телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 18 896
  • 458
  •   1
Отговори
# 195
Децата трябва да се занимават с други неща, да се наблегне на междуличностното общуване, на образователните игри (в тази връзка мислим да купим настолен театър Grinning)
   Наистина чудесна идея! smile3501
   Май и аз ще се възползвам от нея! Peace
   Продават ли се готови такива или ще трябва сами да си набавяте/събирате нещата?

# 196
Продават, да. Това е всъщност идея на учителките. Бяхме определили едни пари за играчки за групата, но искахме да е нещо полезно и когато се консултирахме с тях по въпроса, това предложиха.

# 197
Селма, ок, приемам чуждото мнение, за мен не е проблем да няма телевизор в дг., след като определени родители силно не одобряват гледането на филмчета. Децата трябва да се занимават с други неща, да се наблегне на междуличностното общуване, на образователните игри (в тази връзка мислим да купим настолен театър Grinning) Просто изразих мнение защо за мен телевизорът не е враг на детското развитие и защо не виждам проблем в присъствието на телевизор в дг. Разбира се, с телевизора може да се злоупотребява, това е повече от ясно. Но също така телевизорът може да има положителна роля. На този етап при нас влиянието му е точно такова, ще видим как ще е занапред.
П.С. Ще се вгледам по-внимателно в Том и Джери - между другото това й е едно от "скучните" филмчета, което задържа за много кратко вниманието, може и детето да вижда какви щуротии му е пуснала майка му Peace Баща й обаче гледа повече от нея, на него определено телевизията му идва в повече.
Действието в самото филмче се развива много бързо и има много грубости. Според мен такива филмчета превъзбуждат и от тях нищо не се научава. За по-големи деца може би, но не за 2-3годишни.
Например самолетчето Джей Джей или Франклин наистина могат да имат образователна функция. Том и Джери е пълна безсмислица.
Аз не изключвам напълно двд-то от детското развитие, но защо трябва лелите да гледат новините или сериалите. Освен това не знам лелите контролират ли какви детски дават по съответния канал и дали са подходящи за възрастта на децата или просто пускат сутрин  и вечер телевизора, за да се зазяпват децата.
Защото все пак едно е да дават Пчеличката Мая, друго е да гледат едни ръбати крави и пилета.

Театър ние взехме от Метро.

# 198
Judy, би ли споделила повече за последиците от пристрастяването към екрана. Ще бъде полезно за родителите, които четат тук.
Писала съм от години в темите за по- големите деца. Имам собствено питане /тема/ за кеча. Имам поглед върху ІV-ти клас и по- големи, трябва да споделя, че в детско градинска възраст децата, разбира се, не са седели с часове, не за друго, а защото нямат такава устойчивост на вниманието. Зомбирането става в училищна възраст, още в началните класове, но то задължително ктръгва именно от ТВ в собствената стая и безконтролно зяпане- лесно, не иска никакви усилия, а човек, особено детето, е склонен да се плъзга по течението. Опасно е, направо е убийствено опасно. Възрастни хора не могат да си наложат да не зяпат де що се дава по телевизията /90% са пълни безсмислици/, какво остава за деца. Ще го видите, няма да ви избяга.  SunglassesДано не е точно с вашето дете, но това зависи и от самите вас, от отношението ви точно в тази ранна възраст.
Тук само ще упомена накратко, че е от изключителна важност о- време на детето да се създадат интереси, различни от безучастното зяпане на монитор и че също така своевременно следва да се изключат всякакви тъпни от типа на труднопознаваеми движещи се неща, разменящи си грубости, стрелящи роботи, биещи се чудовища и супергерои. Съветвам гледането да се ограничи до 1-2 кратки филмчета на ден с хубава анимация, нормални разговори и сюжет. Всичко останало, повярвайте, допринася само вреди.
За Том и Джери редовно пиша същите неща, като ВиВи, затова не го повтарям и тук. И тук писах- нямам доверие на персонала и особено на останалите родители, убедена съм, че ако бяхме позволили телевизор в градината точто подобни глупости щяха да бълват по цял ден. Познавам достатъчно родители, на които и през ум не им минава гореизложеното. Да си ги бълват вкъщи на собствените деца. За моето аз не го искам. Не ща децата да гледат безсмислени гоненици, при които някой редовно гони и цапардосва друг, без никакъв смисъл.

