Отново убито дете от дете...

• 6 415
  • 86
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Не знам колко време е продължил боя и как очаквате лелките сеирджийки да разтърват 16 год. момчета (тук съм съгласна с Печикамъков за акселерацията), при това едното кикбоксьорче. Мисля си, че всичко е станало за секунди, лошо стечение на обстоятелствата. Не вярвам, че момчетата са имали намерения да се избиват. По-лошо е, че децата свикнаха с насилието, приемат го като нещо нормално, нещо готино. Всички, които са тръгнали с двете момчета да гледат сеир са виновни, те са имали време да реагират.

# 61
Мислех си за агонията на двете семейства.Едното момче го няма, а другото ще трябва да проживее живота си с последствията на грешния си избор.И аз не мисля,че някой е тръгнал с мисълта за убийство.По-страшно е окуражителното поведение на присъстващите отстрани.
Дано поне в ЮТюб да не са качени вече видео-материяли от случката.
Може би тази вечер е важно във всяко семейство да се поговори за "уличните бойци",за неправилните избори ;за насилието,раждащо насилие;за това как,кога трябва да се потърси помощ от полиция и т.н.
Колко от нас разглеждат профилите на тиновете в Май спейс,познаваме виртуалните образи и мисли на децата си.И аз имам тинейджър,живея в Америка.Такива случки предизвикват огромни  обществени дискусии,които водят до нови закони.

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 16:12 от veselcheto

# 62
  • София
Снощи слушах внимателно, защото ме вълнува тийнейджърската тема (и ме ужасява същевременно). Момчето  е починало в болницата.  А всъщност бедата е дошла оттам, че след удара пада върху бордюра и удря главата си на ръба. Не че това променя нещо. И аз си мислех за нещастието на двете семейства. Не вярвам на нормален човек да му се случи детето му да предизвика смъртта на друго дете и да не го разтърси из основи.

# 63
  • Варна
Снощи слушах внимателно, защото ме вълнува тийнейджърската тема (и ме ужасява същевременно). Момчето  е починало в болницата.  А всъщност бедата е дошла оттам, че след удара пада върху бордюра и удря главата си на ръба. Не че това променя нещо. И аз си мислех за нещастието на двете семейства. Не вярвам на нормален човек да му се случи детето му да предизвика смъртта на друго дете и да не го разтърси из основи.

Относно причината за смъртта, ще се каже след аутопсията. Другото е по-скоро гадаене и думи на свидетели.
И мен ме вълнува темата за насилието сред децата и това какво можем да направим.

# 64
Защо "децата" са станали толкова жестоки и агресивни?Защо започват да се подиграват, после да налитат на бой и ругаят и след време да убиват?Кое прави невръстните толкова озлобени?
Днес през автобуса видях как 4-5 пикльовци на по 10-11 години мерят една възрастна и немощна бабичка с камъни й и показват цинични жестове,псуваха я.... Sick Cry Каква е тази злоба?Как се е оформила тази агресия в тях?Нищо чудно да убият свой съученик след време...

Съжалявам за починалото дете.Дано момчета като това, което го е убило се замислят малко. Sad

# 65
  • Варна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=432202.0

Коментирахме това в една тема в Д и С.
Имаше майка, която каза, че предпочита децата и да са агресивни, а не да се свиват в ъгъла. Confused

# 66
  • София и там където не се пуши
Децата определено не са станали агресивни - има единица деца, които са агресивни. Моето не е агресивно, напротив голямото ми е много разумно и на разни дърлявиници на разни деца до  сега успява да ги преодолее, я със скатавка, я с някой отговор на място.

Познавам определено такова агресивно дете, което на моето е налитало, а и видях един ден в трамвая как биеше едно дете с увреждане. Скочих и му се разкрещях и го заплаших с родителите му. Е сега макар, че е агресивно е записано в спортно училище - силов спорт Shocked  . Е къде блеят психолозите при приемането.

# 67
Хексе,аз мисля,че трябва да започнем от самите нас като родителски модел на поведение.Например какво научава детето,наблюдавайки ни,когато някой ни препречи пътя зад волана,или на опашката в магазина или когато си ядосан на половинката си в къщи.
Когато един тиин иска да бъде възрастен той готов ли е да понесе отговорностите на зрелостта?
Училищният социален работник ни обясняваше,че е важно детето да знае ясно и точно правилата в семейството си и да участва в избора на наказанията си.Нека да много американско,но има резон,нали?
ПС.Не ми се мисли в дългосрочен план до какво ще ни доведат черните тениски с черепчета,вампирите и "групите" в училище...И мен ме е страх. Sad

# 68
http://moreto.net/novini.php?n=61449
Майката е казала, че е епилептик, но надали това е довело до смърта му.

# 69

Обществото ато цяло, а не отделният родител или семейство.

Оххх, любимата ми реплика! каквото и да стане, е или заради обществото, или заради държавата. Обществото няма да дойде в нас да ми възпитава децата, това е моя задача! На всеки отделен родител това му е отговорността за собствените му деца.

Колкото до евентуално заболяване на момчето, аз съм склонна да вярвам. Или въпросният Тодор /може би без да иска/ е уцелил някакво супер специфично място в човешкото тяло, което води до летален изход, или момчето е било болно и е било по-крехко като организъм ли, и аз не знам какво искам да кажа...

Убедена съм, че не е имало умисъл за убийство в главата на престъпника. не че това го оневинява, разбира се.

Аз пак искам да знам - взети ли са някакви мерки - лишаване от свобода - на администраторите на сайта, които със сигурност са знаели за задаващия се бой!!!  Close

# 70
Проблемът ЕПИЛЕПСИЯ ми е до болка познат.
Щом е бил ученик в това училище ,починалото момче не е било с тежка форма на заболяването! Peace
А за сайта в който е станало спречкването и аз съм против администраторите!
Там се пишат какви ли не глупости и няма никакъв контрол!
За съжаление не е единствен този сайт за тинейджъри! Sad ooooh!

# 71
извинете а кой е сайта?

# 72
Имаше майка, която каза, че предпочита децата и да са агресивни, а не да се свиват в ъгъла. Confused
Съжалявам, но аз бих казала същото, макар че предпочитам да умее добре да се защитава, а не да е агресивен. Tired Времената са такива - имате ли реална представа за взаимоотношенията между децата? За онова, което реално се случва между тях на училище?
Няма да понеса някой да пребие детето ми #Cussing out
Сякаш и ние, в качеството си на родители, някак си в забързаното ни ежедневие пропускаме да забележим промените у децата ни. А те просто се случват. Всеки ден.

# 73
  • Варна

Оххх, любимата ми реплика! каквото и да стане, е или заради обществото, или заради държавата. Обществото няма да дойде в нас да ми възпитава децата, това е моя задача! На всеки отделен родител това му е отговорността за собствените му деца.

И все пак винаги ще има недобросъвестни родители. Въпросът е как да се създаде нетърпимост към такова поведение.

# 74
Сайта е : www.impulse.bg
Но профила на починалото момче е деактивиран от тази сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт