Отговори
# 45
  bouquet мерси, ще пробвам

# 46
Момичета, трябва ми спешно рецепта за пълнен шаран. Около килограм - килограм и двеста. Не мога да преценя, нямам везна.

ето Шаран плакия

# 47
  • Шумен
Привет момичета.
Наближава рожденния ден на половинката ми. И сега се чудя каква торта да направя-мисля шоколадова,но никога не съм правила. Винаги правя с някъкъв блат и крем с брашно или нишесте. искам нещо ууубаво и шоколадово. какво ще кажете  Laughing

# 48
Разполагам с доста агнешки дреболии и освен дроб сърма и супа друго не знам какво да ги правя . Моля ако някой разполага с рецепта да я сподели !
Благодаря предварително

# 49
vilism, погледни тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.0 - тортата наистина е лесна и много вкусна!

# 50
Разполагам с доста агнешки дреболии и освен дроб сърма и супа друго не знам какво да ги правя . Моля ако някой разполага с рецепта да я сподели !
Благодаря предварително

просто ги задуши с масло и подправки. 

# 51
Привет момичета.
Наближава рожденния ден на половинката ми. И сега се чудя каква торта да направя-мисля шоколадова,но никога не съм правила. Винаги правя с някъкъв блат и крем с брашно или нишесте. искам нещо ууубаво и шоколадово. какво ще кажете  Laughing
Aз правих за моя РД пандишпанови блатове оцветени с повечко какао,леко сиропирани със сос от масло,захар,вода и какао и крем-заквасена сметана объркана с течен шоколад 1:1,получи се най страхотната шоколадова торта която съм правила.Много я харесаха гостите Peace Ако искаш точни пропорции за блатовете ще ти ги кажа Laughing

# 52
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Момичета,

Имам пакет отворени маслини - 1 кг. (домъкнах си ги от екскурзия в Гърция и щерката ги отвори тутакси) и не знам как да ги запазя.
Дайте, моля ви, съвет как се съхраняват маслини.  Praynig

# 53
Момичета,

Имам пакет отворени маслини - 1 кг. (домъкнах си ги от екскурзия в Гърция и щерката ги отвори тутакси) и не знам как да ги запазя.
Дайте, моля ви, съвет как се съхраняват маслини.  Praynig
В стъклен буркан със зехтин / може и олио /  Peace

# 54
При нас винаги има маслини които съхранявам в плика в който съм ги купила или в буркан ако са купени с течност(последно ни донасяха едни гръцки в ламаринена кутия и аз си ги сложих в по малка пластмасова кутия и сипах течността която беше с тях).Но и без течност се запазват,както казах в плик или пластмасова кутия в хладилник Peace Издържат доста дълго,никога не са се разваляли,ама то и какво ще им се развали newsm78

# 55
  • София
Благодаря предварително

С лук и гъби и винен сос. Става страхотно.

# 56
  • Кьолн
Вили можеш да направиш пандишпанови блатове и крем Ганаш. В къщи сме маниаци на този крем. Става много шоколадова торта Peace

# 57
Ох, май не подминавам тема без да задам въпрос ... Blush
Сега питам за прясно мляко, домашно, 3 литра ...  newsm56 Май го прецаках ....
Сварих го, ще го подквасвам, покрих тенджерата към 14:00 часа. Преди малко отварям да видя и ... НИЩО ... все още си беше прясно мляко.  ooooh! Какво да го правя сега? Ако го сложа да се стопли на кутлона ... няма да стане на кисело мляко вече. Дали да не кипна тенджера вода, да я налея в тава и тенджерата с млякото в тавата, колкото да се стопли? Другият вариант е да направя извара ...

# 58
Каква закваска сложи?
Ако си сигурна, че е хубава, може да го завиеш за още няколко часа. Аз даже съм досипвала закваска, ама не смея да ти препоръчвам това.

# 59
Закваската е домашно кисело мляко. Иначе млякото почти е изстинало, та ме съмнява да стане работата. Нищо не ставало от мен - заключи той ...  bowuu Та затова питам, белким някой даде съвет и му докажа, че не е прав ...  Flutter

Редактирам се: Май е започнало да се сгъстява ... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт