Февруарска мама не се спира, именце за бебчо тя избира! (24)

• 23 516
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
С Алекс ползвах само Памперс и бях много доволна, но това беше преди 4 години-не знам сега-може и да са ги развалили

# 646
Здравейте момичета.До сега четох и забравих за какво щях да пиша.Сашкова много карасива булка си,пожелавам ви много щастие и любов.Мисля си ,че ще е най-добре за мен да спра да ходя на лекар и когато получа болки просто да отида и родя.На последната консултация научих ,че  единия диаметър на главата на бебчо отговаря на 23 седмица,а другия на 24-та,само дето никой не ми обясни какво значи това,матката ми била много високо и това какво значи също не знам и така ,колкото да си мисля до следващия преглед дали всичко е на ред.Много ми се иска вече да не ходя на работа,а да се излежавам и разхождам по цели дни ,но няма да ме огрее Cry.Хубаво настроение ви пожелавам.Ох сетих се може ли някой да ми каже как се преварява зехтина и какъв трябва да бъде.

# 647
Аз също се интересувам от памперсите и само разпитвам приятелките си какви са използвали.Май ще съм на Памперс,пък ще видим.
За покупките и аз мисля като Бобишана,в началото най-основното,другото постепенно.Но мисля другия месец като мине жк-то да започвам,мисля първо да взема комплекти чаршафи и шалтенца,хавлийка,няколко боденца и ританки,2-3 комплектчета.За сега обаче само точа лиги Crazy
Радост такива са си те лекарите-мразят да обясняват,не се шашкай и ние сме така,по главичка сме за една седмица,пък май по-бедро за друга,но важното е ,че всичко е наред.Според мен тия мерки са доста относителни-то има ли човек с човек да си прилича,че на едни и същи мерки да отговаряме! Hug

# 648
  • София
За Памперсите - ние ползвахме само на Памперс и Хъгис Премиум /имат огромна разлика с Хъгис класик/, това някъде до 1,5г. Накрая минахме на турски памперси от типа Еви бейби и марката на Билла - Кливър, ами да ви кажа, същата работа си вършеха.
Общо взето тук работата е проба-грешка, независимо от марката, може на вашето дете да не му приляга добре като кройка и да пропускат, да получава дерматит и т.н. За началото обаче пак ще взимам Памперс.

Радост76, аз не помня каква марка зехтин съм взимала, водех се от цената и купувах скъп. Зехтина се затваря в бурканче, бурканчето се слага в съд с вода на котлона и след като заври водата се остава да ври 10 минути. Съхранява се после на стайна температура. От бурканчето не е удобно да се гребе с ръка, така че ако си измислиш някакво шишенце с помпичка /като от течен сапун/, ще ти е по-удобно.
А иначе относно мерките - моето върви все с различни мерки - по бедро дава еди коя си седмица, по глава друга и т.н. ама щом лекаря не се притеснява, значи всичко е ОК. Плюс това напълно съвършени откъм мерки хора няма. Hug

За покупките - аз засега изчаквам следващата ФМ, да видим как са нещата, после ще купя само един к-т за изписване. Всичко друго засега се очертава да ползваме от баткото и близнаците.

# 649
el_P , не се чдосвай мила.Важното е, че с бебо всичко е наред, пък другото......

За покупки и аз не бързам още тъй като има доста неща от каката, които мога да ползвам. Пък и като знам на погачата колко се събират  ooooh! Затова се въздържам за сега (не, че не ми се иска разбира се)  Embarassed

За памперсите аз доста дълго време позлвах "Памперс", докато не дойде един прекрасен момент, в който започнаха да ми пропускат и то яко.Тогава минах на Либеро и останах много доволна.Може би сега ще заложа пак на тях.Не съм мислила още много  Embarassedпо въпроса.

radost 76, няма нищо притеснително в това, което са ти казали така, че спокойно.А матката ти е високо защото нараства и увеличава обема си.Съответно се качва нависоко.

Искам да изкажа възхищението си към всички булки.Момичета страхотни сте.  smile3525Така ми се прииска и на мен пак  Embarassed

Бръмби, сигурна съм, че ще се справиш.Имаш стиснати палци от мен

# 650
  • София
А, за покупките забравих още нещо важно - корито ще купуваме също, защото, както се досещате таткото го счупииии.  Joy
По този повод да ви препоръчам да си купите корито на стойка - много е удобно.

# 651
Вижте аз за къпане какво съм си харесала
http://www.stefi.biz/index.php?action=show_desc&product_id=100
Вижад ми се удобно,а и стойката за повиване може да се сложи където на мен ще ми е удобна

# 652
# 653
  • София
Бобиш, хубаво е, а цената е направо ... нямам думи ... защо е толкова евтино в този сайт, бре!  Crazy Но най-хубавото според мен е, че има маркуч за източване. Нашето корито нямаше нищо за източване и именно при повдигане за да го изсипе на земята, мъжа ми го счупи, това твоето е по-добро.  Peace
Съни, такова, но задължително търсете с тапа или маркуч за източване.

Повивалника ни седеше в/у леглото, много удобна вещ е и това, пак ви съветвам да се сдобиете с такова нещо. Ползвахме го до 2,5 г. накрая от тежестта на сина ми се беше изкривил, но беше единственото място в къщата, където стоеше мирен, за да го облека /от страх да не падне  Laughing/.

# 654
Добър ден, с нас всичко е наред !
Бебето по последни данни е момче, тежи 440гр, върви с няколко дни по- напред. Според докторката всичко е нормално Hug.  

el_P , при мен също прегледа протече като всеки друг път , с тази разлика , че този път знам и грамажа  Laughing. Диск нямам, записвачката още била развалена.
Аз така или иначе бях без час, имаше много чакащи и щеше да ми е неудобно излишно разтакаване !

Бръмби ,  Blush благодаря !

# 655
Здравейтее понеже си говорите  за покупки..има на 30.10 има БЕБЕ МАНИЯ в НДК,аз лично съм решила като влезна в 7-мия месец да започна с пазаруването и да си имам всичко преди да се роди малката фръцла Wink

# 656
  • София
Стар, браво за добрите новини! Бобиша така се надяваше на още една мома, да ги сватосате и да идва на море, но не би!  Joy

Аз тези дни се веселя с тази темичка
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435542.150

# 657
Стар ами вече официално честито ти момченце!  bouquet
Мен нещо ме втресе,измерих си температурата и имам 37.2 Confused Пих един парацетамол и вит Ц,мисля да отида и за лимони и мед.Дайте съвет какво друго мога да пия?

# 658
  • София
Пух, не знам как няма да те втресе, сега погледнах, че у нас е само 20 градуса! Снощи пуснах радиатора само в детската стая да спи на топло малкия, ама сега като стане ще го местя в хола, че да стоим на топличко. Айде да пускат парното вече!
А иначе за лечението - аз питам в аптеката какво ще ми препоръчат за бременни според симптомите, винаги ми дават нещо хомеопатично.

# 659
И аз много се въодушевих от това корито  Crazy И цената е разкошна! Мъжът ми ще свърши по-рано работа днес и се чудя дали да не го накарам да отидем до Суходол  newsm78 А някой ходил ли е в този магазин?
Ако отида, ще споделя впечатления после.

Общи условия

Активация на акаунт