Почитатели на Майкъл Джексън 12 - HUMAN NATURE

• 35 001
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
Авторски права имам върху онова което съм направила. Публикувах преводите ми в един сайт за лично творчество и се подписах под него.Това е гаранция за правото ми!....... Това беше фенско творчество, а сега стана книга със запазена марка предпечат. Просто не разбирам.

Верона, държиш за запазена марка на превода си,  а ми се струва, че не уважаваш достатъчно труда на тези, които са извършили предпечатната. Това също изисква знания и влагане на труд и много време.

# 691
Много Ви поздрави с това парченце, като се наблегне на заглавието Human Nature  Rolling Eyes Поздрави на Вики, Лили, Лейди, Елди, Клои ................

Къде се загуби......MJ!Мерси за поздрава! Hug Peace

Sunglasses IN THE PSYCHO REALM   Sunglasses

Ах ти скрита лимонке.....ама моля те говори ми понятно-че съм учила френски и това и гугала не ми smile3556 smile3557 превежда бре.

Чист късмет, че и френски знаем  Laughing Le royaume des fous  Laughing
[/quot

Е аз много обичам самоиронията! Добре си се завърнала в Le royaume des fous!  bouquet

# 692
Здравейте на всички!
Да ви се представя най-напред - Аз съм Натали, и съм май най-обвинявания човек в тази тема Simple Smile
За това искам да Ви кажа няколко неща.
Първо - въпроса за авторските права е абсурден...
Аз се включих в цялото начинание, след като Сиси ми писа на лично във ВИБОКС, с молба да използва преводите на Майкъл, които бях качила в сайта.
Разказа ми за идеята, която се е възродила, и аз предложих помощта си, в редакция на готовите текстове (защото голяма част от тях, бяха граматически направилни).
Не съм искала авторски права за моите готови преводи, направени много преди да се възроди идеятам нито съм имала някакви други претенции.
Казах на всички фенове на Майкъл, с които имам контакт, какво се прави, и те страхотно се ентусиазираха. Повечето от тях обаче срещаха трудности с намирането на база за принтиране, а всеки един от тях каза, че би искал да има преводите в книжен вариант.
От там се зароди идеята за издаването на всички преводи в книга.
Но, никъде не е ставало на въпрос, че преводите няма да бъдат качени след това в интернет!
ОПитайте се да ни разберете малко. Това са над 200 песни, което значи 200 превода, около 300 файла, и безборй снимки за обработване. Публикуваме го ние в нета, и след една седмица виждате каченото по магазините, в отпечатан вид, на огромна цена. И какво? Нашия труд, желанията на феновете, и цялото творчество на Майкъл... пълнят нечия чужда гуша. Не мисля, че това е правилно. До всеки, поръчал си книгата, ще има и копие от фактурата от печатницата, за да видят, че цената, която сме им взели за книгата отговаря напълно точно, до стотинка на  цената на бройка, поискана ни от там. След това, когато вече има книга в готов вариант, ще бъде качена за свободно теглене, защото тогава няма да е възможно някой тепърва да я издава, и да я представя за авторска.
Относно водните знаци, не мисля, че те са кой знае каква защита, тъй като махането на такъв знак с фотошоп отнема няколко секунди.
Искам също ДЕБЕЛО да подчертая, че нямам намерение да "блесна" на мъката на феновете, не съм "опорочавала" идеята, и също не взимам една стотинка за графичния дизайн на всичките 300 страници, и корица, не взимам нищо за предпечата, нито пък предявявам някакви претенции относно авторство, и така нататък. Най-малко съм искала да блясвам аз, даже бях казала на момичетата че проекта си е техен, и нямам желание дори да ми се споменава участието в него. Аз правя всичко това от любов към Майкъл, от почит към неговите дела и творчество, а не за лична слава, както си мислите всички. На мен такава слава не ми трябва, не искам да ставам "известна" на гърба на Майкъл, след като винаги съм мразела всички кръвопийци, които ставаха звезди на негов гръб.
Искам също да ви кажа, че аз също съм работила като графичен дизайнер, правила съм предпечатни подготовки. не твърдя че съм най-добрата, не твърдя, че ще стане брилянтно и уникално, но го правя от любов, защото това беше целта на цялата идея! Идеята беше хората, които не разбират английски да могат да разберат какво казва Майкъл в песните си, на какво иска да ни научи чрез тях. Това е. Нищо друго не искам. Нито искам името ми да фигурира, нито да ми се публикува снимка някъде, нито нищо. Така, че най-малкото е грозно и невъзпитано да ме изкарват печелбарка и опорочителка, без да ме познават, и без да знаят що за човек съм. След като има нападки лично към мен, нека да ми се кажат на саме, в очите, като на зрял човек, защото не мисля, че сме малки деца, и имаме нужда от публика, да ни гледа сеира и разправиите.
Що се отнася до самата книга, никой никого не кара на сила да я поръчва.
Това исках да кажа. Благодаря за вниманието.

