За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 983
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Жълтеницата я минахме.
Аз може би не се изразих правилно,тя не заспива толкова дълбоко ,защото в 80% от случаите докато и извадя гърдата от устата тя вече се е ококорила,в редки случаи се усеща чак в леглото ,на 3-4 минута  Rolling Eyes...и надава вой че иска да яде .
Суче интензивно около  минута ,две..... започва леко да замрежва погледа,обръща очички ,посуква още малко и започва вече да  суче, но не преглъща/дъвче/....след известно време суче ....после пак дъвче,суче ,дъвче...и така докато се нахрани - средно час ,час и половина .
Тя я малка все още - 3кг....но все пак нормално ли е...?

# 436
polly,бебето е малко и се уморява да суче.Нормално е да заспива-не се притеснявай за това.Като се събуди-пак дай да яде.Малко по-начестичко ще се храните,но скоро ще заякне и ще суче по-дълго време.

# 437
  • София
а тя да не би да е недоносена, че е толкова малка?
щом е толкова мъничка, може би просто няма още сили и за това суче като новородено...знам ли....и все пак поне5-10 мин би трябвало да суче интензивно в началото според мен...
а може точно това да е номера тогава - да й вадиш гърдата всеки път от устата веднага щом се унесе и като се "ококори" пак да даваш....
освен ако просто не е толкова гладна, а росто да те иска за залъгалка....
де да знам...все пак час и половина ми се вижда доста...

пусни тема в карма(еският най-добре...

# 438
polly,
на 1 м и 6 дни бебето ти е 3 кг. Наистина е малко и се изморява, но твоето описание много ми прилича на моята ситуация, затова да попитам

колко се роди бебето?
колко е наддало за този 1 месец?
защото въпроса е и колко все пак яде от гърдата?! или само спи на нея......

# 439
Привет.
Моля помагайте,храним се с беба по час и половина  Rolling Eyes,нормално ли е?
Започва да яде,унася се и заспива.....когато я оставя в леглото и се събужда озверяла от глад .....суче интензивно около минута и след това спира,и по скоро си дъвче ,не суче,не преглъща,нищо ,само дъвче .
Ако не я изместя на леглото ,а я оставя на гърда ,суче но е същата работа- с  големи почивки и през другото време само си дъвче .
Как да я приуча да хапва без да заспива  newsm78,будя я,щипя я по бузките но ефект няма.
И още един въпрос,в страни от темата :миете ли шишетата  и помпите в миялната машина?И,ако да - само тях ли слагате или заедно с чиниите и чашите?
С времето ще се промени всичко... и моето дете беше така, и заспиваше и ядеше по 100 часа, също така и искаше да яде през час и половина...споко. Нашето дете ядеше от бутилка- увеличихме дозата, за да почне по рядко да яде..... но то според мен се успокоява така, нещо го мъчи-вероятно колики.

# 440
Искам да питам кога бебето започва да се обръща на името си? Синът ми е на 7м. 3седм. и още не се обръща винаги, само понякога и то като му извикам 10 пъти, малко взех да се притеснявам, исках да сверя с вас преди да звъня на педи, благодаря

# 441
Искам да питам кога бебето започва да се обръща на името си? Синът ми е на 7м. 3седм. и още не се обръща винаги, само понякога и то като му извикам 10 пъти, малко взех да се притеснявам, исках да сверя с вас преди да звъня на педи, благодаря

Моето още не се обръща, когато го викам по име име. Peace

Поли, дъщеря ми също сучеше мнооого време. Суче, суче, заспи, после пак суче...Слагах я в леглото, когато вече беше пуснала гърдата сама, отпуснала главичка, с отворена устичка. За мен това беше знак, че се е нахранила. Peace Научих се да спя седнала, докато тя суче, много ми помагаше да си почина през деня, а и през нощта така кърмех - седнала.  Общо взето се отдадох на кърменето.  Сега вече се наяжда за няма и 5 мин. Peace За цеденето - до 6-ия мес. не съм се цедила нито веднъж(то от сучене и не оставаше много време между храненията Laughing). После - да, защото захраних с оризова каша и я разреждах с кърма. Проблеми не съм имала. Явно тя е изсуквала каквото й е било необходимо. Peace
Не пускам шишета, купички и други нейни неща  в миалната, мия отделно на ръка. Peace

# 442
а моето се обръща на всякакво повикване, дори такива като: Дриско

# 443
а моето се обръща на всякакво повикване, дори такива като: Дриско

Joy Joy Joy Искрено ме разсмя. То, твоето бебе е много напреднало! Hug

# 444

къде точно се бият двете имунизации в болницата?бебчо има някаква пъпчица на рамото, която ми се струва че леко се е уголемила?дали е от имунизацията? newsm12
И ние сме така, това е от родилното да, събира малко секретче, моето педи каза да ис ложа стерилна марля и то ще отмине. Два пъти вече тече. Пидиатърката ми каза, че това значело, че имунизацичта действа  Rolling Eyes

А ти до сега как се обръщаше към бебчо? Ако не си му използвала често името, когато се обръщаш към бебчо, то  за него е нопознато Simple Smile Габи на 2 месеца и малко взе да се обръща на името си Simple Smile
Аз четох, че от новородено е хубаво да му се говори на име. Е не че постоянно и казвам името, но се старая основно да е по име Simple Smile
Поне при мен е така, може при другите бебета да не е така Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 20:46 от AnMary

# 445
Честно казано до сега не съм се замисляла по този въпрос, по име сме му викали винаги. Аз се бях притеснила защото ми се струваше че беше почнал да се обръща и после спря. Но днес забелязах че не се обръща само ако се занимава с нещо интересно(в повечето случаи), иначе ако нищо не прави се обръща

# 446
аз да попитам.. много често има по някое косъмче или влаканце в оченцето.. как да го извадя? досега действаме само с тензухче и го допираме до оченцето. нещо по специално правите ли?

# 447
аз да попитам.. много често има по някое косъмче или влаканце в оченцето.. как да го извадя? досега действаме само с тензухче и го допираме до оченцето. нещо по специално правите ли?
Нищо не правя, то само си излиза със сълзичката. Peace

Но днес забелязах че не се обръща само ако се занимава с нещо интересно(в повечето случаи), иначе ако нищо не прави се обръща
Накарахте ме и аз да обърна внимание на това. Стигнах до същия извод като теб. Peace

# 448
знам че въпросчето ми е малко тъпо ама аз да попитам ....

ползвам памперси на -ПАМПЕРС но уви днес мъжо взел на ПУФИС ... може ли бебка да се обрине от тях все пак са и ароматизирани ....  newsm78

знам че въпроса ми е леко .... но да знам ако стане нещо че е от това ...  макар че "памперс" са ми много удобни да се надяваме че няма да пропуснат и че всичко ще е ОК че взел голям пакет ooooh! 98бр.

# 449
Докато не ги опиташ,няма да разбереш Wink
Може пък и повече да ти харесат дори.Добри отзиви съм чела за тях.
А как така са ароматизирани?Искаш да кажеш,че са с лосион ли?Те и Памперс са с лосион ако е това.

Общи условия

Активация на акаунт