За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 981
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Ако чешмяната вода е много варовита, при преваряване оправя ли се?
Вече не знам каква вода да давам на беб, първо бяхме с ХИП, ама тя си е направо минерална, Девинската изворна и тя, пък и не стават за преваряване, нали минерализацията се повишава - но пък чешмяната ни е ужасно варовита и с малко гаден вкус...вече се видях в чудо Rolling Eyes

# 226
  • София
стеф а пробва ли с кана брита, дали няма да стане по-добре? в софия поне водата "търпи" превяряване. Thinking
за водата наистина е добре поне 1 път дневно а и не отнема кой знае какво време превяряването.
besnata_mama аз не помня точно, но от 2 ил и3 размер на памперс минахме на либеро, след като пробвах за кратко хъджис и молфикс, но от либеро останах най-доволна откъм сухота на дупето като се напълни а и откъм плътност на памперса, като под последното имам предвид че като се напълни влагата се задържа а не стои сякаш памперса е пропуснал от горния край, като същевременно дупето на детето не е подгизнало и е достатъчно добре изолирано от мокрото. лятото обаче минавахме на памперс тъй като либерото както казах са доста плътни. сега сме вече и само с памп за спане, та съвсем добре  Wink

# 227
момичета, сигурно ще ви се стори малко глупаво това за което съм притеснена-никола не иска да яде SadТой никога не е бил много лаком, дори изобщо, от както стана на 6м. може би започна да капризничи и една по една взе да отказва храните, в последно време беше почнал да яде само банани, авокадо и круши Shocked, а от вчера и това не иска вече ooooh!Вече не знам какво да правя, само като види лъжицата и почва да върти глава, ако можеше да ходи сигурно щеше да избяга в другата стая Mr. Green
Да продължавам ли да му предлагам храни или да го оставя само на мляко (така обаче огладнява на 2.5ч)?

# 228
  • София
предлагай, но не насилвай...може някой зъб да го мъчи, ако е така като пробие ще се успокои.... може да облекчаваш зъбчетат с гелче или друго.

# 229
Аз бих го оставила на мляко да си кажа честно.Може би след няколко дни ще прояде като предложиш.Възможно е да са му омръзнали,а и е малък още и млякото ще му е достатъчно.
Това с въртенето на главата ми е много познато,но аз няма как да оставя моето само на мляко,тъй като не пие такова.Иначе сигурно бих го направила.Иначе ни се е случвало и на година и половина да кара с дни само на кърма.Ами като не ще друго,насила не мога да дам.Като се мине време и пак почва да си хапва.Може би го дразнят венците и затова да отказва.

# 230
Благодаря за съветите, и аз така си мисля че гладен няма да стои, а и самата аз бях много злояда, така че го разбирам Grinning

# 231
Да не всявам паника, но на мен ми бяха казали че пречиствателите на каните като Брита били канцерогенни  и аз не ползвам , въпреки че имам. Но пък и преварената и дори нормалната вода (каквато давам сега) ги сменям всеки ден... като се застои е гадно- дори така ми се вмирисаха 2 биберони.Забравила съм вода и тия биби дето са от каучук замирисват ужасно

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 21:51 от gundie

# 232
За съжаление нямам кана Брита Confused

# 233
Мами един малко тъп въпрос, кога се сменя бибероната на водата? newsm78
Мирисах я не мирише, но малко е побеляла, варненската вода е много варовита. От 3 месеца не съм я сменяла тази биба, т.е от как е взета.
Дали не трябва да я сменя вече ?  newsm78

# 234
  • София
каучуковите на 2 месеца най-много  бяха, силиконовата май 3... шишетата също на няколко месеца е редно да се сменят. не само на вода, изобщо.

# 235
Силиконови са бибероните ми Simple Smile А шишетата и те ли на 3 месеца ?
Благодаря Angel_Dust Simple Smile   bouquet

# 236
  • София
Алекс до преди месец и нещо пиеше АМ само с каучуковите биберони на Чико. Месец и малко и бибероната е аут.

Тръгнахме на море лятото и естествено забравихме шишето за мляко и бибата. Алекс се примири със силиконова Simple Smile Значително по-евтина от тази на Чико Simple Smile Angel е обяснила за тях.

# 237
Аз ползвам само на чико и само каучукови и съм много доволна, бибите издържат и по 3 месеца, ако не се ползва за всяко хранене бутилката. А що се отнася до бутилките аз ползвам само стъклени- мисля,че за пласмасата само важи честата смяна.

# 238
Бибероните ги сменях най-много на два месеца,шишетата,когато се захабят,на 3-4 някьде.

# 239
Имам един малко глупав въпрос-до кога трябва да оригвам малката след хранене?Много й е неприятна тази част още като я изправя да я оригна започва да плаче.

Общи условия

Активация на акаунт