За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 168
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
на малката май взе да и излиза кал по главата (нали така се казва Simple Smile ) мажете ли ги снещо или ....сега след всяка баня си я реша с четчицата й.
Ние баяхме с много крусти по главичката,препоръчвам ти на  BIODERMA-CRUTES DE LAIT ,намазах го точно 3 пати и изчезнаха Peaceмного е добро.

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 19:03 от senayde9

# 631
Мами да кажа, за бучката на гърдата, ако на някой му се наложи. Аз се оправих за 2 дена с ихтиолова паста, само вечер леко намазвам мястото и така до сутринта. Баба ми е била и с 3-те си деца с бучки, даже първия път е рязана, та макар и смешно тя ме посъветва Simple Smile. Аз се  бях притеснила, да не повлия на кърмата, но нямаше никакви проблеми, тя ми каза, че е кърмила, но аз си се притеснявах. Да споделя, за някой който може да го сполети.
Да питам, на малката коликите спряха, но почна да ака повече. Ако до сега акаше по 1 на ден, сега ака по 2-3 пъти  newsm78 Дали е нормално ? Така е от 4- 5 дни.
Благодаря Simple Smile   bouquet

Забравих  Rolling Eyes, може ли мамите, които са кърмили или кърмят, да ми кажат, какво пият за да се възстановят. Аз пия Центрум Матерна, но не знам, дали може постоянно до като кърмя да ги пия  newsm78. Взе да ми капе косата  Rolling Eyes
Може да има нещо по-силно, не знам  newsm78
Балагодаря предварително   bouquet

на малката май взе да и излиза кал по главата (нали така се казва Simple Smile ) мажете ли ги снещо или ....сега след всяка баня си я реша с четчицата й.
Ние баяхме с много крусти по главичката,препоръчвам ти на  BIODERMA-CRUTES DE LAIT ,намазах го точно 3 пати и изчезнаха Peaceмного е добро.
За крустите и ние имахме много малко, но с кремчето на Мустела, за 2 дена всичко мина. Ако имаш някоя позната, която има бебе я попитай дали няма такъв крем или на др марка, защото кремчето е много, а с 2 намазвания се махат и е безсмислено да се вземе. Аз съм от Варна, ако някоя мама е от Варна и има такъв проблем да ми пише на лична. На драго сърце ще и отслужа Simple Smile Безвъзмездно разбира се Wink

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 03:53 от AnMary

# 632
Забравих  Rolling Eyes, може ли мамите, които са кърмили или кърмят, да ми кажат, какво пият за да се възстановят. Аз пия Центрум Матерна, но не знам, дали може постоянно до като кърмя да ги пия  newsm78. Взе да ми капе косата  Rolling Eyes

Нищо не съм пила, но и проблеми нямах. Вземи си някаква маска за косата. Нормално е да пада. Имах такъв период около 3-я месец, за щастие за кратко и не фрапиращо.

# 633
До каква възраст се преварява вода за млякото на бебето?
Бесна мамо, ако консистенцията си е наред мисля няма какво да те тревожи. Моето момиченце и сега ака не по-рядко от 2 пъти дневно.

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 14:58 от niki97

# 634

Нищо не съм пила, но и проблеми нямах. Вземи си някаква маска за косата. Нормално е да пада. Имах такъв период около 3-я месец, за щастие за кратко и не фрапиращо.

Е то ние сме на 3 месеца и 18 дена.  Thinking

# 635
Около 3 месец косата пада много, при мен половината окапа. Ползвах ампули за косопад, пиех Мерц дражета и Хип Натал, но пак си оредя доста.
Вода преварявах до към 7 месец.
При нас обрива не е от претопляне - има пъпчици и по лицето  Sad
Ако някой слага Синфлорикс да сподели имало ли е реакция, как е понесла ваксината, още се чудя  newsm78

# 636
Здравейте, как да различа дали на беба и са набъбнали зъбчета или това са афти, къде се появяват афтите и какво представляват, първоначално си мислех, че са зъбките отпред, но сега гледам, че цялото и долно чененце е бяло???????
Моля за отговор!!!!!!!!

