Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 561
  • 344
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Бих се радвала да чуя и вашето мнение.
Моето е коренно противоположно на твоето  Wink
Ако единствената база, на която взимаш това решение е, че по филми си гледала как правят стая на бебето, то мисля, че ти е рано да ставаш майка. Поне не и преди да смениш източника си на информация с някой по-надежден.

Гледай сега как засегна момичето ooooh!...
Сарказма ти е излишен,не ме засягаш,най-малко бих се засегнала от хора изразяващи се по-този начин.И източника ми на информация не е филмите просто отбелязах,че там съм виждала.Не мисля,че някой някога е готов на 100% да стане родител,от мои приятелки знам,че колкото и готов да се чустваш в крайна сметка реалноста е друга с времето се научаваш да бъдеш такъв.И не мисля също,че не ставам за майка.Напротив потготвяйки се от рано с информация мисля,че ще бада перфектна майка  използвайки максимума от знания които имам.Бях се подготвила да  започнем с опитите за забременяване сега,но засъжеление магазина кадето работя фалира и аз останах без работа и затова ще се наложи да го отложа,обяснявам заради саркастичните забележки.Повече от всичко искам да имам дете и съм сигурна,че ще постъпя по-най разумния начин.Искрено благодаря на всички които ми отговориха с положителни мнения и без нападки  bouquet

# 91
tanyalv, мила, виж какво. Не си прави труда да отговаряш на всеки, изразяващ различно от твоето мнение. Мисията е невъзможна. Нито съм те подиграла, нито съм била саркастична, нито съм имала за цел да те обиждам. Всъщност всеки има право да се вълнува от каквото си иска. Хората сме различни и е нормално да е така. Изразих си мнението и това е. Няма да го променя. Пък ти като станеш родител, си гледай децата така, както смяташ, че ще е най-добре. Сигурна съм всъщност, че ще бъде така. Всяка майка е нормално да е перфектната за рожбите си. Затова майката може да бъде само една за детето си. Съжалявам, че са ви се объркали плановете, но пък това, че си останала без работа не пречи да имате деца. Тук мога да напиша, че когато човек не намира решение, си търси причина, но пак ще си помислиш, че се заяждам. Човек живее и с два, и с двеста, а децата освен да ви обогатят, няма какво да ограбят от родителите си. Пожелавам ти успех и много скоро да ни се похвалиш, че бебето е на път. А дотогава си питай каквото ти душа сака тук Hug!

# 92
Aми успех в начинанието, може и да стане  Laughing
Аз не мога да съм спокойна и няма да мигна ако бебето не ми е постоянно пред очите, а и поне първите месеци нощем ще се буди за храна, което прави доста неудобно отглеждането в друга стая. Но пък има хора, които го практикуват, може да се окажеш от тях, но никак няма да се учудя ако след раждането вече си на съвсем друго мнение.
Отделянето в друга стая става много лесно, когато детето поотрасне и не се страхува от това, че остава само,  няма да спи при вас до първи клас, спокойно  Wink

# 93
Бях се подготвила да  започнем с опитите за забременяване сега,но засъжеление магазина кадето работя фалира и аз останах без работа и затова ще се наложи да го отложа,обяснявам заради саркастичните забележки.Повече от всичко искам да имам дете и съм сигурна,че ще постъпя по-най разумния начин.Искрено благодаря на всички които ми отговориха с положителни мнения и без нападки  bouquet
а може би сега е най-удачния момент да си имате дете, имай в предвид все пак че може да отнеме повече време от колкото предполагаш. разбира се, пожелавам ти да не чакаш изобщо, но за съжаление не винаги зависи от нас. полина е права - човек знае две и двеста, аз също не работя и от време на време се чудя как ще се оправяме, но не съжалявам грам съм убедена че ще се справим. и съм ужасно щастлива и нямам търпение  Wink все пак ти си знаеш. и наистина не се връзвай, има и хора, които са по рязки, но съвет и успокоение винаги ще намериш тук.   bouquet  bouquet

# 94
Леле, колко възмутени  Laughing

За мен източникът на информация "По филмите така показват" не е сериозен. Степента на готовност на авторката да стане майка я прецених по нейното собствено изказване, че от там е видяла и решила, че щом така се прави, значи сигурно е правилно. Това за мен е несериозен начин на разсъждение. А ако бебето плаче и ако е гледала в някой филм как му баят против уруки, дали ще иде и тя да заведе нейното?
Естествено, че никой не е подготвен на сто процента. Никой не може да знае с какви проблеми ще му се наложи да се справя и кои решения ще проработят при него, защото готови решения няма. Но все пак някои източници на информация са по-надеждни от други. Това е. И е хубаво преди да имаш дете, да разграничаваш едните от другите.

