Ябълки в кожухче (Jablka v županu) - стъпка по стъпка

  • 13 704
  • 100
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 2 658
според мен, защото се разточва и затова не се разлиства,

# 61
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ами аз не мисля, че не се разлиства тестото - разлиства се, но разбира се по-малко от колкото ако е по-дебел слой тесто. На мен лично това не ми пречи и според мен точно това го прави и по-хрупкаво.

ЛУРДЕС не знам къде си (май Френско) ако там, може да стане и с тесто за кроасани - сигурно има там такова (щом и тук го има) newsm78

ПС. Чичко Гугъл каза, че тестото на френски е мил фьой(не знам как се пише на френски Embarassed) - ето от къде идвало наименованието на толкова известните пастички  Grinning ПСС. Ха, пастичките се наричат така по други причини. Иначе пише се MILLES FEUILLES Hug

Дикси, радвам се, че и вие и гостите ти сте останали доволни! Hug

Джиа, наистина няма трик - достатъчно е тестото да е достатъчно по размер за да покрие ябълките. Peace

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 19:11 от natalyna

# 62
  • Мнения: 6 720
ЛУРДЕС не знам къде си (май Френско) ако там, може да стане и с тесто за кроасани - сигурно има там такова (щом и тук го има) newsm78

ПС. Чичко Гугъл каза, че тестото на френски е мил фьой(не знам как се пише на френски Embarassed) - ето от къде идвало наименованието на толкова известните пастички  Grinning ПСС. Ха, пастичките се наричат така по други причини. Иначе пише се MILLES FEUILLES Hug

Наталинааа, Hug Hug Аз също се замислих за Мил Фьой.. или там както му се вика Mr. Green Но тъй като съм срещала основно готови теста за тарти и пици, и реших, че е нещо друго.  Peace Още другата седмица ще потърся по-задълбочено и ще докладвам какво съм направила. Blush

# 63
  • Мнения: 287
Направих тази сутрин кожухчетата, но с круши вътре. Наистина превъзходни се получиха. Сложим малки парченца круши, защото бяха много сочни, повече натрошени бисквити и съвсем малко сладко. Определено се получиха. Хареса ми, че не бяха твъде сладки.
Страхотна рецепта! Simple Smile

# 64
  • Мнения: 317
До сега не бях влизала в тази част на форума,но понеже имаме доста ябълки тази година потърсих нещо интересно и това което сте показали тук е невероятно  bouquetс удоволствие ще опитам само ме притеснява бутер тестото.Ползвала съм тесто от Испания ,което в никакъв случаи не се сбива като нашето Бела и за това не знам какво да ползвам,но ще опитам защото рецептата е супер Hug

# 65
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Лурдес търси тестото като pâte feuilletée Simple Smile, това е бутер тестото. 

А milles feuilles  се казва на този десерт, корите му са от pâte feuilletée Simple Smile

# 66
  • София
  • Мнения: 1 762
natalyna , благодаря за идеята.
Нямам снимка, но снощи ги направих и станаха супер. Не съм разточвала тестото, но то престоя дълго време извън хладилника и докато го овивах около ябълките то се поразтегна и си стана тънко. Ябълките напълних с орехи, стафиди, канела и захар. Пекох на ниски градуси и по- дълго. Уникална вкусотия  Peace Хрупкави отвън, вътре, като мозък. А какъв аромат се носеше из кухнята, не е истина. Поднесох със сладолед.
Благодаря ти още веднъж за поредната уникална рецепта.   bouquet

# 67
  • София
  • Мнения: 2 658
момичета, всички ли го разточвахте? Защото моето си стои като глетаво и не се разлисти, точно както е предупредено на листовката.  newsm78 Правих иначе панделки, надуха си се чудесно, но кужухчетата на ябълките са като недоизпечени, а ги пекох 40 мин.

# 68
  • Мнения: 11 607
Въобще не съм го разточвала бутер-тестото......Моето дори не бе достатъчно размразено и си стоеше едно такова като сковано....Но въпреки това - станаха!

# 69
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
момичета, всички ли го разточвахте? Защото моето си стои като глетаво и не се разлисти, точно както е предупредено на листовката.  newsm78 Правих иначе панделки, надуха си се чудесно, но кужухчетата на ябълките са като недоизпечени, а ги пекох 40 мин.

Петя , чудя се защо така? newsm78

Да не би да печеш на слаба фурна? Глетаво в никакъв случай не ми е било. Разточваш леко с минимално използване на брашно и вече размразено тесто, нали?  Освен това, сложи ли галета или натрошени бишкоти - те поемат влагата? И трето, остави ли отворчета за да излиза парата?  Сори, че те разпитвам като първокласник, ама искам да разбера къде е проблема! Hug  bouquet


krassym, abet, браво майсторици!  bouquet

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 06:55 от natalyna

# 70
  • Мнения: 6 720
Благодаря ти E&MHug

Наталина, сега виждам, че пишеш че градусите на печене трябва да са 170. Проблем ли е да пека на по-високи градуси, защото фурната ми е много тъпа и ако пека на по-ниска темп. нищо не става? Rolling Eyes

# 71
  • София
  • Мнения: 2 658
natalyna, всичко съм направила по точните указания, но то на тестото си пише, че в никакъе случай не трябва да се месе, натиска и да се реже само с много остър нож. Аз съм забелязвала, че наистина, ако някъде съм го натискала или ми е по-мокра плънката става глетаво тестото. Пък аз доста обилно слагах галета. Затова питах момичетата, които са го правили с тукашното бутер тесто дали са го разточвали. Thinking

# 72
  • София
  • Мнения: 461
Поздравления за авторката!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Изглежда много лесно,а страшно вкусно и ароматно! Heart Eyes
Ще се пробвам  Flutter

# 73
  • Мнения: 22 867
natalyna, всичко съм направила по точните указания, но то на тестото си пише, че в никакъе случай не трябва да се месе, натиска и да се реже само с много остър нож. ............ Затова питах момичетата, които са го правили с тукашното бутер тесто дали са го разточвали. Thinking

petia_tag , аз малко със закъснение, но сега чета в темата. Използвах бутер тестото на Бела, не че ми е любимо, но такова имаше в магазина. Нарязах на квадратчета, поръсих с брашно и разточих. Опече се чудесно, нямаше проблеми, не стана длетаво. Мисля си, да не би проблемът да е в температурата на на печене newsm78.

# 74
  • София
  • Мнения: 2 658
natalyna, всичко съм направила по точните указания, но то на тестото си пише, че в никакъе случай не трябва да се месе, натиска и да се реже само с много остър нож. ............ Затова питах момичетата, които са го правили с тукашното бутер тесто дали са го разточвали. Thinking

petia_tag , аз малко със закъснение, но сега чета в темата. Използвах бутер тестото на Бела, не че ми е любимо, но такова имаше в магазина. Нарязах на квадратчета, поръсих с брашно и разточих. Опече се чудесно, нямаше проблеми, не стана длетаво. Мисля си, да не би проблемът да е в температурата на на печене newsm78.
ами пекох на 180гр. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт