За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 343
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Мацки, една дружка ме стресна, че след днешната ваксина priorix до седмица трябва да очаквам обрив и Т на дребния. Често се случвало. Сега не знам какво да си мисля. Педиатърката нищо не ми каза, а и аз не питах, защото малкият се разрева, а имаше и друго дете в кабинета - болно, та бързах да се изнижа. Какво се случи при вас и да се притеснявам ли?

# 496
  • София
реакцията от ваксината идва след 7-10 дни...понякога и малко повече...не по-рано...ако има такава де....

по принцип ваксината е гадна и е жива...и да  много често има  реакции към нея.....

моят реагира с 39Т, яко диария и няколко дни обрив по цялото тяло....за около няколко дни мина и замина....беше неприятно, но то моето почти няма ваксина, на която да не е реагирал.....

# 497
Енджълче, съвсем ме стресна Rolling Eyes. Синът ми досега само на първата ваксина на 2-3 месеца ли беше където вдигна Т, не висока. След другите - нищо. Ама тука гаранция няма. Уф, ще има да го мисля сега ooooh!...

# 498
  • София
ами няма защо да се стряскаш толкова...това все пак е лека реакция нашето.... може при вас и нищо да няма.....
иначе моят на предишните на вс беше с Т по 3 дни...като спадаше, чек в края на третият иначе си беше висока.....
та така...не се шашкай предварително...гаранция няма...няма гаранция и че ще направи реакция нали... Simple Smile

# 499
То какво да се стряскам, но все си мисля ако получи диария или вземе да повръща, както не пие изобщо вода, не знам какво ще правим. Дано не се стига до там да разбера Praynig.

# 500
  • София
http://www.medicine.bg/public/listovka/29205s.pdf ето ти я листовката ако искаш да прочетеш  нежеланите реакции...сега като чета - мдаа....и  инфекция на горни дихателни пътища имахше тогава дечко.....

дано всичко е наред, то при ваксините винаги има от какво да се плаши човек....и  то доста по-страшни неща от 2-3 дни обрив и малко Т....

# 501
http://www.medicine.bg/public/listovka/29205s.pdf ето ти я листовката ако искаш да прочетеш  нежеланите реакции...сега като чета - мдаа....и  инфекция на горни дихателни пътища имахше тогава дечко.....

дано всичко е наред, то при ваксините винаги има от какво да се плаши човек....и  то доста по-страшни неща от 2-3 дни обрив и малко Т....

Благодаря ти  bouquet! А обрива с нещо третира ли го?

# 502
  • София
не

# 503
Ок Peace. Да не го мисля отсега най-добре.

# 504
Аз за малко  психоза да развия за тая ваксина. Много ме беше страх и се чудех дали да я слагам. Мнения много, а листовката е направо страшна за четене. Е, сложих я все пак проклетата ваксина, някак си не бях достатъчно  убедена, че отказа от нея е по-правилното решение. Всичко мина добре, но четейки за  случаи на усложнения след регестрирания срок страха си остава. Това последното е пак от листовката. ooooh! Но наистина е безмислено да го мислиш от сега. Стискам палци да ви се размине.

# 505
  • Пловдив
Момичета , малката е на 10 месеца  и досега не съм и давала жълтък.Искам да започна да и давам , но не си спомням  по каква схема се даваше  newsm78.Ще съм ВИ благодарна да споделите Hug Hug

# 506
  • София
ох с тая вакисна и аз кукнах миналото лято, но я сложихме слава Богу реакция с висока Т нямаше, но пък август месец когато я сложихме, в края, след ваксината, се продриска страшно и аз тогава го отдадох на летния грип, който тогава беше повсеместен, свързан с разстрйство и повръщане, та знам ли дали не е било това реакция от пустата ваксина... ooooh! това което си спомням ясно е че поне седмица стоя подутичко и зачервено на мястото на убождането, но правех компреси с риванол и спирт и определено го облекчаваха. ето тука има една тема за нея, за реакции, ако ти се чете, поли: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=429435.0

анели, аз точно от 10 месец давах няколко дни по четвъртинка в обедното хапване и след захранването съм давала по половинка пак в обедното хапване, не помня, но някъде 2-3 пъти седмично.  Peace
понастоящемм  във вид на варено яйце изобщо не му допада, давам го в нещо друго обикновено.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 11:24 от elpet

# 507
elpet, ще прочета темата, благодаря  bouquet!
niki97, Hug!

# 508
Анели,с жълтъка започнах с няколко трошички отначало към зеленчуково пюре и след това четвъртинка.Дава се само със зеленчуково пюре или безмесно ястие.И аз около 2-3 пъти седмично знам че се дава.Моето изобщо не го харесваше и го усещаше където и да го сложа.Така,че може да се каже,че почти не съм успяла да го пробутам.

Поли,и аз доста бях се понаплашила с тази ваксина,защото бях прочела за реакциите след седмица.Но нямаше никакъв проблем.Забелязвам,че и в темата повечето от отговорилите не са имали проблеми.Значи не е чак толкова често.Дано това те поуспокои.Надявам се,че ще се разминете с реакциите Hug

А пък моето момче наистина получи разстройство днес.Ан Мари беше споменала,че от Аугментина се получава така при някои деца.Само веднъж е,дали да се обаждам на лекаря,или не се налага смяна на АБ Thinking
Няма слуз,само е рядко акото.

# 509
  • София
Галя, знам че при този АБ е така. Последният път (март) в Токуда пак ме предупредиха и изписаха Биогая. Но пък на Дияна й се размина. Пи Биогаята де.

Сега погледнах листовката

Цитат
Нежелани лекарствени реакции

Нежеланите лекарствени реакции по време на лечението с AUGMENTIN обикновено са леки. При малък брой пациенти лекарството може да причини диария (няколко редки изпражнения на ден). Понякога може да се появи стомашно разстройство, гадене или повръщане. Тези симптоми обикновено са слабо изразени и могат да бъдат избегнати с прием на суспенсията в началото на храненето. В случай че симптомите продължат или станат по-тежки, консултирайте се с лекуващия лекар.

В много редки случаи AUGMENTIN може да доведе до поява на сериозни нежелани реакции. Уведомете незабавно лекуващия лекар, ако при вас (при детето ви) се появи някой от следните симптоми:

• Тежка диария, която може да е кървава.

• Тъмно оцветяване на урината и/или обезцветяване на изпражненията.

• Пожълтяване на кожата и бялата част на очите.

Тези симптоми са наблюдавани главно при мъже и пациенти в напреднала възраст, приемали AUGMENTIN дълго време. Те може да се проявят до няколко седмици след края на лечението и обикновено са обратими.
В случай, че се налага да ви бъде направено (да бъде направено на детето ви) изследване на кръвта, уведомете лекаря, че приемате (детето ви приема) AUGMENTIN. Това е важно, тъй като AUGMENTIN може да доведе до краткотрайни промени в броя на кръвните клетки (обратимо намаляване на броя на белите кръвни клетки, обратимо намаляване на броя на тромбоцитите (кръвни клетки, участващи в случаи обратимо намаляване на броя на червените

Общи условия

Активация на акаунт