# 693

Напълно те подкрепям natalie-portman1

И да ти благодаря за прекрасните видеоклипове, които предлагаш в нет-а. newsm10

# 694
natalie-portman1 - Доста добре казано.Точно ,конкретно и ясно.

Прочетох всичко написано до сега и останах разочарована ,че такова хубаво начинание завършва със скандал . Sad

Какви авторски права ...какви водни знаци???
...та ,до сега не бях чувала да има авторско право за превод на ЧУЖДА песен(текст)!
Явно обаче има такова  Shocked

...не разбирам къде е проблема да се отпечата и да се разпространи по-късно в  Интернет...

Моля,не обръщайте внимание на подписа. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 17:27 от nataliii

# 695
Напротив, има.
Авторско право върху преводи и преработки.

# 696
Oooooooo, MJ !  Flutter Flutter Flutter

# 697
  • Под тепетата
MJ здрастиииииии!Аз съм zdravka77!
Момичета,какъв е този проблем с книжката,както искате я направете,само да я има!Благодаря на всички за труда,положили за нея Hug

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 19:09 от martinka

# 698
Браво на всички , които се занимавате с книжката !Обичам ви ! И знам че Той ни гледа отнякъде. Моля Ви нека го караме само да се усмихва, а не да го натъжаваме!Моля Ви!

MJ здравей ! Аз съм Stelass. Чела съм всичко на всички ( е почти) макар и късно да започнах да пиша. Благодаря на всички момичета. Те ме приеха изключително горещо. И затова ги обичам много!

# 699
  • Пловдив
Момичета,шапка ви свалям за труда,който полагате тази книга да излезе на бял свят.
natalie-portman1  едно голямо Благодаря и за преводите в ВИБОКСА
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 700
Момичета,няма смисъл от спорове и конфликти.Всеки е прав за себе си.Тъй като нямам фотошоп(и не умея да работя с него) и не съм на ти с английския,мога само да бъда благодарна,че има хора които ги умеят тези неща и съвсем доброволно са поели ангажимент да направят тази книга,която ще си струва всяка една стотинка,защото в нея ще е вложен не само труд,но и много обич и мъка.Бих поръчала 100 бройки,но няма на кого да ги дам,тъй като в нашето село само аз и дъщеря ми сме фенове на Майкъл CryМога да пожелая спорна работа на тези,които са се отдали на каузата Peace

# 701
 Верона както виждаш ,ще има книжка в интернет.Изглежда ти е станало неприятно за това ,че някой друг е направил дизайна,не прибързвай с обвиненията към другите ,просто така се е случило!

