MP-тройки, четворки и т. н. ...

• 4 877
  • 19
  •   1
Отговори
  • Насред хаоса
Та мисълта ми е - купувате ли тия джаджи на децата си и ако да, колко време на ден им позволявате да ги слушат? Голямата ми щерка се изхитри да си поръча на Дядо Коледа подобно нещо миналата година и естествено го купихме. Отначало нямаше проблем, но нещо взе да ми се пубертетчи от известно време насам и устройството непрекъснато е в ръцете й, а слушалките - в ушите. Нямам против да си слуша музиките, но ме притеснява това, че ги слуша продължително и то като е усилила звука на макс. Страх ме е да не й се увреди слуха. Опитах со кротце, со благо, после станах по-рязка, днес стана скандал. Видяла съм се в чудо - с толкова работи съм се справила, ама тая MP3-ка ми взима здравето. Уж разбира, че това е вредно за ушите й, и само ме чака да се отдалеча, за да го надуе. От друга страна си спомням, че аз също обичах да слушам силна музика, ама нашите уокмени бяха гола водица ... А това чудо дори няма граница на звука. Та как се справяте вие?

# 1
О, много лесно!Беше една сръдня от нейна страна, но нямаме проблеми.Ако, случайно мина покрай нея и аз чувам звука, се прибира за известно време.

# 2
  • Насред хаоса
Пробвала съм го това. Ама не ще да разбере, че не бива музиката да й гърми в ушите. Уж се съгласява, и пак почва старата песен на нов глас. Аз ли не обяснявам, както трябва, що ли ...

# 3
Не може ли без слушалките да работи. Ако може скрий слушалките. Аз така направих с едно радио. Но по принцип мойта слуша музика на GSM-а без слушалки. Сложила съм  и карта памет и не се е светнала още за МР3

# 4
а дали са чак толкова вредни? аз също слушам много често МР3 плеър на макс, засега обаче не усещам някакви промени в слуха си. става въпрос за слушане години наред, концерти с мн силен звук и т.н. засега моята дъщеря само на компа пуска музика, не съм йвзела още такава джаджа, затова мога донякъде да контролирам силата на звука и продължителността на слушане.....

# 5
  • Насред хаоса
Ами нали казват, че честото слушане на силна музика може да доведе до увреждане на слуха. Още повече, когато е със слушалки. Моят телефон например има ограничение - стига до 14 (каквото и да е това) и повече не може. Но джаджата на щерката няма такава екстра. Засега няма проблеми с ушите, но много ме е страх да не се появят.

# 6
  • София
Дияна все още не се е сетила, че може да си поръча плейър за Коледа. Но пък има един стар дискмен, от време на време взима моя IPod. Ако чуя, че музиката е много усилена я карам да я намали. И тя слуша доста силно музика. Карам се разбира се.
Но за сега рядко се сеща за джаджата. А и аз съм такава. Ако съм със слушалки, увеличавам звука доста.
За сега с щерката се разбираме со благо.

# 7
Здравейте!Пиша от рега на майка ми.Ами аз слушам когато и на което ми е удобно.На iPhone си и на МP4.Мама и тате никога не са ми се карали за силата на звука,според мен зависи колко време се слуша,а пък ако е някаква крещяща музика като метъл и т.н. може и да има някакво влияние,но според мен за 2 часа на ден няма кой зане какво влияние.

# 8
  • Варна
На каква възраст са децата ви? Чудя се дали да подарим нещо такова на детето-на 9 ще стане сега. newsm78

# 9
Силното и често слушане на силна музика от слушалки е изключително вредно, за слуха, за мозъка ... Някоя мама лекар може да обясни по-подробно.
Казаха ми, че IPod има опция за намаляване на звука на 75 % от капацитета на устройството. Дори опцията била с пинкод, така че родителят може да намали звука без да има възможност детето да го върне отново на 100 %. Който има такова устройство може да провери. За другите джаджи не знам.

Ами нали казват, че честото слушане на силна музика може да доведе до увреждане на слуха. Още повече, когато е със слушалки. Моят телефон например има ограничение - стига до 14 (каквото и да е това) и повече не може. Но джаджата на щерката няма такава екстра. Засега няма проблеми с ушите, но много ме е страх да не се появят.

Бадемов цвят, това най-вероятно са децибелите определени като безпроблемни за слуха.

# 10
  • София
Мойта щерка по цял ден е със слушалките. Вече е много голяма (17 г.), за да и забраняваме, или контролираме. Опитваме се да я убедим за вредата.

# 11
И двамата имат.
Малката (на 10) не слуша. Дори мисля, че не знае къде го е забутала,
а баткото откак получи телефон с голяма карта памет слуша само от там.
Обикновено е на макс... Confused Обяснявам за вредата, но не ми се получава нещо.
Аз също обичам да слушам силно музика Embarassed и не мога да дам добър личен пример.

# 12
  • Bristol
Купи й за Коледа ipod dock station, поне в къщи да не се мотае със слушалките. Има страхотни на външен вид, различни цветове и дизайн с дистанционно Wink Обаче дали така пък няма на теб да ти се надуе главата  Laughing Всички сме минали през периода на слушане на силна музика, а пък след посещение на някои клубове аз с дни съм ходила със заглъхнали уши  Rolling Eyes Дано по-бързо да се осъзнае.

# 13
  • Sofia
Дъщеря ми е на 7 години и много иска  MP-тройка, но аз много се чудя дали да осъщества това и желание или да изчакам още ... Май второто . Wink

# 14
Ния е малка и дори незнае какво е, аз решавам проблема с гсм с радио, за сега. МР-тройка по натам  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт