Нищо не ни помага за подсичането :(

• 23 563
  • 166
  •   1
Отговори
Здравейте мами. Пробвахме какво ли не, сменихме памперси, сменихме 5 крема, педиатърката ни изписа и някакви кремове тип лекарства, помогнаха временно, а и не могат да се ползват дълго време. мия я на всяка смяна на памперс, оставям я да стои без памперс колко се може повече и пак наново се подсича, зачервено е и с пъпчици. наистина не знам как да се справям. педи каза, че има бебета, които никога не се подсичат, а и такива които непрекъснато се подсичат. някой имал ли е подобен проблем?

# 1
От нестандартните мазила съм пробвала боров вазелин и спрей-пяна за изгаряния(не се сещам точното име).От вазелина бях доволна.

# 2
  • до една звездичка
На нас ни помогнаха бани с калиев перманганат+крем, изписан ни след преглед от кожен лекар.

# 3
  • Насред хаоса
А крем "Пенатен" ползвала ли си? На мен много ми помагаше и при двете ми деца.

# 4
не не съм, за последно взех А-дерма, преди това Мустела, Судокрем, Бочко, Здраве. Бяхме на 2 вида Памперс, сега сме с Пуфис.
не мисля че ще ни помогне обикновен крем против подсичане...накрая на дерматолог май ще идем , въпреки че педи не ни прати, като ни прегледа последния път, явно така е преценила.

# 5
  • Насред хаоса
Този крем не е специално за подсичане, а за всякакви кожни раздразнения. Препоръчвам ти да го ползваш.

# 6
Моята беба се подсече веднъж, малко след като ни изписаха от родилния дом. Дотогава се мажехме със Судокрем. Беше се зачервила и имаше ситни пъпчици. Тогава я намазах няколко пъти с Пиоктанин(синьо мастило, както го знаят някои) и паралелно започнах да я мажа с Линола фет. Оправи се мн бързо. От тогава (вече почти 10 месеца) си мажем дупе с Линола фет и веднъж не ми се е случило дори лекичко да се зачерви. Сменям памперса на 3-4 часа, а ако пишка повече и по рано. След всяко ако си я мия. Иначе я мия сутрин и вечер и тогава я и мажа с Линола фет. За мен това кремче е златно!!!
  love001

# 7
  • до една звездичка
не не съм, за последно взех А-дерма, преди това Мустела, Судокрем, Бочко, Здраве. Бяхме на 2 вида Памперс, сега сме с Пуфис.
не мисля че ще ни помогне обикновен крем против подсичане...накрая на дерматолог май ще идем , въпреки че педи не ни прати, като ни прегледа последния път, явно така е преценила.
Точно по същия път вървях и аз като теб. Сменях кремовете, никой не помогна. Naughty

Безкрайно съжалявам, че не отидох по-рано на лекар - оказаха се гъбички! Точно две намазвания бяха необходими, за да изчезнат. А през това време строших сума нерви, но най-лошото от всичко бе, че причиних на детето излишен дискомфорт и болка. Sad

Впоследствие, когато осъзнах, че проблема е сериозен сама си поисках направление от личната, не съм чакала да ме пита дали искам.

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 16:15 от ٠•● Dega ●•٠

# 8
Да, няма да стане с обикновени кремове против подсичане. Най-вероятно са гъбички или някакви бактерии. Още повече, че се връщат, щом спрете мазането. Според мен сте за Тридерм. Идете при кожен лекар.

# 9
Да, няма да стане с обикновени кремове против подсичане. Най-вероятно са гъбички или някакви бактерии. Още повече, че се връщат, щом спрете мазането. Според мен сте за Тридерм. Идете при кожен лекар.
изписаха ни го вече,мазах с Тридерм и Вита Марфен.....резултатът беше временен.

# 10
Имам една позната, нейното момиченце с никненето на зъбите ѝ се подсичаше дупето и нищо не помагаше. Може и при вас да има връзка! Rolling Eyes

# 11
Промивки със смрадлика пробвай.

# 12
изписаха ни го вече,мазах с Тридерм и Вита Марфен.....резултатът беше временен.
Защото с Тридерм се маже минимум седем дни, дори да изчезнат пъпките. Просто това е пълния "курс" на лечението. Все едно е антибиотик и трябва да се маже толкова, иначе се връщат обратно бактериите. Както сте и забелязали, че е станало.

# 13
  • Пловдив
Смрадликата много помага, също дефламол, но не знам дали се произвежда още.
Но най-добре е и с кожен лекар да се консултирайте.
По принцип не е добре да се маже много често, защото се нарушавала някак структурата на кожата и имало обратен ефект.
Моята дъщеря само веднъж се беше подсякла много лошо, баните със смрадлика помогнаха много. А, и едно лекарство, което се казваше Пиоктанин, струва ми се - течно, много тъмно на цвят.

# 14
на детенцето, което гледах от една аптека в центъра й приготвяха специално кремче по специална рецепта и беше направо вълшебно. за съжаление не помня нито аптеката, нито някога съм знаела рецептата, но идеята ми е да питаш евентуално в някоя от големите аптеки или пък някой лекар за подобна рецепта, съобразена с кожата на детето ти?

Общи условия

Активация на акаунт