Задача за 1-ви клас

• 9 546
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
Трябва да се оцветят толкова квадратчета колкото са съответните предмети под схемата . В последния ред от схемата само е показан реда на предметите , а под нея предметите оказват броя на квадратите за оцветяване.

# 31
  • София

Не мога да повярвам накъде отива света  ooooh!
Как може да ви затрудни подобна задача? Нима забравихте да разсъждавате като по-малки?
Задачата е лесна за първокласник! А Ели... дано не обясняваш на децата с множества  Mr. Green
По мое време (не толкова отдавна) преди първи клас събирах и изваждах с двуцифрени числа и
говорих немски на доста прилично ниво (нямам родители немци). Домашните обаче не ги пишех още от първи клас и
така до... като завърших магистратура  Mr. Green
Това за чантите е ужасно... не може да тежат толкова много  #Crazy

# 32
  • Варна

може, може
Днес чантата на дъщеря ми е най - тежка, имат 6 часа . Последният е модул , но за другите носи пълен комплект- учебник, учебна тетрадка и помагала  плюс тетрадките за работа в клас и домашно.Умножи всичко по 5. Добре че баща и я носи, но и той се оплака ,че е много тежка.

# 33

може, може
Днес чантата на дъщеря ми е най - тежка, имат 6 часа . Последният е модул , но за другите носи пълен комплект- учебник, учебна тетрадка и помагала  плюс тетрадките за работа в клас и домашно.Умножи всичко по 5. Добре че баща и я носи, но и той се оплака ,че е много тежка.
В по-горните класове раниците стават още по-тежки - например седем учебни предмета четири пъти в седмицата (няма да смятам колко са учебниците и тетрадките). Седмият час приключва някъде към 14.30-15,00часа. В колко се прибира ученикът и колко време му остава да обядва, да почине и да подготви следващите седем предмета.... още въпроси има, но не за това е темата.

# 34
В нашият случай, раницата нося аз. От колата до входа на училището.
На връщане, тя я носи от входа до буса.
Колкото и кратки да са разстоянията, 8 килограма са 8 килограма. Дъщеря ми тежи 27 килограма.

# 35
Аз подарих на едно детенце за РД  раница и бабата е била сърдита, че е малка.
Хлапето е предучилищна, а ние навремето в предучилищната даже нищо не носихме.

# 36

По мое време ...преди първи клас събирах и изваждах с двуцифрени числа и
говорих немски на доста прилично ниво (нямам родители немци)....

И откъде го научи този немски, средата може би или немска телевизия, знам ли, я издай как дъщеря ми да прихване малко английски, че в училище явно няма да стане.

А какви 7 часа говорите всеки ден, смаяхте ме просто, била съм учителка в професионална гимназия, никога не са имали по толкова часове децата, а нали всички учат по еднакви учебни планове newsm78

# 37

А Ели... дано не обясняваш на децата с множества  Mr. Green

Ели няма да ти го каже, но числата се изучават точно на базата на теоретико- множествения подход, сиреч като множества.

Забелязала съм, че всички разбират от образование и здравеопазване. Прочетох и размислите на една млада дама за педагогиката и педагозите. Ми к'во му е да си учител- лесна работа, който не е поискал, той не е завършил.
Ели, номерът не е да учиш педагогика и междувременно да плашиш мамите от форума с даскалиците. Ако си мислиш, че ще останат да работят в училище колегите ти, за които говориш, дълбоко се заблуждаваш. Може би и ти ще осмислиш професионалната си реализация след седмица в класната стая.

Рая- Никол, от 5 клас още децата имат по 7 часа, понякога и по 8 със СИП.

