За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 226
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Знам ли! Когато Маги се изправи,а не можеше да седи още аз много се притеснявах и ходих даже при педи да питам да я натискам ли да лежи. Отговора й беше: " от човек маймуна няма да стане, няма как да я върнеш в легнало положение, а и няма защо щом сама го може". Та в тоя ред намисли сматам, че природата си знае работата. Т.е. ако е препоръчително да седне на 7 месеца, а бебето го направи по-рано май наистина няма как да се бориш срещу това, а и е безмислено наистина.

# 526
  • София
За мазилата как си го обяснявам. Млякото и лосионите са по-леки, а олиото леко загрява.
Изпаднах в тих ужас когато мама ми предложи да мажа Алекс с мас. Не за това, че е мас, а си представих лятно бебе, на 30гр, намазано с мас. Щях лекинко да го претопля.
Помня баба ми когато бях болна като малка ми правеше компреси с мас, и си загрява доста.
И си мисля, че и бебешкото олио има такъв ефект, но не в такава степен.

# 527
  • Кьолн
Здравейте момичета!Пак имам въпрос към вас.Бебчето ми от тая сутрин започна дахърка с нослето. Няма сополки. възможно ли е от сухия въздух да се получава?Пръснах му физиологичен разтвор.

# 528
Възможно е всичко и бактерия  в носа е възможна при хъркащо носле без сополи. Не че искам да те плша, но последните няколко хъркаащи нослета все с бактерии се оказаха, а може и задна хрема да е  и ще се израсте. Само си гадаем, най-сигурно ще е ако педи прегледа детето.

# 529
  • София
Здравейте момичета!Пак имам въпрос към вас.Бебчето ми от тая сутрин започна дахърка с нослето. Няма сополки. възможно ли е от сухия въздух да се получава?Пръснах му физиологичен разтвор.

възможно е да е от сухият въздух.... наблюдавай го, ако е само сутрин - най-вероятно е от това...ако цял ден обаче му хърка така...надали....
може да си почва някоя хрема....
бактерии също може, но те обикновенно са придружени и с Т и със сополи.....

# 530
 smile3521 Значи си продължаваме с олиото .... много благодаря ! smile3525

# 531
Едно въпросче  ако може Simple Smile
На беба на анусчето от вчера и се появило нещо бяло много малко е нещо като коричка но мннного по мекичко опитах се да го избърша но не се маха. Дали е от пудрата защото я смених понеже нямаше или е от нещо друго? На някоя мама да се е случвало?

# 532
И моето мнение е най добре я заведи на педиатъра,възможно е от сухия въздух,но най добре е да се вземе секрет от нослето.От опит ти го казвам Peace

# 533
  • София
Едно въпросче  ако може Simple Smile
На беба на анусчето от вчера и се появило нещо бяло много малко е нещо като коричка но мннного по мекичко опитах се да го избърша но не се маха. Дали е от пудрата защото я смених понеже нямаше или е от нещо друго? На някоя мама да се е случвало?
Ако е от пудрата би трябвало да може да се избърше или измие. Може да я заведеш до педиатъра, да не се окажат някакви гъбички.

# 534
Всичко е наред от пудрата е било но гледам пъпчици са и се появили ако започна да я мажа с кремче за подсичане какъв ефект ще има или да си продължа с пудрата?Благодаря предварително   bouquet

# 535
Мами помагайте Praynig Появи ми се бучка на гърдата, лекарката ми каза да слагам горещи компреси и да масажирам, посокс врата към зърното. Каза ми, че съм задържала кърма, аз като знам какви може да са последиците и се плаша  Shocked
 Някой да се е сблъсквал с това?

# 536
Мами помагайте Praynig Появи ми се бучка на гърдата, лекарката ми каза да слагам горещи компреси и да масажирам, посокс врата към зърното. Каза ми, че съм задържала кърма, аз като знам какви може да са последиците и се плаша  Shocked

Ти кърмиш ли? Ако е така, бебето ще те спаси. Слагай го да суче през час, през два. Възможно най-често. Аз така се оправях. Първо от проблемната гърда, после от другата.

# 537
Да кърмя, сега ще я сложа, ама после лягада спи и чак след в 6 -7 сутринта, това дали ще е проблем ?
Утре ще яде и ще се и изцеждам  Rolling Eyes

# 538
  • Видин
Вземи си Лецитин на Валмарк и почвай първоначало през 8 часа по 2, като мине проблема със бучката по 1 хапче.Слагай често бебето на гърда, прави топлите компреси, можеш да се изцеждаш и под душа.Също така действа добре и бутилка от минерална вода 0.5 с топла вода на мястото на бучката докато кърмиш (това не важи ако кърмиш легнала, защото е трудно).
Успех   bouquet

# 539

Ти кърмиш ли? Ако е така, бебето ще те спаси. Слагай го да суче през час, през два. Възможно най-често. Аз така се оправях. Първо от проблемната гърда, после от другата.

Имах същият проблем преди няколко дни и една близка ми каза следната бабина рецепта:
напояваш една носна кърпа с хладка вода,изцеждаш я и я сгъваш на квадрат,посипваш я обилно от едната страна със сол и я слагаш на болното място на гърдата.Това трябва да го правиш три дни.Кърпата със солта трябва да е към гърдата и може да я притискаш със сутиен.
Аз лично го правих това и ми помогна.Още на първият ден почуствах облекчение.

Общи условия

Активация на акаунт