аз също съм си го задавала този въпрос многократно и също много съм се чудела и продължавам да се чудя. какво, и аз ли не ставам за майка?  Twisted Evil
А като се чудиш къде търсиш отговор, в киното ли?

Сарказма ти е излишен,не ме засягаш,най-малко бих се засегнала от хора изразяващи се по-този начин.
Нито е било сарказъм, нито съм целяла да те обиждам. Ти каза да ти кажем мненията си и аз казах точно какво мисля. Ако искаше мнения само на съгласни с теб, да беше казала в началото "Моля, който не мисли като мен, да не се обажда в темата". Щеше да е ясно.

# 95
просто казвам, че повърхностно си й прочела поста и прибързано правиш доста генерални заключения кой става за майка и кой не от две изречения без да познаваш жената. твоето мнение си е твое мнение и ти имаш право на него разбира се, но просто точно това беше изключително грубо и това ми направи впечатление, нищо повече. нормално е и авторката да реагира, не виждам защо и ти се засягаш че сме се възмутили. смятам че има и по-деликатен и не обиден начин да споделиш какво мислиш по въпроса без да раздаваш класификации, вярвам ще се съгласиш с това. нека все пак не го превръщаме в спор.  Peace

# 96
  • София
като се появи малкото човече и трябва да ставаш по н-пъти нощем, ще си на друг акъл  Whistling Simple Smile

може пък да не са налага да става нощем, дъщеря ми се будеше да суче първите 10-тина дни, след което си спеше непробудно от 9 вечер до 6 сутринта Peace
хиляди майки може само да ти завиждат  Simple Smile , големият ми син до скоро се будеше  ooooh!

# 97
просто казвам, че повърхностно си й прочела поста и прибързано правиш доста генерални заключения кой става за майка и кой не
Не знам кой какво е прочел повърхностно, но не съм казвала, че не става за майка. Малко по-различен смисъл имаше казаното от мен, но гледам по колко разнообразни начини се тълкува. Имаше даже твърдения, че според "мен", майки, които си били направили предварително стая за бебето, не ставали за майки.  Това даже реших да не го коментирам изобщо  ooooh!

Между другото, не се изисква висше образование, за да може една жена да се грижи за детето си, но тази работа определено е доста сложна. Доскоро не е било необходимо жените да знаят нищо кой знае какво предварително, защото са имали баби на разположение да им помагат и да им дават акъл, а в още по-ранни времена самите те са имали достатъчно опит, понеже са помагали при отглеждането на по-малките си братя и сестри или пък племенници. Днешното поколение родители е едва ли не първото или поне едно от първите, което си отглежда децата самостоятелно, отхвърля намесата на бабите заради "остарелите" им схващания и това поставя остра необходимост да получат доста солидна информация предварително.
Така че темата за източниците на информация не е никак за подценяване. Естествено, че никога не може да знаеш всичко и ще има много ситуации, в които ще си казваш "Това ако го знаех по-рано, нямаше да допусна тази грешка", неизбежно е. Но винаги е по-добре да поназнайваш нещо повече.

# 98
Бих се радвала да чуя и вашето мнение.
Моето е коренно противоположно на твоето  WinkАко единствената база, на която взимаш това решение е, че по филми си гледала как правят стая на бебето, то мисля, че ти е рано да ставаш майка. Поне не и преди да смениш източника си на информация с някой по-надежден.

Ескарина, припомни си отново какво е питала авторката на темата и какво ти си отговорила, и после пак ела да поспориш, че не четеш повърхностно.

Не виждам изобщо твоето мнение по темата, би ли го изложила все пак? Това, че е противоположно на мнението на авторката, нищо не ми говори. За да не стават грешки, припомням отново мнението на авторката (по-скоро намеренията й в бъдеще време):
Здравейте,
Срещала съм много мнения по- този въпрос,но едва ли ще срещна колкото тук затова пускам тази тема.
Възнамерявам като си имам дете някой ден още от самото начало да го гледам в отделна стая,а не да спи при нас.Единствено само през първия месец мисля да спя при него.Виждала съм къде по-филми къде наистина,че още отначало им правят отделни стаи.В повечето случаи ме обявяват за луда,но срещам и доста отзиви,че това е правилно.Бих се радвала да чуя и вашето мнение.

