Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 804
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
...та искахме отдолу да е с фундамент долу, за да няма преместване докато ни няма...
Фундамента е желателен дори заради кучета, котки и др. подобни. Лично аз бих си пуснал зайчета, костенурки и таралежи в двора, та си требе.

# 211
Нашите строители уж няма да зазимяват, но всичко зависи от времето.
 markk , покажи снимки от твоите строежи ако си снимал. С какво керемиди работиш? Какво ти е мнението за Брамак? А за медните покриви?

Извинявам се,че рядко влизам във форума и отговарям късно.
Имам купища снимки от мои обекти,но не знам какво точно  строителство те интересува,а и не всички възложители са съгласни да се публикуват снимки от строежите им,особено чужденците.Имам предостатъчно публикувани снимки в специализираните форуми,в които пиша понякога и ще се получи тафтология...
Колкото до керемидите,работя с почти всички видове.От керамичните керемиди,за които в случая става въпрос,съм доволен от "Тондах" и "Стралджа"-пригодени са за сух монтаж и имат цялата система-крайни леви и десни,снегозадържащи,билни,вентилационни,декоративни и т.н.
"Брамак" са бетонни керемиди и според мен не заслужават цената си,независимо за кой модел става въпрос-"Икономик","Класик',"Дунав про" или "Атика".Скоро им връщах цяла партида и отказах поръчката ,защото покрива е с голям наклон и се налага да се коват,а дупките,които са за целта,при "Брамак" са само загатнати и на практика липсват.Така и не можаха да намерят в цяла София керемиди,които да са с нормални дупки и да могат да се коват,без да се чупят.Поради тази причина се наложи да ги откажа,след като не се съгласих да им правя дупки с дрелката,както ме посъветваха... Grinning
Не на последно място е и гаранцията,която дават "Брамак"-30г. срещу минимум 35 за останалите, а и ценовата разлика(без аксесоарите,12 -19лв/м2 при "Брамак" за различните модели срещу до 9-11 лв/м2  за останалите)не е за пренебрегване.
Медните покриви са наистина много добри,но са и много скъпи и не са подходящи за всякакъв вид архитектура.
Битумните(11-18лв/м2 и до 25г.гаранция) и металните(за предпочитане са тия с посипка,която разбива дъждовните капки и не позволяват покрива да дрънчи при дъжд,13-17лв/м2 и до 70г.гаранция) също не са лоши,тъй като не са трудоемки и имам богата цветова гама,като първите придават обем дори и на малки и опростени като конструкция покриви,а вторите не са много подходящи за разчупени такива заради разкрояването....

# 212
Момичета, нахлувам в темата ви ,за да питам и аз Марк (обезпокоена от лошото време) дали още е възможно да се ремонтира плосък покрив по повод теч. Четох за някакви течни покривни мембрани, че поставянето им зависело от температурата на въздуха и се чудя дали има други подходящи материали за евентуален ремонт.
.

Плоските покриви са ми любимите.
Не е късно да се правят ремонти за теч,ако денонощните температури не падат под нулата.Чакам да се оправи времето  и да спре да вали,че имам заявка да оправя калпавата хидроизолация над едни подземни гаражи.
Скоро(преди 2 седмици)правих хидроизолацията на една от къщите,които строя-след 2 ръце и разход <2кг/м2 няма никакви течове,като аз съм привърженик(а и практиката ми сочи) на мазаните хидроизолации,главно поради това,че за разлика от рулонните изолации,се избягват шевовете(местата,където се съединяват рулата,които са потенциални язви в почти всички случаи) и заради това,че не изискват специални инструменти и обучени хора.
От 4 г. работя с една руска мазана хидроизолация и съм много доволен,въпреки наличието на поне 10-тина на достатъчно известни фирми,които също не са лоши,но цените и разходните им норми са по-високи.
Марки няма да споменавам,за да не се възприеме като реклама...
Ако някой се инртересува сериозно-на лични... Wink

# 213
Nadia12, ето така изглежда нашата изолация при основите
http://www.prikachi.com/files/1143449J.jpg

това е изолацията, която сложиха преди даизлеят първа плоча. Тя е от метална скара,найлон и стериопор

http://www.prikachi.com/files/1143452C.jpg

Galana,това,което си постнала,не е никаква хидроизолация ,а т.нар. "копчета" за защита от нараняване  на вече положени хидро и топло,но при вас,доколкото си спомням,нямахте подземни части и се надявам да няма опасност от проникване на високи подземни или повърхностни води...