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 09:05 от Judy

# 199
Soleil* , мерси за идеята - не съм се сетила да търся театър в метро - последно гледах един в джъмбо.
Самолетчето Джей Джей или Франклин  - тези не сме ги гледали изобщо, време е да си обновим малко репертоара, че Колите и бейби Айнщайн ми идват вече до гуша.
За Том и Джери - да, теоретично съгласна съм, предполагам затова не ги гледа с интерес, за разлика от мен и баща й.
Този уикенд въобще не пожела да гледа телевизия, предполагам, защото имаше нова дъска за рисуване.

# 200
здравейте мами!много ми допадна вашата тема!моето дете е на 2 год.и 7 месеца и от септември ходи на детска градина!сутрин като го водя,децата са седнали пред телевизора и гледат докато стане време за закуска!след обяд  се повтаря сьщата гледка!едно по голямо дете от сьщата градина,като се прибрало в кьщи разказвало турски сериали(лелката гледала този филм)!..................ЕТО ТОВА Е НАШАТА ДГ!!

# 201
Не,не е нормално според мен.Особено в яслените групи и първа група на детските градини.
Детето казва че в яслата не им пускат тв.,но знам за много други в които се пуска

# 202
В градината на дъщеря ми им пускат детско филмче (mickey mouse club house) докато се съберат децата сутрин.След това телевизорът се спира. Wink

# 203
  • В светлината на слънцето
При нас има монитори, но те не са свързани (поне доколкото знам) с някой кабелен оператор. Използват ги, за да им пускат отвреме-навреме (в седмицата веднъж да речем) някакво филмче, подходящо за възрастта им и задължително вписващо се в темата, която са разучавали през въпросната седмица.
Аз съм категорично против гледането на телевизия от деца!  Naughty Ако става дума за "Лека нощ, деца", детско филмче или предаване - да, но всичко друго вкъщи смятам, че е неподходящо за тях. Засега моите и не проявяват интерес, но то пък и няма какво да ги привлече: у дома се гледат предимно новини и чат-пат някой филм, след като ги сложим по леглата.

# 204
  • Sofia
здравейте мами!много ми допадна вашата тема!моето дете е на 2 год.и 7 месеца и от септември ходи на детска градина!сутрин като го водя,децата са седнали пред телевизора и гледат докато стане време за закуска!след обяд  се повтаря сьщата гледка!едно по голямо дете от сьщата градина,като се прибрало в кьщи разказвало турски сериали(лелката гледала този филм)!..................ЕТО ТОВА Е НАШАТА ДГ!!
Не е само във вашата градина тази гледка. Това е най- лесният начин 20-30 деца да мълчат и да не им надуват главите. защо да се напрягат да им измислят занимания, игри или да им слушат крясацита като играят... ooooh! Такова подобие търпях, когато дъщеря ми посещаваше детска градина. Само аз бонтувах открито всички си мълчаха. Иди при директора говори и нещата трябва да се оправят ако ли не има по горни институции.

# 205
Момичета, гласувайте дали да има отделен Еко подфорум в Бгмама http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=468431.0

# 206
Миналата година събираха пари в нашата градина да купят телевизор, но аз не дадох, защото моето дете не го изпращам там за да гледа ТВ, а да играе с децата и да научава нови неща. Телевизия да си гледа в къщи под мой контрол.

# 207
  • Средната земя
И аз наскоро научих, че в нашата градина следобед се гледа Перла Shocked
Каза ми го една майка, която беше възмутена, но няма да се оплаче на когото и да било, а ще си ги говорим помежду си. И е така, иди че доказвай какво гледат. Аз искам да се махне телевизора изобщо, ноооо-ще е мисия невъзможна, убедена съм. И какво ми остава освен да се примиря?

# 208
Също съм на мнение, че телевизията няма място в ДГ  Peace
Образователни филмчета на ДВД, от сорта на Бейби Айнщайн подкрепям, но Перла - в никакъв случай  Naughty
Както казва и Зипър, да се докаже какво и дали изобщо се гледа нещо докато децата са там е почти невъзможно да се докаже.

# 209
  • София
Както казва и Зипър, да се докаже какво и дали изобщо се гледа нещо докато децата са там е почти невъзможно да се докаже. [/b]

защо да е невъзможно да се докаже? отиваш на "внезапна проверка" по необичайно време и установяваш какво е положението.

Общи условия

Активация на акаунт