natalie_portman1     bouquet
MJ време беше да се завърнеш  Heart Eyes

# 702
Боже,не мога да повяравам на очите си какво се случва днес.
Момичета,това е лудост някаква...Съжалявам,че се стига до тук.В тази тема ни събра единствено любовта ни към един човек ,към един гигант,всички сме пристрастни и всеки се опитва да достигне той до колкото се може повече сърца.Така както той отвори сърцето си за нас....I love you more....Боже,ако съм знаела изобщо,че ще се стигне до тук.Ако сме знаели изобщо,че ще се стигне до тук....
Не мисля наистина ,че изобщо е необходимо да се дават подобни глупави обяснения.Днес прецених,че в крайна сметка не трябва да има дори и един човек,който да си мисли или да остава с някакви погрешни впечатления.Затова и реших да обясня.Дори от тактичност спестих от къде тръгва проблема,но явно не би....
Аз също до сега винаги съм си замълчавала в случаите,когато нечий пост не ми е харесвал и знаете през изминалите теми също е имало конфронтации.За съжаление в момента сме замесени в такава.Искам да се извиня на всички ви.Искам единствено тази идея да бъде реализирана,защото чувствам със сърцето си,че тя е истинска и правилна и затова и изобщо се борим за осъществяването й.Всичко останало наистина е лудост.С този пост наистина ще сложа точка на цялата разпра и дано новата тема да си я започнем на чисто и всеки,който е имал да каже нещо да го е казал.
Верона,нека бъдем честни до край и да спрем с измислици-премислици.Ти може да си предложила помощ за фотошопа и за това да редактираш нашите файлове,но никога не си предлагала такава за предпечат.Идеята за книжката е съвсем прясна и дори не сме били във връзка с теб дори преди и тази идея да стане факт,за да ни предложиш такава.И ако ще скачаме в реализирането изобщо на цялостната идея с уговорки вижте ме колко съм добра,ползвам фотошоп за 2500 долара и съм моден дизайнер и въпреки това ви предлагам безвъзмездната си помощ като обработвам един файл в рамките на 5 дни...ами извинявам се ,но пък и моето дете има нужда от внимание и не мога да си позволя да се занимавам с този проект да го кажем до следващата нова година.
Авторски права.Ок. Ти имаш претенции за своите 5 файла.Махнати са.Дишай спокойно.Какво да кажем ние със сиси,какаво да каже Натали,какво да каже расар,какво да каже Лили...???? Предполагам че наистина си права и проблема е в нас,че не искаме тази идея ,която определено има според мен съдържание чисто и благородно.... да не допуснем да бъде опорочено....да не вървим към това са моите,това са твоите файлове...аз има права,аз нямам права...Боже,не осъзнаваш ли изобщо какво говориш и пишеш,чак се чудя вече ....
Приключвам със сигурност.Заклевам се ,амбицира ме още повече тази идея да стигне до своята реализация и наистина истинските му фенове да бъдат зарадвани от нея,кой какви изводи,сметки,илюзии ще си създава,кой какви обвинения ще отправя....вече наистина няма значение.Знам към какво се стремим и мога само да съжалявам за подобни дори и мисли,които могат да минават през нечия глава,уж облагородена от всичко към и за което ни е призовавал човека,който за съжаление,за огромно съжаление вече не може....поне не и по начина,по който го правеше до преди 3 месеца.С това наистина слагам точка на всички глупости.Това за мен е абсолютна лудост и безумие.Дано новата тема си я започнем положително.Радост ми носи факта,че много са хората,които при обявяването на тази идея се престрашиха да пишат в темата.Моля ви,пишете,не се страхувайте ,излейте душите си така както ние го правим вече толкова теми подред.Нали споделената болка е половин....не че е по - малка.Но нека съхраним нашето си уютно кътче.Ето това ми липсва.Наистина се надявам да се приключи по - скоро,за да можем по - често да сме си тук - у дома както се казва.
По – късно сиси ще пусне кориьата,признавам направо съм в шок...това не е истина,а всъщност кое ни събра тук....

# 703
MJ,ЧАКАМ ТЕ КАТО МАННА НЕБЕСНА !!! Hug Hug Hug A,добре дошла!!!

# 704

Mi6ince,  не се разстройвал мила,

Може би всеки си има своята житейска истина.

Най важното е, че повечето тук са ЗА и двата варианта
 и подкрепяме тази хубава, почти осъществена идея. Peace

Общи условия

Активация на акаунт