Коледа идва!

  • 153 972
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 387
Благодаря, момичета, за бързите отговори! Горещо се надявам да ми остане време да се отдам на такива коледни приготовления. Вече пробвах едни от сладките за коледа- шоколадови бисквити с парченца шоколад. Станаха страхотни и вече свършиха.

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 22:33 от Margafuci

# 106
  • Мнения: 818
И аз се включвам. Със сигурност ще направя различни видове сладки, но щолен и английски коледен кейк май не.
Ооо,правих ги миналата година -страхотни са !

За такъв марципан ли става въпрос в рецептата?

Да ,точно такьв е

# 107
  • Плевен
  • Мнения: 1 738
Bambinkamalinka , а марципана месиш ли го с пудра захар първо или направо разточваш? Имам един в хладилника и мисля да го използвам за сладките.

# 108
  • Мнения: 1 505
svetli,много вкусно звучат и двете рецептички,записвам си ги и ще ги пробвам,не знам дали за будни вечер или преди това ще е,но ми потекоя лигите вече.

# 109
  • София
  • Мнения: 2 649
И аз се включвам. Със сигурност ще направя различни видове сладки, но щолен и английски коледен кейк май не.
Ооо,правих ги миналата година -страхотни са !

За такъв марципан ли става въпрос в рецептата?
Да ,точно такьв е
хайде сега и мен да светнете, къде да го търся този марципан. Simple Smile

# 110
  • София
  • Мнения: 6 603
И аз се включвам. Със сигурност ще направя различни видове сладки, но щолен и английски коледен кейк май не.
Ооо,правих ги миналата година -страхотни са !

За такъв марципан ли става въпрос в рецептата?
Да ,точно такьв е
хайде сега и мен да светнете, къде да го търся този марципан. Simple Smile


В Метро, при сладките подправки. Добавям само, че обикновено е на по-високите етажерки и трябва да се огледате хубаво, че е сбутан понякога.

Мисля, че го има и в Кауфланд, пак при сладките подправки, има един щанд за тортени украси. И още май в това магазинче на Три уши.



Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 15:53 от catty m

# 111
  • София
  • Мнения: 2 649
И аз се включвам. Със сигурност ще направя различни видове сладки, но щолен и английски коледен кейк май не.
Ооо,правих ги миналата година -страхотни са !

За такъв марципан ли става въпрос в рецептата?
Да ,точно такьв е
хайде сега и мен да светнете, къде да го търся този марципан. Simple Smile


В Метро, при сладките подправки.

Мисля, че го има и в Кауфланд, пак при сладките подправки, има един щанд за тортени украси. И още май в това магазинче на Три уши.




супер си, много ти благодаря   bouquet

# 112
  • 7800
  • Мнения: 243
Запис.

Мисля да направя втори дубъл с АКК, че миналата година се престарах с поливането и беше станал като накиснат пандишпан.

# 113
  • Мнения: 301
Записвам се и аз да не ви изпусна
Миналата година благодарение на всички вас се справих чудесно
Пак благодаря на всички ви   bouquet

# 114
  • Мнения: 25
А аз си мислех че на мен нещо ми има, мисля си за празниците доста отдавна копнах си и някои рецепти. Ще следя темата сголям интерес.  chef

# 115
  • Мнения: 124
Обхавана ме коледно настроение Mr. Green
Много ме впечатлиха сладките, които Наталина е показала на първа страница и нямах търпение да ги пробвам. Ето какво се получи Не съм ползвала линцеровото тесто, а рецептата, написана на опаковката на типовото ми брашно, тъй като се старая да не ползвам бяло брашно. Пиша я, в случай, че някой иска да пробва. Няма разлика във вкуса от меденките, които съм правила с бяло брашно. Arrow

МЕДЕНИ ЗВЕЗДИЧКИ

150 гр. мед
500 гр. типово брашно
70 гр. захар
120 гр. масло
2 яйца
30 гр. ванилия
2 яйца
1 бакпулвер
Кората от ½ лимон
100 гр. мармалад
Омекналото масло се размесва с брашното върху дъска. Прибавят се бакпулверът, захарта, яйцата, ванилията, медът и настърганата лимонова кора. Омесва с меко тесто, разточва се на части и с формичка се изрязват малки звездички, които се пекат на силно загрята фурна до блед цвят. Когато изстинат, сладките се намазват с мармалад и се слепват две по две.
Аз ползвах кафява захар, като количеството може да се намали, защото стават доста сладички. Не сложих ванилия и кора от лимон, а вместо това ползвах канела.

# 116
  • София
  • Мнения: 2 649
ellyganova , много добре изглеждат, браво за тренировката ти. Аз също съм решила да ги правя. Ако не ми мине котка път, със сигурност ще направя щолена и 5 вида сладки в двойни дози.

# 117
  • Мнения: 132
Да се запиша и аз в тази сладка темичка Wink
Обичам Коледа, но обикновенно почвах от Ноември, ама тази година явно ще е по от рано Simple Smile

Тази Коледа мисля едни от сладките да са меденки под формата на сърца, със шоколадова глазура и панделка! Тази идея я видях в един патетичен немски филм за някакъв кораб, но ми се стори много добра. Също идеята за кексчетата на Йоана ми се стори невероятна. Ето линка: http://www.kulinarno-joana.com/2008/12/christmas-gifts-part-two/

# 118
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Браво ellyganova - много добре изглеждат!  bouquet

# 119
  • Мнения: 3 379
Аз също правих печена тиква миналата година, но за съжаление моята не стана - не беше нито сладка, нито вкусна. Както е описано - изрязах капаче, почистих семките и сложих сушени плодове, мед и локум. Пече се доста дълго, но както казах не беше сладка.

Аз добавям и захар, за да стане сладка - само медът не е достатъчен. Освен това разрязвам тиквата на две и пълня само едната половина. Първо намазвам страните н атиквата с мед, после поръсвам с кафява захар, редя ред сушени плодове, ред мед и захар, ред сушени плодове и така - отгоре посипвам пак мед и заха и захлупвам с фолио. Стана много сладка миналата година! Локум не слагам. Слагам на вкус мед и захар, така че не мога да дам ориентир.

Общи условия

Активация на акаунт