Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 580
  • 344
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Благодаря  bouquetтака и ще направя..

# 106
ако имах повече стаи бих го отделила но на този етап е при нас

# 107
Преместихме Катето в друга стая малко преди да навърши годинка. Сега спим на отворени врати. И преди спеше спокойно, а откакто е в друга стая, е още по-добре.

# 108
Предполагам ,че темата вече е пускана ,но никъде не я намери или може би не търсих достатъчно старателно Rolling Eyes ,но въпроса ми е за или против сте бебето да спи отделено от вас още от раждането.Въпреки ,че ние имаме още време докато стигнем до там вече се водят сериозни спорове в нас по въпроса.Ще съм ви благодарна на всички мнения и най - вече за споделения опит  Hug

# 109
  • София
за, ако бебето е спокойно и го позволява....но ако ще ставаш по 689567 пъти на нощ...по-удобно е да сте в една стая Simple Smile

# 110
  • Варна
Против съм, моето не бих го отделила, няма да мога да мигна. Не виждам смисъл да е в отделна стая от новородено, точно когато има нужда от постоянен телесен контакт с майка си.

# 111
Против съм, особено в началото, когато се буди от глад, колики и какво ли още не.

# 112
  • Ню Йорк
Категорично за. Моя син спа само 10 дена при нас след което си отиде в негова стая и си е там и до момента. Наблюдавам го с камера. Така всички си почиваме по-качеаствено. Ако спим в една стая малкия ще го будим по 100 пъти на нощ с всяко наше ставане до тоалетна, хъркане и всякакви подобни шумове. Забелязвам, че децата на мои приятелки, които спят при тях стават по много пъти на нощ, въпреки че са на по 3-4 и повече години вече.

# 113
Абсолютно ЗА - и родителите, и децата са в пъти по-спокойни, когато спят в отделни стаи.
Но пък моите деца още от началото си спяха спокойно поне 6-7 ч. през нощта.

# 114
против,поне до 2 години.Да не говорим че в началото ще ти е по лесно да е до теб,а и аз се притеснявах да не се задави и дали ще го чуя.

# 115
Против, искам да имам поглед върху бебето във всеки един момент.

# 116
С удоволствие бих го оставила да си спи сам в стаята, но той се буди токова често и не заспива докато не ме види, че за момента не си представям как кръстосвам апартамента по 4-5 пъти за една вечер,само и само за идеята да сме самостоятелни Peace То какъв сън ще е това за мен? ooooh!
Като начало сега съм го научила да заспива сам-стане ли време за сън го слагам в леглото му, пускам му светлинката на бебефона ,отрупвам го с играчки и изчезвам..след 15-20 мин. го намирам заспал  Simple Smile

# 117
По принцип вече всички педиатри и акушерки препорьчват заради синдрома на внезапна детска смьрт бебето да спи в спалнята на родителите докато навьрши 1 г. Оттам нататьк всеки сам си решава...

не бих отделина детето преди годинката, сама ще се убедиш, ако кърмиш(голямо тичане от стая стая ще падне през 3 часа Mr. Green, та сама ще го вземеш при себе си).
Даже може да се наложи и да спите в едно легно. Тези неща не може да ги знаеш отсега.
И най-опасното - синдрома на внезапната смърт.

А ако завивката му покрие главата и се задуши, а ти си спинкаш в другата стая?
Сценариите са много.

ПС: Не исках да съм толкова черногледа.  Simple Smile

# 118
  • София
Абе, аз в началото не можех да си представя да спим в различни стаи, сега усещам силна нужда вече да се отделим, защото си пречим взаимно на съня.

Може би ако бебето свикне от малко да спи отделно и нощем да не получава цица, вода или мляко на 2 часа, животът на майката и бебето би бил по-лесен.

# 119
Аз ве4е оставях няколко пъти Ема сама да спи и нямах ядове  Peace.Скоро сме намислили да я местим в нейната стая.Всеки сам си решава.Децата са разли4ни и всеки родител сам вижда кога е готово детето му да спи отделно.

Общи условия

Активация на акаунт