Понеже аз схващам бавно и имам склонност към разнообразни тълкувания на иначе еднозначни изказвания, бъди точна и прецизна, ако обичаш, за да разбера именно смисъла, който ти влагаш, излагайки мнението си. Благодаря.

# 99
  • София
Така ще се опитам да бъда по-ясна в мнението си,не се и нямам намерение да се ръководя по-филми в отглеждането на дете,само отбелязах,че там съм виждала,понеже моите приятелки не си гледат децата в други стаи реших да попитам тук има ли някой който го прави и как постъпва.Идеята наистина ми се струва много добра,но от мненията по-нагоре си извадих поука и мисля,че е правилно да послушам някои от вас на първо време независимо дали ден или седмица да спи при мен за да видя дали плаче и т.н.Уважавам и тези които имат различно от моето мнение дори най-добрата ми приятелка има различно от моето мнение.Но също съм чела в специализирани бебешки списания статии,че не е хубаво да се слага при родителите на леглото от много гледни точки,но пък има хора които го правят и това си е тяхно право.Искам да го отделя от малко,но дали това ще стане не мога да кажа най-вероятно ще реша тогава,но ще продължавам да подкрепям идеята независимо как ще постъпя.Колкото до това,че сам останала без работа и не е нужно да отлагам,не съм много съгласна.Повярвайте ми повече от година плащах големи осигуровки и увещавах приятеля ми,че ще се справим с парите и чаках с нетърпение както се бяхме разбрали даже пиех фолиева киселина както си му е реда,но живея под наем и само с неговата заплата не успяваме да се справим.Затова мисля,че  е редно на това малко човече да му осигуря поне малко стабилност преди да го направя.Сигорна съм,че сте прави,че хилядите ми теории ще се разбият на пух и прах,но това не ми речи поне засега да си мечтая и да си правя планове ако по-този начин се чуствам щастлива.

# 100
Чак пък да е толкова трудно за схващане  newsm78

Възнамерявам като си имам дете някой ден още от самото начало да го гледам в отделна стая,а не да спи при нас.
А ето и моето мнение - Не възнамерявам да оставям детето още от самото начало (или който и да било по-нататъшен момент, преди то само да е поискало) да го гледам в отделна стая, а не да спи при нас. - което аз определих като противоположно на мнението на авторката.

# 101
tanyalv, това вече е друго нещо  Peace

# 102
  • София
Таня, то е като да четеш теория и да се учиш за това как се плува. Може да попиеш учебника, заедно със запетаите, но като те хвърлят в дълбокото действаш инстинктивно и не мислиш за теорията.
Така и с бебетата...независимо колко вагона литература си прочела, хормоните върлуват с пълна сила след раждането и хич няма да мислиш, а и да си спомняш какво си чела. Следвай инстинктите си е моят съвет, както и нуждите на бебенцето. Иначе теории всякакви, ще се загубиш.

# 103
Преди да родя първото си дете,бях абсолютно решена да го гледам в собствена стая,в негово си легло,за да се приучвал на самостоятелност.Така пишеше в едни дебели хамерикански книжки и звучеше страшно убедително.
За щастие,бебето ми категорично заяви позиция по въпроса от самото начало-скъсваше се от плач при всеки мой упорит опит да го оставя да спи в леглото му.
Сега,след три години и три деца натрупан опит,нищо не може да ме накара да отделя бебета в отделно помещение.
Един ден,когато сами се поувстват готови,ще си имат своя детска.

# 104
Ама не ви ли омръzва да учите и да правите zабележки, бе хора  Crazy  Whistling
tanуalv, ако ще пишеш още в тоzи форум, zапомни, на никой, ама на никой не дължиш обяснения и оправдания Peace Освен, ако не чувстваш, че не си била съвсем права, или не си обидила някой беz да искаш например(случва се, много раzлични хора на едно място...). Но не и zа собствените си виждания, или когато нещо не zнаеш и питаш. И грам не се връzвай на тънки и не толкова тънки zабележчици. Остви ги, всички са/сме били така отначало, ама zабравят/ме бърzо  Wink. Хич да не ти пука, пиши си, zа собствено удоволствие и  Whistling
Но както това, така и форума(и форумките) е мнооого полеzен, пълен с всякаква информация. Та винаги има какво да научиш тук Hug

Общи условия

Активация на акаунт