За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 981
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Аз пипам нослето за да се ориентирам, иначе крайниците са почти винаги студени (ръцете по-скоро), ако е по-хладно вътре/вън. неприятно ми е да са му студени краката, затова се грижа и за тях. Знам при мен какво е - с лошо оросяване съм - и не искам да му е кофти на детето.
И ние почнахме да се отопляваме, време си е вече. По-добре да е топличко в стаята (нормално топло, не горещо), вместо детето да е навлечено.

# 256
  • София
то и нослето не е показател. на мен са ми казвали че се пипат ръчичките...но нагоре към лакътя, също и гръбчето...

# 257
И на мен ми казаха, да пипам ръчичките към лакатчето, но и вратлето.
А за топлото в стаята 22-23 градуса е нормално нали ? Аз съм я облякла с по- топли дрешки - боди с дълго ръкавче и блузка по-дебела, ританки и панталонче и чорапки. Не знам това да ли е навличане  newsm78
Сетих се да ви питам, Габи е на 3 месеца и 3 дена - вечер, като спи да и слагам ли шапка? До сега не съм и слагала, трябва ли да слагам вече и до колко месеца да слагам ?
Благодаря предварително Simple Smile   bouquet

# 258
  • София
не й трябва шапка, ти нали не  спиш със шапка. въобще вкъщи без шапки.
за обличането - обличай я като теб просто...ако покаже, че и е студено...тогава сложи нещо по-дебело.... но при 23 градуса, надали ще й е студено.
и махни ританките или панталона Wink

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 23:53 от Angel_Dust

# 259
Струва ми се навлечено детето, много даже, не знам колко градуса е у вас...за шапката - само навън:)
Вкъщи е 22 градуса, Иво е с боди, ританки и в спално чувалче. Ако усетя да изстива, мятам едно одеялце отгоре и се загрява веднага.

Иначе, за пипането по дланите и т.н. - то май цялото трябва да се пипа, докато не стане на възраст да си казва самичко дали му е добре Laughing

# 260
И на мен ми се струва понавлечено детето. Синът ми миналата зима го държах по боди и ританки в къщи на 23-24 градуса. Имай напредвид, че детето предимно лежи и на гръбчето му е топло. А щом е топло гръбчето, всичко е ок.

# 261
  • Стара Загора
Наистина всяка майка си преценява най-добре, но да си кажа и аз - според мен не е навлечено детето Simple Smile Аз така обличах миналата зима малката, като поддържахме температура 22 градуса. Аз пипам нослето и ръчичките и за мен това си е верен показател (говоря за моето дете) - така облечена не е била със студено носле, нито е била потничка. Понякога дори аз бях по-навлечена от нея Simple Smile

# 262
Благодаря на всички   bouquet
Аз съм малко зиморничева и не съм показател, как да я обличам затова ви питам  Rolling Eyes
Тя не се поти, но не искам да е като мен много зиморничева, а да е нормална. Мен като малак много са ме навличали и сега при най-малкия студ се навличам здарво Rolling Eyes
Ще и сваля блузкат и панталончето да видим как ще спи тази нощ Simple Smile  Thinking
Още веднъж благодаря   bouquet

# 263
Ако спи в чувалче - нека е с боди и ританки, няма как да се отвие, но ако завиваш с одеялце, нека е с малко по-дебели дрешки, че не се знае одеялото къде ще го намериш сутринта Grinning

# 264
с одеалце е, но спи спокойно все още  Grinning

# 265
На бебка освен крачетата, пипам ръчичките, но над китката - ако там е топличко, значи и на нея й е топличко. Peace

Шапка няма нужда вече, детенце не е толкова малко бебенце! Peace

# 266
здравейте мамчета , имам едно въпросче ...

на бебка давам АМ , кърма нямам - в смисъл капе само от едната гърда от време на време  и не й давам да суче ....
както сега несъм и давала да суче около 2 дена , има ли проблем да продължа да й давам да суче.
на мъжа ми сестра му ми каза че нетрябва да се дава ако съм пропуснала един ден защото кърмата се вкисвала  Thinking newsm78 има ли нещо подобно ?

# 267
здравейте мамчета , имам едно въпросче ...

на бебка давам АМ , кърма нямам - в смисъл капе само от едната гърда от време на време  и не й давам да суче ....
както сега несъм и давала да суче около 2 дена , има ли проблем да продължа да й давам да суче.
на мъжа ми сестра му ми каза че нетрябва да се дава ако съм пропуснала един ден защото кърмата се вкисвала  Thinking newsm78 има ли нещо подобно ?

Ако искаш да има повече кърма, слагай бебето през час да речем на гърда. Лека-полека количеството ще се увеличи. Това за вкисването няма да го коментирам. Глупост е.

# 268
Чак пък да вкисва не мисля.Аз съм давала на малкия само нощем преди отбиването-всъщност на 24 ч.Чела съм обаче от други момичета,че дават и на 2 и на 3 дни при отбиването.Ако искаш можеш да изцедиш малко преди да дадеш на бебето да суче.Все пак в гърдите няма много мляко-то си тръгва когато бебето засуче.

# 269
ами аз от около месе съм на АМ тя много ми намаля кърмата  и без това. не че искам да я усилвам Simple Smile но ми стана интересно ,защото вместо да я хвърлям искам малката да си я изсуква.А тя ми вика -не не щом не си давала от 2-3 дена недей че  не е хубаво била лоша кърмата .  newsm78 по добре вика се изцеждай и я хвърляй - все пак немога да я оставя да не стане некой мастит ...

Общи условия

Активация на акаунт