МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

  • 126 580
  • 376
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 7 433
Danewa,досега съм ги мерила с дръжки. И да ти кажа не винаги съм била много стриктна.  Laughing

# 136
  • Мнения: 1 352
Аз слагах и моркови. Заедно с камбите, то не им трябва много.

# 137
  • Мнения: 217
И аз тук при вас Hug

# 138
  • Мнения: 18
Чудесна рецепта!Само искам да попитам дали може да се е развалил един буркан от миналата година.Държа го в храдилник но нали е лукс от много икономии така остана-та как мога да разбера дали е годен?

# 139
  • Мнения: 7 433
  Отваряш и разбираш.  Simple Smile

  По принцип не би трябвало да му има нещо.  Hug

# 140
  • Мнения: 678
Благодаря за рецептата.Станаха супер,за сега съм прибрала само 2 буркана,но ще има и още.
Само да споделя,че още при приготвянето сложих повече сол,и после като ги хапвахме пак ни бяха безсолни.
Явно обичаме соленичко......

# 141
  • Мнения: 7 433
   Тези камби по принцип се правят безсолни.Така са замислени.  Simple Smile После на масата се съчетават с нещо соленичко.  Wink
   
   

# 142
  • Мнения: 497
Аааа, рецептата съм си я прошнуровала от миналата година и само чакам да излезат хубаво узрелите гамби. Аз също правих и солени и по оригиналната рецепта и като че ли клоня към оригинала-в това им е чара...Всъщност тази година съм решила да правя тях и само още две неща като туршийки-за които е сигурно, че още през фефруари-март ще са заминали

# 143
  • Мнения: 74
Ето и моя начин за приготвяне на камби:

ОПУКАНИ, ПЪЛНЕНИ КАМБИ -рецепта



# 144
  • Мнения: 7 433
   pepelia6kata,благодаря ти!
   В тази тема ,обаче, се обсъжда една конкретна рецепта,описана в първия постинг.  Peace

# 145
  • Мнения: 74
Селма, съжалявам, не съм разбрала. Иначе аз ходих на пазара за камби за точно тази, първата рецепта, но нещо нямаше хубави..така че тия дни ще я пробвам. Обожавам камби всякакви.
Ако е нужно, ще изтрия моя пост, докато все още е възможно.

# 146
  • Мнения: 165
Нещо настрани. Снощи по-случайност гледах Ути и нашичкия обяснява, че гурме било едно, но гурман, означавало хора, дето се тъпчат с храна, а не хора които ядат изтънчени ястия.  Crazy
Вярно, че едно време в миналото, хората дето се тъпчели с храна се наричали гурмани, но мисля че в съвремието, думата гурман има по-различно тълкуване.  Mr. Green

# 147
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Нещо настрани. Снощи по-случайност гледах Ути и нашичкия обяснява, че гурме било едно, но гурман, означавало хора, дето се тъпчат с храна, а не хора които ядат изтънчени ястия.  Crazy
Вярно, че едно време в миналото, хората дето се тъпчели с храна се наричали гурмани, но мисля че в съвремието, думата гурман има по-различно тълкуване.  Mr. Green
От Уики:
Гурмѐ (от френски : gourmet, гастроном) е ценител и познавач на добрата храна и напитки. В този смисъл, думата още може да се срещне и като гурман (gourmand), което обаче може да носи и смисъла на човек, който обича храната в големи количества, чревоугодник, лакомник.[1]
Но чак да се тъпче...

# 148
  • Мнения: 7 433
   Хах!  hahaha

   Тези камби ми се струват толкова вкусни,че с тях човек лесно преминава от истинското гурме към истински лакомник!
    Какво излиза?Двусмислената дума гурман в случая е на мястото си.  Joy

# 149
  • Мнения: 1 249
Селма,

Миналата година тези камбички много бързо се изядоха и сега имам един чувал и като попривърша другите зимнини ще ги започна, но нещо ме смущава.
Камбите ми са здрави, но все едно леки бели петънца, едва видими,  прозират под ципите им, но на пипане са здрави и тургурът им не е засегнат.
Един чувал няма как да изхвърля, но не ми е ясно на какво се дължат тези петънца - заболяване или нещо друго.
Отново мерси за рецептата. В малкото сол им е чарът.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт