За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 184
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
На безмлечните каши се слага АМ от майката.От гола каша няма смисъл.Идеята е да е сигурно какво е млякото.Оризовата и Елдата са ми вкусни.Дъщеря ми също ги уважава.Въпрос на вкус

# 586
то бебето за крехката си възръст бая е напред с материала....за без вкусните б безмлечни каши има смисъл в началото на захранването....ако почетет малко ще разберете повече....стига да искате

ами то ти явно си имаш особенно мнение за захранването, коеото съм убедена,че коренно се различава от моето така че не мисля да ти отговарям-нека майката почете и да реши....освен това, ако беше чела малко повече щеше да знаеш, че безвкусните за нас неща имат силен и доста изразен вкус за малките бебета с неузрели още стомахчета.......

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 03:23 от AnMary

# 587
Каквото е имало за четене съм изчела. И хич не се заяждам да отбележа,така че не разбрах защо езика ти е толкова остър. Гледам бебе и то съвсем не се вписва в средностатистическия стандарт. Със захранването също беше така и да, имам си мое мнение относно захранването и хич даже не ща да го натрапвам на никой за това дори не го и споделям. А кашите са си блудкави за МОЯ вкус. Видях, че бебето на авторката е захранено и малко капризно. Точно за това не видях нищо лошо в плодовата каша.
МИР! Peace

# 588
Ами то и АМ-то е блудкаво за моя вкус,ама... Mr. Green

Е да, то обаче вече е захранено. Така че трябва ли да започва с блудкава оризова каша?
Ей това ти беше третия пост в,който казваш едно и сьщо,след това има още де  Mr. Green
Ние казахме по ведньж мнение и спряхме.Кое точно е спама викаш Rolling Eyes
Както и да е.

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 03:24 от AnMary

# 589
Здравейте момичета!Имам няколко въпроса към вас.Първо интересува ме от кога мога да слагам малката в кенгуру?От кога би трябвало да започне да си държи главичката изправена за по-дълго време,защото сега я държи,но след около 5мин. омалява,дали е нормално?Сега малката трябва да яде по 150мл.(на АМ сме),но през деня изяжда по 90-120мл. през около 2 часа и половина,а вечер по 90,иначе си качва повече от добре, но не знам как да я накарам да изяде 150мл. за да не я храня през 2 часа,а през по-голям интервал от време.Много ще се радвам да ми отговорите.Благодаря предварително  bouquet

# 590
  • София
добре де ако детето яде....зеленчукови супи на хип...доста е напред с материала....
оризова безмлечна каша се препоръчва като първа храна....то като гледам е подминало този етап....вероятно в някоя от тези супи, се е съдържал ориз...така че, да според мен спокойно може да му се даде и плодова каша.....
аз пък захраних с пюрета - морков, тиква, картоф.... и после дадох бананова млечна каша на хумана....не се спомина детето...мн му хареса даже....
и това при дете с колики до 6 м.....нямаше проблеми със стомаха от никое от тези неща.....

така че....не се втелявайте толкова...
а не е като да не съм чела....цели 5 месеца четях за пустото захранване...това си избрах като подход - не съжалявам.
и още нещо....едно вече захранено дете е твърде вероятно оризовата безмлечна каша да му е....гнусна директно..... моят син, само веднъж съм му зимала....това е от малкото храни, които будеха пълна погнуса в него Wink

kristina23(1986) - зависи какво ви е кенгуруто, ако е с висока поддръжка на главичката спокойно можеш да си го носиш, ако пък е и с легнало положение - можеш и от новородено...
за АМ хранене нищо не мога да ти кажа...въпреки че съм на мнение, че с каквото и да се храни детето трябва да се следват личните му нужди и ритам.

# 591
Ейнджъл вече ти е отговорила за кенгуруто, но да се повторя и аз има модели за новородени. Иначе като стане бебето на 30-40  дни може и в обикновено с твърда подложка става. Главите започват да си държат стабилно, на което когато му дойде времето. За АМ да ти кажа за себе си стигнах до извода, че няма такова нещо като "трябва да изяде 150 мл на хранене". Моето дете се хранеше през около 40 минути (най-често през 2 часа и половина) с количества м/у 50 и 80 мл. Колкото му се яде толкова. Няма как да бъде нкарано да яде на равни интервали по еднакво количество храна. Дори ние възрастните не го правим. Ще дойде време, когато ще хапва по-на рядко. Малко е неудобно да праввиш мляко през час и нещо и детето да яде по половин час, но периода минава твърде бързо.

