Клуб "Парфюмен ценител" 28 - Най-неприятните...

• 44 734
  • 676
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Само да се спомене Москино Кутюр и разцъфтявам веднага  Mr. Green За мен е толкова прекрасен и вълшебен, че изобщо не допуснах, че някой би могъл да не хареса такава прелест  Simple Smile Преди известно време изпях една ода на любовта за него и една съфорумка се вдъхнови да си го вземе, но изобщо не й понесе - тя го възприема като смолисто ретро, което носи тягостно настроение и го разкара. За мен пък е искрящ, много женствен парфюм за специални и официални поводи.

Венуш, не се имам за кой знае какъв познавач и разбирач, но пък точно тези, които изброяваш - Москино Кутюр, Сицили и поне 2-3 лалика - направо ме уцелваш в десетката, все любови от пръв поглед.

# 196
Лалик Ле Парфюм ми прилича упорито на Кристобал, само че без изявената мъжка нотка при първия.
Е, мила вервай ми, вече ми е трудно и се чудя как да се съглася с теб, така че да не звучи като подмазване.  newsm78
С  Кристобал съм от няколко дни и днес четейки мненията, точно това ми мина през ума – приличат си (има нещо сладникаво, мускусно, животинско и някак безкомпромисно в ароматите) , само че Лалик-а е по-лек и женствен, а аз съм им върл фен (и на Кристобала вече). Лолитките са ми малко по-безлични, навъпреки ванилията
честно казано, понякога анализът на парфюми ми прилича малко на предумшлено убийство и се чувствам някак неудобно Shocked

# 197
  • Варна
Само да се спомене Москино Кутюр и разцъфтявам веднага  Mr. Green За мен е толкова прекрасен и вълшебен, че изобщо не допуснах, че някой би могъл да не хареса такава прелест  Simple Smile Преди известно време изпях една ода на любовта за него и една съфорумка се вдъхнови да си го вземе, но изобщо не й понесе - тя го възприема като смолисто ретро, което носи тягостно настроение и го разкара. За мен пък е искрящ, много женствен парфюм за специални и официални поводи.

Нищо ретро не намирам в него. За мен този парфюм е пълен с положителен заряд и жизненост, толкова много, че моментално ме обхваща еуфория само докато чуя името му. При всякакви случаи мога да го нося, толкова добре ми се вписва  Heart Eyes

Темата нали беше за неприятните парфюми? Я да заклеймя един Eau d'orange verte на Ермес - няма толкова откровен стар бръснарски сапун.

# 198
  • София
А за Цветната бомба, много ми прилича на моята кожа на Старлайт, те и шишетата са им почти еднакви. Старлайт е доста по-измит де, имах го и го размених, та немога да ги пробвам заедно.

И за мен е абсолютно така  Peace

venush, Москино Кутюр дори и във форума не е много популярен. Почти не се сещам за някой, освен мен и теб, който да го харесва, камо ли да го обожава до припадък. А продавачките и като нов не го предлагаха особено, понеже е твърде далеч от масовия вкус, следователно - труден за продаване, няма да се морят сега я  Mr. Green

Ааа, не, Атти го харесва също и то много. Следя си аз кой ми е сходен с моите вкусове тук-таме, въпреки, че не го коментирам много. Flutter

Да, позавърта се бегло от време на време в ефира, но не е типична "форумска масовка", като Будоар, Орхидея...
Значи сме 3, почвам и аз да ги броя  Laughing

Бройте ме и мене, и Поничка... Hug Mr. Green

За омразните парфюми:

Първо - Мимс, браво за идеята, темата ми е много интересна... Mr. Green Да има и една хейтърска, да обере негативите... Mr. Green
Второ - аз не знам всъщност има ли аромати, които да мразя... Има по - скоро такива, които не бих или не мога да нося. Към ароматите имам такава една нагласа - всеки един е някакво творение, което дори и да не харесвам - уважавам. В смисъл, че не мога да кажа "Еее, тая гадост за нищо не става"...
Трето - за да съм все пак в крак с темата ще кажа, че не харесвам много-много силно ваниловите аромати. Изключение пак има: Gaultier 2 и Angel, който в крайна сметка се оказва далеч по-носим от Eau de Star и далеч по-забележим от Innocent, които имах и двата, но заминаха по широкия свят... Mr. Green

# 199
Само да се спомене Москино Кутюр и разцъфтявам веднага  Mr. Green За мен е толкова прекрасен и вълшебен, че изобщо не допуснах, че някой би могъл да не хареса такава прелест  Simple Smile Преди известно време изпях една ода на любовта за него и една съфорумка се вдъхнови да си го вземе, но изобщо не й понесе - тя го възприема като смолисто ретро, което носи тягостно настроение и го разкара. За мен пък е искрящ, много женствен парфюм за специални и официални поводи.