# 214
Като говорите за огради ,ето ви един по-различен поглед към тях.
Бетонови ,имат различни модели и разцветки ,монтират се лесно и не са много скъпи...
http://spekt.eu/
http://www.sam-shum.com/ogradi.htm
http://www.pazzar.net/classified.php/listing/2969
http://ottyk-ottam.com/index.php?a=2&b=53997

# 215
  • густо майна Филибето
За моите естетически възприятия са много грозни Confused/не видях обикновена гладка/ В квартала са сложили една подобна, имитацията на камъни са я боядисали жълто и кафяво шахматно, направо ми боде очите ooooh! Дори неизмазана от бетонни блокчета ми изглежда по-добре. Rolling Eyes

# 216
markk идеите ти за огради са супер! Нас това ни чака скоро и много благодаря за сайтовете!

Искам да те питам и аз нещо - имаш ли поглед в/у битумни керемиди ТЕГОЛА? Били някакви канадски, малко по-скъпи, но уж много качествени... Simple Smile

# 217
За моите естетически възприятия са много грозни Confused
 Peace голям кич

# 218
Nadia12, ето така изглежда нашата изолация при основите
http://www.prikachi.com/files/1143449J.jpg

това е изолацията, която сложиха преди даизлеят първа плоча. Тя е от метална скара,найлон и стериопор

http://www.prikachi.com/files/1143452C.jpg

Galana,това,което си постнала,не е никаква хидроизолация ,а т.нар. "копчета" за защита от нараняване  на вече положени хидро и топло,но при вас,доколкото си спомням,нямахте подземни части и се надявам да няма опасност от проникване на високи подземни или повърхностни води...
Aми честно казано не споря.

# 219
По отношение на оградите харесвам нещо такова

Ако някой знае ориентировъчно колко струва   bouquet

# 220
По отношение на оградите харесвам нещо такова
Това като цяло си е хубаво. Heart Eyes

# 221
Mдаа, наистина ми харесва може би плътната част ми се иска да е мааалко по-височка. Снимката идеално отговаря на нашия случай и заради това че са съчетани два вида огради. Мисля откъм единия съсед да е плътна изцяло, не задруго а защото сме на калкан с него, а и той до някъде е изградил плътна. Единственото, което ме спираше е, че ще са два типа огради, но на тая снимка не изглежда никак зле, напротив Peace

# 222
За моите естетически възприятия са много грозни Confused
 Peace голям кич

На мен също не ми харесват точно такива,особено боядисаните в крещящи цветове,въпреки че имат и няколко не лоши модела.
Идеята е за нещо по-различно от традиционното,в духа на изискванията,за които ставаше въпрос по-горе... Peace

# 223
markk идеите ти за огради са супер! Нас това ни чака скоро и много благодаря за сайтовете!

Искам да те питам и аз нещо - имаш ли поглед в/у битумни керемиди ТЕГОЛА? Били някакви канадски, малко по-скъпи, но уж много качествени... Simple Smile

Тегола не са лоши,лошото им е   цената Wink
А и зависи каква визия се търси цялостно на строежа-не са подходящи примерно за къщи във Възрожденски стил,а и не само...

# 224
  • София
...какво значи " кота 0-без вкопаване в земята"? Sтава въпрос за готова къща.
Означава, че пода на къщата е наравно с терена отвън. Ням астъпала както нагоре, така и надолу. Ако няма опастност от наводнявания, това е моята мечта. Без прагове и стъпала.

оо и моята, как става? ще съм благодарна за отговора   bouquet

За оградите - не забравяйте да питатате в техническата служба, каква можете да правите, на нас ни казаха, че неможем да слагаме плътна, а ажурна!
На мен оградата ми излиза 30 000 лв Sad имаме много дълго лице на шосе. Д6бре, че намерих едни сладури, които правят ковано желязо на 2 пъти по ниска цена от 7 фирми които питах.
Утре ще ми кажат и какви са правилата да си направя и тротоара( той винаги е общински)

Tegola - не, бързо се отлепват и няма оправия! Аз намерих едни италински и те имат меланж, ще ползвам кралско син мозаик.
Керемиди - брамак били много тежки + се чупели бързо, както и гръцките. Посъветваха ме юе най-сигурно е местно производство, тъй като глината си е местна, но ако може Марк да коментира и той.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 20:07 от х_diabet_mama

Общи условия

Активация на акаунт