майки, направо ме разсмя. Би ли сподилела, как ги диагностицираш? Една случайна среща и хоп, диагнозата е ясна. Преценката ти, точна на 100%.
Страшни капацитети по психология има тук.  Laughing

# 58
Днес с дететнцето ми бяхме на детски РД. Дъщеря ми е контактно, спокойно и мило дете и понеже не ходи на градина все още и е много интересно като види себеподобни и обожава да контактува с дечица на нейна възраст. Изумявам се напоследък, че когато се доближи до някого и попита как се казва, обикновено получава ръмжене, или най-малко блъскане с ръка, или обръщане на гръб. Днес пък бяха легнали с едно "мило" детенце на едни възглавници в детския кът и онова, без предупреждение, причина и повод, я ритна в корема.
Що за възпитание, характери, поведение е това? Защо имо толкова злобнички и лоши деца? И как ще живее моето в тази среда? Това се питам...
Признавам не съм чела цялата тема. Но отговарям на първият пост.
Моето дете също е мило и спокойно. Но когато непознат я закачи тя ръмжи срещу му. Е, повярвай не съм я учила така, нито подстрекавам това й поведение. Водят се безброй разговори, но просто си мисля, че това е период който ще отмине. Срамува се и така се защитава един вид...от какво? Ами от вниманието на хората може би. Thinking
Не е агресивна, не посяга и не се кара с другите, но ето, че ръмжи.
И ако дойде някой и ми каже, че детето ми е ужасно или отвратително ще побеснея. Или пък, че се дължало на лошо възпитание и примери. Вкъщи не си крещим, не се бием, най-малко пък рамжим.
Според мен това е някаква форма на самосъхранение и опазване от околните.
Дъщеря ми примерно е единак, и не обича да контактува с непознати дечицА. Трябва й време да ги опознае. Дърпа се, ако друго дете се опита да я прегърне, но това не означава, че е невъзпитана.

Лепване на подобни етикети на деца са ми грозни. Особено пък за 3 годишни! ooooh!

# 59
  • София
Ужасни и отвратителни деца ,на 3 годинки- брррр. Темата ми напомня , как свекърва ми преди месец нарече единствената си внучка , ужасно, отвратително и невъзпитано дете,само защото малката - на 2 годинки е , отказа да й  премери една стара нейна рокля, като каза не това дете и толкова. Няколко пъти спокойно помолих да не я насилва , че просто е в такъв период, първата й дума е не ,но ще размисли,  но не бях чута, тя просто й се скара и я нарече с тези думи  ooooh!.
Дъщеря ми също е слабичка и нежна, не тръгва да се бие , но доближи ли я някой, на нейната възраст почва да пищи ,мисли си че ще й вземе нещо, ако я доближи по-голямо детенце с 2-3 години от нея , му подава ръка и тръгва да си играят.
След тая тема , трябва да се чудя , дали "чувствителните майки", на прекрасни 2-3 годишни ангелчета ,които нон са добри с другите деца и никога ама никога не са проявявали и капка "агресия", за запазване на територията , не я мислят за ужасно и отвратително дете Stop . Защото те точно по това време започват да се осъзнават като личности и думичката "мое" доста често присъства в речника им.

П.П. За протокола , никога не оставям дъщеря ми сама, без да я наблюдавам ,когато си играе с някой- хапа ли са я , били са я , ритали са я,нейната реакция е била рев и тичане към мен - но никога досега не съм си мислила че едно 2 - 3 годишно ,може да е отвратително. Виж  
по -агресивно да, по - напористо да, по - лигаво да, но не и отвратително и ужасно. И дано и никога не си го помисля.

П.П. Забравих да спомена ,че свеки  крещейки ,колко е лоша малката , аз в промеждутъка успях само да кажа , че тя е дете на 2 годинки. Но в отговор получих , че и тя е била на две но не  била такава  newsm78, явно помни, и сина й е бил на две но никога не е бил такъв  Rolling Eyes. Тя затова скоро няма и да види малката ама това е друга тема за ДИС   Laughing , трябва да почна да пиша там май , че бисеро бол  Joy

Последна редакция: пн, 21 сеп 2009, 14:26 от nellyani

Общи условия

Активация на акаунт