Венуш, не се имам за кой знае какъв познавач и разбирач, но пък точно тези, които изброяваш - Москино Кутюр, Сицили и поне 2-3 лалика - направо ме уцелваш в десетката, все любови от пръв поглед.

То и аз не се имам, Атти, само се опитвам да извадя есенция на форумските находки. Кажи кои Лалици са твоите, че аз се чудя за форумски кои да обявя  newsm78. На първо четене Перлите и Lalique le parfum. Нали на всички е ясно, че на практика пречупвам всичко през моите предпочитания май...? Blush Не е преднамерено, ама сега осъзнах, че е така.

За Москиното няма да се повтарям. Много, много любим. Щастие в бутилка.

Banshee, пиши повече обичам да те чета.  bouquet

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 00:39 от Анонимен

# 200
  • Варна
Noir, и на мен ми е трудно да бъда крайна, но доста често наистина ми напира отвътре. Особено като се отегча жестоко от еднакви, еднакви, еднакви..., а ми се иска нещо да ме зашемети истински. Ето тогава разбирам, че не мога да съм толерантна, дразни ме еднообразието, което ме залива от рафтовете и напъните на фирмите да ме убедят, че нещо е уникално, когато всъщност не е.
Затова не кръстих темата "Най-мразените", а "Най-неприятните", давайки си сметка за крайността на първото и все пак напълно човешкото второ.
Като спомена за Готие 2 - ето този ми е неприятен, ако го нося аз, а го харесвам на мъж. За любовната версия на същия обаче мога да кажа само лоши неща.

BansheeHug

# 201
  • вляво от асансьора
Поздравления за хубавата тема!
Без да имам претенции за "член на клуба", може малко лаишки да прозвуча, но ето и моите топ неприятни, които да не се чудите че съм ги "изкопала от нафталина", но преди мноооого години са ми били особено любими Grinning:
  Fleur d'interdit на Givenchy
  Amarige на Givenchy
  Venezia - Laura Biagiotti
  Laguna- Salvator Dali

Та за какво се разписах в темета ви- смятате ли, че толкова много могат да се променят рецепторите на даден човек, респ. той самия, че любими в миналото аромати, да възприема като меко казано неприятни?Или просто вече са с ретро звучене?В тоя ред на мисли- каква е "модата" в момента и има ли вечни аромати?Май въпросите ми са повечко, но ще се радвам да чуя компетентно мнение.Надявам се авторката на темата да не го окачестви като спам, просто ме налегнаха размисли и страсти. Mr. Green

# 202
  • Шумен

Москино Кутюр дори и във форума не е много популярен. Почти не се сещам за някой, освен мен и теб, който да го харесва, камо ли да го обожава до припадък.

Бройте ме и мене, и Поничка... Hug Mr. Green
.
.
и аз , и аз съм в кюпа  Mr. Green