# 592
kristina23 предполагам се водиш по таблиците на кутиите АМ , еми те са ориентировъчни , не е задължително всички деца да ядат едно и също количество мляко . Щом си наддава добре детенце , значи му стига и по-малко количество . А за това да издържа по-дълго време , незнам , по-добре се води по нея . Все пак може да пробваш когато ти направи по-голяма пауза примерно вечер да и предложиш 150 мл. / препдолага се че ще е по-гладничка / и след това да продължиш така .

# 593
Мами я да ви питам, понеже се каня да ям тази вечер риба, а една позната ми каза, че като кърмя не трябва да ям риба  newsm78. Това вярно ли е ?
скумрия се каня да ям, ако е от значение Wink
Благодаря предварително Simple Smile   bouquet

# 594
Аз знам, че няма проблем стига с нея да не се прекалява тъй като е силен алерген. Доколкото ми е известно трябва да се избягват морски и океански риби , както по време на бременността, заради (дано не се изложа тук) наличието на живак или нещо такова. 1-2 пъти седмично речна риба като част от балансираното хранене.

# 595
Аз не обичам много риба, ама скумрия ям. За бременността знам, но мслех, че като кърмачка може да ям риба. Поне ще имам оправдание пред баща ми, че не ям риба  Laughing Той е рибар  Laughing
До сега не съм яла риба - може да се каже от 1 г.
Мерси много niki97   bouquet

# 596
Спокойно си хапвай риба.Тя е ценна храна и няма причина да се отказваш от нея.
Пускам и линк за храненето по време на кърмене http://bankabmk.log.bg/article.php?article_id=10070
Ако рибата пречеше на кърменето,чудя се какво правят японките примерно.На тях е една от основните храни рибата.

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 17:04 от galina_743

# 597
И аз съм на мнението на Галка Peace. Яж си рибата като ти се яде. Нищо няма да му стане на бебето. Ти тон няма как да погълнеш Wink.

# 598
Здравейте момичета!Имам няколко въпроса към вас.Първо интересува ме от кога мога да слагам малката в кенгуру?От кога би трябвало да започне да си държи главичката изправена за по-дълго време,защото сега я държи,но след около 5мин. омалява,дали е нормално?Сега малката трябва да яде по 150мл.(на АМ сме),но през деня изяжда по 90-120мл. през около 2 часа и половина,а вечер по 90,иначе си качва повече от добре, но не знам как да я накарам да изяде 150мл. за да не я храня през 2 часа,а през по-голям интервал от време.Много ще се радвам да ми отговорите.Благодаря предварително  bouquet
Виждам,че бебето ти е на 2м така че му е достатачно 120млАМ .,защото се дава по схема 100+10мл за всеки месец.

Здравейте момичета!Имам няколко въпроса към вас.Първо интересува ме от кога мога да слагам малката в кенгуру?От кога би трябвало да започне да си държи главичката изправена за по-дълго време,защото сега я държи,но след около 5мин. омалява,дали е нормално?Сега малката трябва да яде по 150мл.(на АМ сме),но през деня изяжда по 90-120мл. през около 2 часа и половина,а вечер по 90,иначе си качва повече от добре, но не знам как да я накарам да изяде 150мл. за да не я храня през 2 часа,а през по-голям интервал от време.Много ще се радвам да ми отговорите.Благодаря предварително  bouquet
Виждам,че бебето ти е на 2м така че му е достатачно 120млАМ .,защото се дава по схема 100+10мл за всеки месец.
Аз, така почнах с бебчо и сега се чудя какво да правя,защото вече е по-едър от другите си връсници.

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 02:48 от AnMary

# 599
Галка, това си е особенност на нацията. Японците от поколение се хранят с това и с ориз. Както и  ескимосите примерно. Сигурна съм и че из африканските  държави хапват кърмачките цитруси (а може и с тях да захранвант дори) макар да се водят алергени и да не се препоръчват до едногодишна възраст на детето.

Общи условия

Активация на акаунт