За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 159
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Маска с Вигантол?  newsm78
Израства нова коса, при мен е дълга около 2-3 см вече  Simple Smile Като бебешки косички по цялата глава.
Не мисля че с маски ще спрете косопада.

# 646
При мен със сигурност спря....но не е гаранция че на всеки така ще подейства

# 647
Спешно-37.3 нормлана температура ли е за бебета, може л ида се вдигне от колики и какво да правя? Cry

# 648
  • София
къде е мерена?
казват, че може някои бебета да имат леко повишена Т, било естествено.... първите месеци докато им се орегулира Т....
Може да качи и от много плач или ако до сега точно е спала, или от претопляне....

За моето дете си знаех, че не е нормална - така и се оказа...за твоето...може и да е естествено с леко по-вис....

Какво да правиш -  следи я....дали ще се покачи или ще спадне.....
дали  утре ще има или ще изчезне....

Не е кой знае какво така или иначе...

# 649
От педиатъра знам, че до 37.5 при бебетата не е проблем.

# 650
моето дете също беше с по - висока Т..вечно главичката му беше топличка.... и освен това да не би да си го навлякла много, педито като дойде у нас -беше март месец и температурите бяха като сега доло горе, не беше топло, и като видя че е с два чифта чорапи щеше да припадне и каза,че децата (малки бебта) имат нужда да се охлаждат от някъде-т.е. през краката

# 651
Благододаря момичета,  Hugводихме я на лекар.Добре е ,пак мерихме и няма. Всичко е от коликите, напраов в чудо съм се видяла. 3 дни рев по цял ден Sick

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 21:47 от *Jeny*

# 652
Днес ходихме на ортопед , незнам дали им причиняват болка но 1 час рева неможах да я успокоя .При вас така ли беше ?
И най-нагло док. ми се подхилваше насреща - не се безпокои ми вика , да не си помислиш че и причиняваме болка . Та той само на челна стойка не я сложи ! smile3516

# 653
  • София
хаххаха Simple Smile)) мне...не е ревал от ортопеда...и не би следвало да боли...на моят даже доста приятно му беше цялото подмятане там Simple Smile

може да й е било студено или нещо, като я събличал за ехографа...

# 654
  • Пловдив
Hriseto ,прегледа не е приятен.Моята си порева мъничко,но като си я облякох и гушнах й мина.Мисля,че ги боли при разтварянето на крачетата,а и сега е студено-контактния гел за ехото-още по-студен

# 655
На 04.10. сме на консултация. Предстои поставянето на ваксина. На рецептата пише Пентанакс, но в нета прочетох, че има и още много други. Четох, четох и съвсем се обърках. Та искам да ви питам, с какво Пентанакса е по-добър от другите ваксини. Казаха ми, че това за менингита била неефективна, т. к. точно този вирус с/у който ваксинира, вече не съществува.
И защо вече няма полиомиелит на капки, а трябва да се инжектира? Дадоха ли ви право на избор, коя ваксина да изберете? Обясниха ли ви, защо точно "тази" ви препоръчвап (предписват)? В главата ми стана такава каша, че дори и да се обадя на педиатъра не знам какво точно да попитам.

# 656
  • София
чак много други....
избора е пентаксим или по касата ДТК+ полио.
капките бяха жива ваксина... за това няма капки, а полиото е също инжекция.

аз пентаксим не съм слагала...слагах си по касата...като последната вече не беше капки полио, а беше влязла инжекционната. пентаксима уж се понасял по-леко.

# 657
  • Пловдив
KENGA,за Пентанакс чувам за първи път.Трябва да е Пентаксим.Капки няма вече,защото беше жива ваксина,а тя не е добра.Имаш избор с тази по ЗК /не се заплаща/ или да си купиш Пентаксим /плащат се три приема общо 180 лв/.Аз сложих Пентаксим като по-добра.Обмисля се от другата година и по ЗК да е Пентаксим,но вас няма да ви хване

# 658
KENGA,за Пентанакс чувам за първи път.Трябва да е Пентаксим.Капки няма вече,защото беше жива ваксина,а тя не е добра.Имаш избор с тази по ЗК /не се заплаща/ или да си купиш Пентаксим /плащат се три приема общо 180 лв/.Аз сложих Пентаксим като по-добра.Обмисля се от другата година и по ЗК да е Пентаксим,но вас няма да ви хване

Чак сега виждам, че съм допуснала грешка.  EmbarassedЗа Пентанакс става дума.

# 659
  • София
 Blush Blush Blush на мен ми е дошло много форум явно днес...чета си и пиша за пентаксим  Mr. Green

Пентанакс не знам...мисля Пентавакс има...

Общи условия

Активация на акаунт