# 203
Ще се радвам на споделени размисли по въпроса Hug  а сега ще ви изчета подробно, имам да наваксвам от старата тема, и ще помисля за непоносимите аромати.
Ами, и  при мен го има моментът с "отегчение от масовото", дори в по-екстремен вариант. Не във връзка с постовете по форумите (обикновено, ако един парфюм се появи в пет поредни поста, трябва поне да го пробвам, да видя дали не изпускам нещо Simple Smile). Просто самите дизайнерски аромати не ме изкушават достатъчно, най-вече защото повечето мога да ги помириша на поне една жена, ако се разходя по средно оживена улица.
А нещо, което откровено ме отблъсква, са безчетните версии на един и същ аромат, както и парфюмите на известни личности. Повечето такива дори не съм пробвала.
Дизайнерски парфюми обикновено получавам като подаръци, сама не си купувам (с изключение на Chanel, Hermes, TF, като и от тях ме блазнят повече ексклузивните линии, и Diorissimo на Dior).  Просто, за мен, колкото по-"бутиков", труднодостъпен (като разпространение, цена и т.н.) и нерекламиран е един аромат, толкова е по-желан. И аз не мисля, че е снобизъм или нещо подобно, с всичко съм така, нищо не може да се сравни с емоцията от "докопването". Ако мога да си купя един парфюм от почти всеки магазин за козметика, тръпка всякаква изчезва, както и в някаква степен усещането за "мой парфюм", за интимност, което за мен е важно. Друго си е марката да има само един бутик в цялата страна (и да трябва да пътуваш дотам), или изобщо да няма и да трябва да я търсиш онлайн, да търсиш тестери, да планираш пътувания из чужбина, да се чудиш и през цялото време да ти притреперва под лъжичката.  Mr. Green Същото е и със старите/спрени от производство парфюми на известни марки.
Пък и като се има предвид, че "бутиковите" аромати, които съм помирисвала на непознати, се броят на пръстите на едната ми ръка, си е малък празник, когато се случи. Все пак, почти всички носим парфюми, но подобни редки открития на други хора ме карат да се чувствам като посветена в тайно общество.  Mr. Green
А ако открия някоя никому неизвестна, наскоро пръкнала се "бутикова" марка, имаща всичко на всичко един бутик или предлагаща се само в собствения си сайт, тогава сякаш съм открила нещо лично за мен, обзема ме едно собственическо чувство и изпитвам  родителска гордост, ако се спомене някъде.  Mr. Green
Сигурно целият ми пост звучи много идиотски и повърхностно (и сигурно съм мечтата на всеки маркетингов стратег, открил притегателната сила на "ексклузивното" Laughing), но това е,което на мен ми носи удоволствие. Не, че веднъж открила нещо труднодостъпно, задължително го харесвам (дори обратното), или, че не харесвам и не ползвам дизайнерски неща, но парфюмната мания, за която толкова често говорите, при мен се проявява само за бутикови марки. Само те ми ускоряват пулса, карат ме да се задъхвам, да подскачам и ми смущават съня.  Laughing Леснодостъпните не извикват подобни емоции, дори да ми харесват. Явно от мен колекционер на парфюми, в истиснкия смисъл на думата, няма да стане Laughing

# 204
Москино котюр го обича много приятелката на брат ми, твърди че не чете във форума Mr. Green доказателство, не знае Черната орхидея Laughing

# 205
Мадам Мираж, при следващо пътуване в Париж, непременно посети този бутик: http://franciskurkdjian.com/html/siteangl.html
 Hug

# 206
  • София
Хехе, Москино кутюр започва да става нова форумска любов ???

venush, много любими мои лалици са Ле парфюм и Аметист, много ги искам и двата... а Перлите ги познавам от бегъл тест и ми създадоха интерес за по- подробно опознаване

# 207
Колко интересни неща сте изписали, чак ме е яд, че се включвам толкова късно  Joy

Мадам Мираж, на мен постът ти не ми звучи много идиотски и повърхностно, а просто чудесно! вярвам, че успявам да разбера точно какво имаш предвид!  bouquet

Aimante, благодаря много!   bouquet

ga_aMa_He, бях ти предложила преди време нещо, сега ти го предлагам пак - ако размислиш, пиши адреса пак  Hug

Може и да прозвучи нескромно....но едва ли някоя дама от моя град ако не е влизала в темата ще има Будоар. ) Та почти абсурд да го срещна някъде.....а ако ми замирише на него със сигурност ще се запозная с персоната. ))))

не бъди толкова сигурна, аз го открих на неочаквано място, в собственото си семейство, в малко забутано градче, когато една жена се опита да ми го предложи като нещо нечувано и невиждано, когато й казах, че се интересувам от парфюми  Mr. Green

# 208
Мадам Мираж, при следващо пътуване в Париж, непременно посети този бутик: http://franciskurkdjian.com/html/siteangl.html
 Hug
О, задължително. Но не толкова ексклузивните  му неща вече ги има онлайн, тъй че не е  наложително ходенето до Париж, за да се запозная горе-долу с марката Laughing
Бубс,  Hug

# 209
Бройте и мен в почитателките на Москино Котюр! Благодарение на Атти, разбира се. Hug

Общи условия

Активация на акаунт