# 637
  • София
ам, афтите обикновенно са по меката част - по устни  предимно, като...прехапано по-точно...има нарушение на тъкантта.......

виж вътрешното на бузите и по небцето дали има бяло...защото като нищо това вместо афти или зъби може да е млечница просто, ако е така - трябва да я лекуваш....

зъбите са си зъби - дори да се подуе венеца.... и да побелее...има се предвид, че просто нее  така червен или че порзира...не че има нещо бяло по него...

# 638
Благодаря, т.е. по меката част на устата, не на 4ененцето, ина4е няма по бузките и езика....

# 639
  • София
http://farm3.static.flickr.com/2578/3705019510_81863fc602_o.jpg нещо такова са афтите...така изглежда подобно и млечницата.... и двете общо взето по един и същи начин се лекуват....но е хубаво да го погледне лекар ако се съмняваш за нещо такова...

Клинична изява -млечница

При кандидозата се виждат множество бели или белезникави налепи,които могат да бъдат навсякъде във устната кухина-по езика,вътрешната страна на бузите и устните,небцето и венците.Предизвикват слаби затруднения в гълтането. Общи симптоми (леко повишена температура,болки при хранене и преглъщане и подуване на местните лимфни възли) когато преминат във афти.
   Нормално при новородените се вижда бял налеп по езика след хранене ,но той изчезва до времето за следващото хранене за разлика от гъбичките.
   При възрастни се появяват белезникави налепи по сливиците и слабо повишена телесна температура.Когато Кандидата се появи и по гениталиите,се появяват бели налепи по срамните устни или по главичката на пениса придружени със силен сърбеж.

Местоположение на афти
Афтите се разполагат най-често по лигавицата на бузите, устните, по долната повърхност и ръбовете на езика. Те са силно болезнени - особено при допир и хранене. Афтите се срещат във всички възрасти и в двата пола.

ако растеж на  зъби няма да е нищо подобно...

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 10:42 от Angel_Dust

# 640
Здравейте!Един въпрос гъбички на дупето на бебето с какво се маже? Благодаря!   bouquet

# 641
До каква възраст се преварява вода замлякото на бебет?
...

Никога нищо не съм преварявала. Това си е твой избор и решение Peace.

За косопада - наистина се появява най-често около 3-ия месец. Просто сама прецени как да се грижиш за косата си в този период. А той ще отмине, споко Peace.

Здравейте!Един въпрос гъбички на дупето на бебето с какво се маже? Благодаря!   bouquet

Заведи детето на педиатър и той ще ти каже.

# 642
besnata_mama, моята коса започна да капе преди 4-5 мес. и продължава и то с шепи, но виждам, че отдолу расте нова. До колкото знам пада косата, която не е падала през бременността. Първият път много се бях шашнала и се мазах с какво ли не, включително с гас, мас и оцет, разни яйца и т. н., подстригах се късо, - ефект нямаше , просто спря да капе от само себе си на някакъв етап.  Сега не правя нищо по въпроса.  Peace За витамините, не знам колко време трябва да се пият, но винаги е хубаво да се спират поне за малко. Питай някой лекар. Peace

# 643
И моята коса падаше адски много (аз имам адски гъста и дебела коса и никога до сега не ми правеше впечатление по колко пада, но след като родих беше ужасно) -след като бях при една малко не умничка фризьорка си направих една маска с виганттол, жълтък, зехтин и ракия-ех, малко е гадно като се маже и много гадно като се мие после и следващите няколко пъти, но косата ми вече хич не капе

# 644
Забравих  Rolling Eyes, може ли мамите, които са кърмили или кърмят, да ми кажат, какво пият за да се възстановят. Аз пия Центрум Матерна, но не знам, дали може постоянно до като кърмя да ги пия  newsm78. Взе да ми капе косата  Rolling Eyes
Може да има нещо по-силно, не знам  newsm78
Балагодаря предварително   bouquet

Благодаря момичета   bouquet

gundie колко време стоиш с тази маска ? Thinking

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 19:42 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт