Отговори
# 165
  • Варна
  Pouilly-Fumé En Travertin на Henri Bourgeois  Joy Няма да разказвам, че не ми е позволено...
оооооооооо, обичам пуйи-фюме... А пък Анри много го уважавам Simple Smile

# 166
lili_lu, и пино ноарът ли ти е тежък?  

Да. Една чаша едва ли е проблем, но след втората ... Хайде да не пиша  Blush Всъщност няколко френски (специално от Бургундия) съм опитвала покрай любителите вкъщи и ми харесват, но специалния ефект след една чаша го наблюдавам винаги  Laughing Анри Буржоа е страхотно вино!!! Но мога да се подсетя каква точно е историйката на Кая  Joy

# 167
  • Варна
E, то след втората чаша и аз имам проблем Simple Smile Мога да изпия три, но в рамките на цял ден, иначе ...........става голям сеир. Заспивам като тапа:)

# 168

Laughing И аз! А от бялото или шампанско, ми се вдига настроението, но не ми се приспива  Simple Smile

# 169
Любимото ми вино е  Мерло Левент 2006г  Винарска къща Русе  Peace Неповторим аромат на горски плодове,мек и изтънчен привкус на подправки с кадифено страстен завършек!!! Невероятно! Всички вина на тази къща са уникални.

# 170
  • Варна
bubka:), за белите мога да поспоря.

# 171

А какво ще кажеш за белите вина на Винарско имение Санта Сара?По-добри са от русенските,нали?Иначе аз съм твърд фен на червените вина и най-вече на Мерлото.Обаче пия доста рядко  Wink

# 172
  • Варна
И Санта Сара и Левент, както и всички бг производители имате един МНОГО голям проблем с бялото вино - НЕ могат да го правят. Говорила съм с технолози неведнъж и никой не може да обясни защо бг бели вина са толкова натоварени. Почти няма /90% от всички вина/ вино, което да не е било в контакт с дъб. А дъбът не е най-добрият спътник на бялото вино - той унищожва киселинноста му, заглушава естествените му аромати, притъпява тялото му.
Обикновено многото дъб се използва за замаскиране на някакъв проблем. Дали проблемът е в изходния продукт или впоследствие, не знам - аз съм просто любител на виното, не специалист.
Затова бг бялото вино е плоско, с неособено развит нос и убито тяло. Освен това много бързо оксидира /променя си характеристиките, с други думи - разваля се/

# 173
Затова бг бялото вино е плоско, с неособено развит нос и убито тяло. Освен това много бързо оксидира /променя си характеристиките, с други думи - разваля се/

За съжаление си напълно права Tired

# 174
Бързам да споделя за нещо ново, което опитах днес

Wiener Satz Classic 2007 от винарната на Cobenzl Австрия

Невероятно приятно!  Heart Eyes

Запасих се с ризлинг и ветлинер от същатата година, но някоя друга вечер ще ги отворя, че днес ми стана малко множко  Blush

# 175
  • София
Приятно съм изненадана от комбинацията малбек с каберне / Amancaya Gran Reserva 2006/ от любимите ми аржентински вина! Heart Eyes
Приятно ми е - Богиня!, би ли препоръчала някое хубаво чилийско вино. Преди година купих напосоки две бутилки Сира и Каберне /не помня избата/, но ме разочароваха с вкуса си.

# 176
Навремето имаше едно страхотно бяо вино совинъон блан на винекс преслав, беше наи-доброто бяло което съм пил.
Аз като цяло много рядко пия бяло вино , но това ми хареса наи-много от всички опитани.
Иначе съм фен на домашните червени вина:каберне, мерло, мавруд или мелнишките.

# 177
  • София
Обожавам червено вино-вечер преди сън по чашка!Падам си по леките сортове,но си признавам,че не съм специалист  cheers

# 178
 newsm24Радвам,се че има толкова мами обичащи и пиещи вино.Аз съм с вас!Любимото ми вино е червено-тосканското Киати.Божествен вкус!Учудвам се за него не ставадума и гопрепоръчам. SunglassesС българските вина бъдете внимателни-боли глава...

# 179
Наскоро пих Кианти за първи път - доста тежко ми се стори. Може би ще повторя.

Общи условия

Активация на акаунт