МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

  • 126 568
  • 376
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 7 433
Тя,чак сега ти виждам въпроса.....
Задушавам камбите под капак. Без капак ще ти отнеме повече време.  Peace

Pesheck,радвам се,че ти хареса рецептата!
Благодаря за идеята с магданоза.  thumbsup

# 181
  • Мнения: 1 884
Тя,чак сега ти виждам въпроса.....
Задушавам камбите под капак. Без капак ще ти отнеме повече време.  Peace

Pesheck,радвам се,че ти хареса рецептата!
Благодаря за идеята с магданоза.  thumbsup
Мерси! Ще знам за догодина.Сложих 3 кг.Още не сме ги опитали, че съм на житния режим и не давам. Crossing Arms Като се пробват ще пиша.

Мерси!

# 182
  • София
  • Мнения: 18 685
Страшно ми беше интересна тази рецепта - туршия, пък без сол Grinning С огромен мерак я пробвах, пък и след толкова хвалби, но....уви, опасенията ми се оправдаха, не е за нашето семейство Simple Smile Със сиренце горе-долу се ядва, но като цяло са ми ужасно сладки и въобще не ми харесват. Пове4е ми прили4ат на конфитюр, отколкото на туршия.
Така. Не влязох, за да се оплаквам от рецептата, защото вси4ко си е до вкус, важното е 4овек да пробва Peace Въпросът ми е как да спася камбите? Някой с пове4е опит да ми каже дали ако махна сладкия сос и ги залея със сол и оцет, ще станат като традиционните нашенски камби? Защото като хрупкавост са супер, уцелих ги. Но ако няма на4ин да премахна тази сладост или поне да я намаля, ще се наложи да ги хвърля, никой вкъщи няма да ги яде Confused

# 183
  • Мнения: 1 884
Аз пък да похваля рецептата.   bouquetМного ни хареса,снощи вечеряхме с един буркан Embarassed
Селма благодаря ,че сподели рецептата.Вече ще я правя редовно всяка година. Hug

# 184
  • Мнения: 17
Аз може ли един леко тъп въпрос да задам ?  Embarassed
Мога ли да сложа карфиол и морковчета на щайби в тази марината ?
Някой пробвал ли е?
Че ми се струва много интересна рецептата и се запалих да я направя тази събота.
Или да не си правя експерименти и да я направя точно по указ  newsm78

Аз винаги слагам и карфиол и морковчета на кръгчета Simple Smile. Направо става върха!

# 185
  • Мнения: 7 433
belinda,съжалявам за разочарованието ти!  Confused Hug
Даже ми идва да напиша предупреждение рецептата първоначално да се пробва в по-малки количества,защото все пак е доста специфична на вкус....
   За съжаление не мога да ти помогна със идеи за "спасяването".....Сещаш се,никога е ми се е налагало..... Rolling Eyes
   Питай в "бързи въпроси и отговори",може би....  newsm78

 Тя,радвам се,че ти харесаха камбите!  Hug

# 186
  • София
  • Мнения: 18 685
Селма Hug Не съжалявай! Аз не съжалявам, че пробвах! Човек трябва да е отворен към нови вкусове и да експериментира, иначе ще си ядем цял живот само боб и мусака Laughing
Аз ги насолих едно хубаво и ги залях с половин чашка оцет. От предната марината оставих съвсем мъничко. Довечера ще видим става ли нещо от тях или не, но мисля, че ще стане Flutter

# 187
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Petka Simple Smile , понеже се глася да правя повече от посочената доза през уикенда, да те попитам за морковите.
Заедно с камбите ли ги сложи да се пържат, и колко като количество? Или на око и на цвят?
На тънки или не чак толкова кръгчета ги наряза?Че нали са по-твърди от камбите.
Благодаря предварително.

# 188
  • Мнения: 2
Четох- преглъщах, четох-преглъщах и най-накрая и аз днес пробвах рецептата  Mr. Green
Страхотна е, наистина, но аз също сложих повече сол (според вкуса на семейството).  Днес направих две дози, утре ще има още. Тази рецепта със сигурност влиза в менюто ни за зимнина.
Благодаря Селма!   bouquet

Само едно уточнение да направя, може би ще ви бъде полезно. 1.5 кг. камби се събират точно в 2 стандартни буркана от 0.680 лт. с капачки на винт. Саламурата я направих с количествата на оригиналната рецепта ( за 1 кг. камби) и даже малко ми хартиса.

# 189
  • софия
  • Мнения: 756
а могат ли да се консумират веднага? четох, четох пък не разбрах  Embarassed

# 190
  • Мнения: 7 433
    Добре е да престоят известно време в маринатата.
    И....не се консумират топли,ако случайно питаш за това.... Peace

# 191
  • софия
  • Мнения: 756
    Добре е да престоят известно време в маринатата.
    И....не се консумират топли,ако случайно питаш за това.... Peace

ле лее че си бърза Селма  Hug
ще ги оставя на балкона да изстинат значи  Laughing

# 192
  • София
  • Мнения: 18 685
Аз спасих моите камби4ки Grinning Екстра станаха!

# 193
  • Мнения: 2
Жени, трябва да ти кажа, че ние един буркан вече изконсумирахме  Laughing
Само ги изчакахме да изстинат.

# 194
  • Мнения: 7 433
Аз спасих моите камби4ки Grinning Екстра станаха!
  Радвам се,че успя!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт