За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 981
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Поне докато стане на 3-4 месеца. Въпреки това голямата си дъщеря не съм оригвала никога, малката продължавам.
Също така зависи и от детето- малката никога не може да легне без да се мята и стене, ако преди това не се е оригнала доволно силно  Mr. Green

# 241
Все още оригваме редовно, страх ме е от преди, че повръщаше ако не се оригне...и сега забелязвам, ако не е успял да се пригне, което е рядкост - му е дискомфортно като го сложа легнал.

По какво се познава че каучуковите биби са за смяна - досега съм ги сменяла 3 пъти, но защото знаех че трябва, иначе на външен вид нищо им нямаше, освен че побеляват леко, ама то това става след 3-4 употреби на нов биберон Thinking

# 242
 Четох из форума , но така и не разбрах. Искам да ида на преглед за бебенцето ми , което е на 45 дни , при отопед в ГБ , но не намирам телефони на регистратура или информацията , за да си запиша час. Някой знае ли как става или трябва прост да ида там и да чакам пред даден кабинет на някой доктор. Ако имате телефони , може и на самите лекари моля да ми ги посочоте.

# 243
  • София
В ГБ ние не записвахме час, просто отиваш и чакаш. Прегледа не е много време, не се чака много. Има телефони на МЦ ОРТОМЕД - така се казва центъра, където преглеждат. Има сайт и в интернет, но аз помня, че се обаждах по телефона и ми казаха, че не се записва час, а направо отиваш. Сега може да има промяна.

# 244
Четох из форума , но така и не разбрах. Искам да ида на преглед за бебенцето ми , което е на 45 дни , при отопед в ГБ , но не намирам телефони на регистратура или информацията , за да си запиша час. Някой знае ли как става или трябва прост да ида там и да чакам пред даден кабинет на някой доктор. Ако имате телефони , може и на самите лекари моля да ми ги посочоте.
Ако детето има педиатър тук, той трябва да му даде направление за ортопед. На мен ми дадоха за д-р Драганов заедно с телефона му. Обадих му се лично на него и той ми каза кога е удобно да отида. Иначе чух, че май вече преглеждал само на частно, което означава, че спокойно можеш да му се обадиш и да си уговориш час с него.
http://n-draganov.911.bg/a2/firm.asp?id=3107

# 245
  • София
ето ти инфо за Горна баня. http://www.bgmedicine.com/bolniciv.php?key=95
не зная дали се записва или не, ходихме при драганов с направление преди 2 години, но някъде от началото на 2008, май не преглежда вече с направление. така или иначе като му се обадиш за час, защото за него става с час записването, той ще ти обясни Peace

за оригването- аз лично го слагах да оригва до доста късен период (поне до 6-7 месец), защото връщаше, не ми се с случвало да му е некомфортно по принцип Thinking

смяна на биби- на авент беше някъде 3 месеца, но някои се амортизират и по-рано.

# 246
А НОМЕР НА ДРАГАНОВ? Той не е ли в ВМА ?  Тоя сайт го гледай , нито един от телефноните не е . Единя не работи , на другия вдига една жена и казва че не е клиниката.

# 247
Да на Авент са бибите. Значи ще ги сменя.
Благодаря на всички Simple Smile   bouquet

# 248
  • София
freely малко по-нагоре написах, че центъра в ГБ се казва ОРТОМЕД (пишеш в Google името и излиза веднага).
Ето ти сайт http://orthomed.einet.bg/.
Драганов и аз знам, че е във ВМА.

# 249
  • София
А НОМЕР НА ДРАГАНОВ? Той не е ли в ВМА ?  Тоя сайт го гледай , нито един от телефноните не е . Единя не работи , на другия вдига една жена и казва че не е клиниката.
драганов е във вма, не съм твърдяла обратното Wink зуки горе ти е пуснала и сайт на който го има този телефон.
ето мобилен: 0898 50 30 10
за сайта съжлалявам, това съм си запазвала преди време във фейвъритс-ите Peace

# 250
Здравейте,пак съм аз.На малката от няколко дена са и студени ръчичките-направо са ледени,не дава да й слагам ръкавици,а и акото й е зелено,но няма температура.Облечена  е повече от колкото трябва и въпреки това й е студено.Ще се радвам ако ми помогнете със съвет какво да правя и дали да се притеснявам че са й студени ръчичките.

# 251
  • София
не знам дали се отоплявате, но по-добре дигни Т на стаята вместо да се чудиш как да я навличаш. Ако още не се отоплявате - почвай.
То в момента и на мен са ми студени ръцете и си пуснах радиатора....
Все пак колкото и да обличаш, ръчичките са открити, както и лицето и нормално да позамръзват....ръкавици аз не бих слагала...

# 252
Здравейте,пак съм аз.На малката от няколко дена са и студени ръчичките-направо са ледени,не дава да й слагам ръкавици,а и акото й е зелено,но няма температура.Облечена  е повече от колкото трябва и въпреки това й е студено.Ще се радвам ако ми помогнете със съвет какво да правя и дали да се притеснявам че са й студени ръчичките.

Не се притеснявай за ръцете на детето, те са открити и е нормално да придобият температурата на поколната среда. Важното е крачетата да са топли и раменцата да са винаги подсигурени.

Относно сайта на Драганов, пропуснала съм в бързината да видя този отговор и съмпродължила да си пиша и да искам инфо... Сори  Embarassed

# 253
На моето дете постоянно са му студени ръцете и преди да се развали времето- като ходихме да вземат кръв го измъчиха. Close

# 254
  • София
kristina23, затопли малко стаята.

Моите ръце винаги са студени. Изобщо не зависи с какво и колко съм облечена. Зимата ходя с по два чифта ръкавици и пак замръзвам. Пръстите ми побеляват, като на мъртвец, и боли.
Децата и мъж ми не са така. Дияна зимата ми казва "Мамо, да ръчичка да те стопля" Simple Smile И е като печка.

Общи условия

Активация на акаунт