За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 154
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Ние също не искахме да акаме сами, но термометърът, листенцето не помагаха. Давах й Лактулоза, лекарката каза, че не води до привикване и ме посъветва да й го давам, докато не започне да се изхожда сама. И така около месец давах и сега си ака сама - веднъж дневно или веднъж на 2 дни, не иска повече. Да добавя, че доста често си пръцка и то как само пръцкаааа  smile3521

# 676
На нас педи също ни беше препоръчала Лактулоза , но  2 пъти бяхме с Терм. и после се оправи започна да си ака сама .

# 677
Листенца, термометри...моля ви не правете това с децата си  Praynig.

# 678
  • София
При запек съм давала сок от круша.Не виждам нищо по-естествено от това.30мл.

# 679
Ние много се шашнахме от запека в комплект със силен рев до захлас и я заведохме в Пирогов да я видят да не би да  е нещо друго. Там я изакаха с кутрето на доктора - едвам понесох момента и се зарекох повече да не й причинявам това - оттогава не съм я изаквала с нещо освен разхлабително.

А как се дава сок от круша на незахранено дете, което е само на мляко?  newsm78

# 680
  • София
Много лесно.Изцеждаш една круша,не и даваш цяло шише,нали?Говориме за 20-30 мл.Да ви се не види и истерията със захранването.И моето второ дете е по новата схема на късно захранване,но при запек му дадох сок от круша вместо химията от аптеката и го понесе много добре за разлика от Дуфалака,който ни докара газове,колики и дискомфорт...всеки сам си решава в крайна сметка,нали?

# 681
за не захранено дете препоръчвам вода в която са врели сушени сливи на 100 мл 3 сливи
това ни спаси нас като въведох пюретата запека изчезна сега акат  3-4 пъти дневно по малко  Peace

# 682
Много лесно.Изцеждаш една круша,не и даваш цяло шише,нали?Говориме за 20-30 мл.Да ви се не види и истерията със захранването.И моето второ дете е по новата схема на късно захранване,но при запек му дадох сок от круша вместо химията от аптеката и го понесе много добре за разлика от Дуфалака,който ни докара газове,колики и дискомфорт...всеки сам си решава в крайна сметка,нали?

Мисля, че е нормално да задам този въпрос, особено когато детето е първо и като всеки родител искам на постъпя правилно (а за захранването има различна информация и въпросителните там за доста засега). Въпросите не са свързани с паника, просто се информирам

# 683
Първо много благодаря на майките,  отговорили на моят въпрос свързан с имунитета и грипа  bouquet.
За запека мога само да кажа, че за захранени бебета горещо препоръчвам пюре от слива, при нас действа винаги (винаги си имам в запас Wink). В този смисъл се присъединявам и към мнението на wazse за чайчето от сушени сливи, когато децата са по- малки от 5 месеца. Първоначално на бебчо може да се даде съвсем малко количество от чайчето и да се проследи ефекта.

# 684
Момичета, знае ли някоѝ от кога могат да се правят бедрени рентгенови снимки на бебета?

# 685
Момичета, знае ли някоѝ от кога могат да се правят бедрени рентгенови снимки на бебета?
За снимка само ако има нужда а иначе след 4м се ходи на ортопед за консултация и там гледат на видеозон ако има проблем тогава снимка за да не се облъчва детето.

# 686
Senayde9 - мерси за отговора, ГП-то ни насочи за ултразвук, но ни изпратиха писмо от болницата че трябва да се направи рентген на 6 мес (сега бебка е на 3 и половина). 
Аз записах час за детски ортопед в БГ (вкл и ултразвук) по моя инициатива, но не ми се иска да я облъчват от толкова рано и затова мислим да откажем ренгена, затова и моят въпрос.

# 687
Но ако причината е основателна, значи ползите са по-големи от вредите. Риска е премерен...Мисля аз.

# 688
  • Пловдив
Nina_S ,не бих правила рентген нито в 2 я месец,нито м 6 я.Това е остарял метод.Добре си се насочила към ехото

# 689
Лондон? Ренген, остарял метод...нека авторката даде разяснение за какво иде реч. Аз също не бих ако става дума просто за профилактика, но ако има сериозни съмнения за нещо си ( не дай Боже) ?

Общи условия

Активация на акаунт