Винаги ме е учудвала високата летва пред един икономист, примерно, в сравнение с изискванията към един педагог. Нима децата не са богатството на човечеството, бъдещето на света?! Дотолкова недалновидни ли сме, че да си позволим да поверяваме скулптирането на крехката им душевност на случайни хора?! Очевидно.
Отдавна не ме впечатлява пренебрежението към професията на учителя, всъщност често си мисля, че е заслужено. Преносът е закономерен, няма да обяснявам, за да не засегна някого, но мисля, че ме разбирате- тези, които искате да разберете. Ако тази професия стане престижна, към нея ще се насочат качествени кадри, които ще произвеждат такива. Но за да стане престижна...нали знаете какво. Иначе децата ще бъдат "обучавани" от колегите на Ели и, по- страшно, възпитавани от тях по техен калъп.

# 38
е  авторката,тая задача е малоумно елементарна,щом вие не можете да я решите представям си какъв ви е капацитета.Освен това съм абсолютно сигурна,че има усоловие в учебника под картинката Shocked

# 39

И откъде го научи този немски, средата може би или немска телевизия, знам ли, я издай как дъщеря ми да прихване малко английски, че в училище явно няма да стане.

А какви 7 часа говорите всеки ден, смаяхте ме просто, била съм учителка в професионална гимназия, никога не са имали по толкова часове децата, а нали всички учат по еднакви учебни планове newsm78

Синът ми е в 5 клас и веднъж седмично има 7 часа. А чантата му- все едно е пълна с камъни!

# 40
Айви много хубав пост,незнам защо мислиш че не знам за множествата,но както и да е,някои неща казах, че се учат с практиката! Peace
 И Да, не съм се насочила към 1-4 клас, а в ДГ което е по-на нивото ми,просто споделих, че ние не можем да схванем първоначално задачите каквоо остава за едно дете в 1 клас,затова са учителите там да му ги обяснят,а аз когато се чувствам подготвена и с достатъчно опит,умения,образование,стаж,може и да стана учителка това зависи само от мен Peace

Благодаря!

# 41
Решението сте го намерили виждам.
Аз като майка на първокласник мога да кажа, че чантите им не са 10 кг. Синът ми си разнася чантата по градския транспорт и пътуваме много на ден и няма проблеми с това. Не съм я мерила колко килограма е, но не е повече от 5. Вашите може и да са 10, но ги измерете празни, преди да решите да обвинявате училището. Материала в учебниците е супер елементарен и е поднесен по много достъпен начин! Само да вметна, че на синът ми му е скучно, защото повтаряли все едно и също... Запазила съм моят буквар и читанка от първи клас, ако ви ги покажа ще се хванете за главата, започват с писане на букви от първа страница. Втория срок четяхме разкази. Хайде спрете се да плюете всичко което ви попадне!

# 42
Айви много хубав пост,незнам защо мислиш че не знам за множествата,но както и да е,някои неща казах, че се учат с практиката! Peace
 И Да, не съм се насочила към 1-4 клас, а в ДГ което е по-на нивото ми,просто споделих, че ние не можем да схванем първоначално задачите каквоо остава за едно дете в 1 клас,затова са учителите там да му ги обяснят,а аз когато се чувствам подготвена и с достатъчно опит,умения,образование,стаж,може и да стана учителка това зависи само от мен Peace

Благодаря!

Ели, извинявай!
Звучиш като мило момиче и виждам, че си с наистина добри намерения.
В детската градина е не по-малко трудно. Ще разбереш. Пък кой знае, може и да си го направиш лесно.
Дерзай!

# 43
е  авторката,тая задача е малоумно елементарна,щом вие не можете да я решите представям си какъв ви е капацитета.Освен това съм абсолютно сигурна,че има усоловие в учебника под картинката Shocked

Мога да се хвана на бас, че условие няма.
А ти по-полека с капацитетите, и вземи поработи върху своя.

# 44
Веднъж седмично 7 часа съм съгласна, но на мен ми прозвуча едва ли не, че всеки ден имат по 7 часа, това ме изуми. В крайна сметка часовете нарастват от броя на записаните  СИП- ове, а те ни са задължителни все  пак, така че напрактика това си зависи от вас. Аз съм свела нашите до хореография и математика, защото това я влече, иначе имаше и още, но защо...

Общи условия

Активация на акаунт