За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 158
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
KENGA,за Пентанакс чувам за първи път.Трябва да е Пентаксим.Капки няма вече,защото беше жива ваксина,а тя не е добра.Имаш избор с тази по ЗК /не се заплаща/ или да си купиш Пентаксим /плащат се три приема общо 180 лв/.Аз сложих Пентаксим като по-добра.Обмисля се от другата година и по ЗК да е Пентаксим,но вас няма да ви хване

Чак сега виждам, че съм допуснала грешка.  EmbarassedЗа Пентанакс става дума.

Joy Joy Joy
Браво на мен. По добре да си лягам, че ще взема да напиша още някоя глупост.

# 661
  • Пловдив

Чак сега виждам, че съм допуснала грешка.  EmbarassedЗа Пентанакс става дума.

и каква е тази Пентанакс-чувам за първи път

ПП объркала си се,нали

# 662
Момичета, тези които кърмите Wink я да ви питам, какво ядете в тези грипни времена ?
Аз ям плодове и зеленчуци, сега се чудя дали да ям лимони.  newsm78 ям чесън доста.
Благодаря предварително Simple Smile   bouquet

# 663
Пентаксим се понася по-леко от тази по ЗК и освен това с нея се избягва едно боцване. Аз и за това я предпочетох, макар че и от нея има реакции, но поне не се бодем по 2 пъти.

# 664
Момичета, да ви попитам, в тези грипни времена давате ли някакви имуностимулатори на децата си? Дъщеря ми е на 9 месеца и много ми се иска поне това, което зависи от мен да направя за да не се разболее.

# 665
Рационално хранене, достатъчно сън, отлична хигиена (не знам как се постига това с бебе, което пипа земята на вън Mr. Green) и разходки на въздух. По-добра профилактика няма. Това е от нашето педи, а иначе ни изписа Ескимо кидс, но той не е точно имуностимулант.

# 666
  • София
Момичета, да ви попитам, в тези грипни времена давате ли някакви имуностимулатори на децата си? Дъщеря ми е на 9 месеца и много ми се иска поне това, което зависи от мен да направя за да не се разболее.

на 9 месеца е малка да й се намесваш в имунната система.

# 667
Смятам, че твърде рано да даваш имуностимулатори.

# 668
  • София
питай си най-добре педиатъра според мен.
аз съм давала на тази възраст само саностол, не всичко става за по-малки деца Peace

# 669
Нашата лекарка изписа на сина ми Esberitox N след прием на АВ,за да му закрепне имунната система.
Давах му го 1 месец,но през цялото време си му сумтеше носа.
Спрях го и му мина всичко,може и съвпадение да е,но аз се отказах от имуностимулаторите.

# 670
  • София
По време на кърмене избягвах само някои храни, които и на мен не ми понасяха - боб, леща, кисело зеле и някои други.
Една приятелка каза, че е много хубаво да се консумират сурови бадеми, но в нормални количества все пак.

За ваксините. Дияна е изцяло с ваксини по касата, даже и с някои + по старият план.
На Алекс му слагат Пентаксим. Според мен по-леко се понася, нямаше никакви реакции след инжекцията. Купувам я в дена на ваксина, от близка аптека до ДКЦто. Имало намаления ако закупиш и трите наведнъж, но не знаех дали ще се оправя със съхранението им.

Имуностимулатори на Алекс все още не съм давала. На Дияна миналата зима давах Цитросепт (което не е имуностимулатор), но не се разболяваше. Питах педиатърката за дози. Тя тогава каза "На Дияна може, на Алекс не. Все още не съм проучила въпроса за малките деца и Цитросепта".

# 671
Аз пия Цитросепт при нужда от години и определено съм много доволна! Дори в момента пия 3 пъти на ден (прочетох, че няма противопоказания за кърмачки).

В сайта на Цитросепт има форум, ето какво намерих:
"...здравейте на вси4ки. Мога ли да давам цитросепт на 9 месе4но бебе ? По колко какпки мога да дам и ще помогне ли при хрема и 4ервено гарло ? Моля ви да ми отговорите и ви благодаря предварително."
Отговорът е на д-р Петър Христов:
"Цитросепт е подходящ за вашето бебе. При деца под 5 години се дава по правилото на д-р Фуше: по 1 капка на кг. телесно тегло за 24 часа, разделено на 3-4 приема. Това е лечебната доза. Тя се дава до отзвучаване на симптомите, след което се продължава с профилактичната доза. Тя е два пъти по-ниска и се прилага 15-20 дни. Можете да я давате и преди рисковите сезони, при съмнение за разболяаване.
Когато Цитросепт се приемаза пръв път в живота се започва от минимална доза и постепенно (за 10 дни) се увеличава до достигане на необходимата доза.
Задължително се разтваря в чаша течност - вкусете предарително, количеството да е такова, че да не горчи много, но и да може да бъде изпито от детето. Може да се подслади. Цитросепте съвместим с всякакви лекарства и билки.
успех!"

Но пак не става ясно каква е минималната възраст, от която може да се дава ...

# 672
  • София
На мен Цитросепта ми харесва, но съм давала само на Дияна. Явно съм действала по принципа на Фуше. Профилактична доза, по капка на кг, но 1/2 доза. Т.е. тя е 24кг, профилактично и давам веднъж на ден по 12 капки.
Аз съм си правила гаргара, при болно гърло. И имаше ефект.

Но пак не става ясно каква е минималната възраст, от която може да се дава ...
На дребното все още не съм давала. Ще попитам педиатърката на консултацията.

# 673
  • София
хм цитросепта е отровно горчив, аз лично щях да повърна Sick не знам бебето как ще го приеме, защото не можеш да му обясниш че това е "хубаво" за неговото здраве Rolling Eyes
а и друго, в крайна сметка се състои от извлек на грейпфрут, който е цитрусов плод, а цитрусите се водят алергени.
според мен си питай лекаря Peace

# 674
да ви питам.. малката от седмица отказва да ака сама.. само пръцка държах я 3 дни без да ака
единственото което помага е листенце от мушкато.. но се притеснявам, че като й правя тази процедура всеки ден съвсем ще се откаже да ака сама..
говорих с док.. каза, че до 1г нямало проблем.. да го правя всеки ден..но честно казано се притеснявам

Общи условия

Активация на акаунт