Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 547
  • 344
  •   1
Отговори
# 75
И през ум не ми е минавало, да си оставя малкото беззащитно човече в другата стая. То не бяха колики, температура от зъби, глезотийки, кошмари понякога.... Винаги съм била до бебето си.  Да уточня - спим на отделни легла, но в една стая и нощем спя, определено, спокойно.  Peace
Ще видиш твоето бебе какъв темперамент ще има и ще си прецениш.  Peace

# 76
Бих се радвала да чуя и вашето мнение.
Моето е коренно противоположно на твоето  Wink
Ако единствената база, на която взимаш това решение е, че по филми си гледала как правят стая на бебето, то мисля, че ти е рано да ставаш майка. Поне не и преди да смениш източника си на информация с някой по-надежден.

# 77
Ако единствената база, на която взимаш това решение е, че по филми си гледала как правят стая на бебето, то мисля, че ти е рано да ставаш майка. Поне не и преди да смениш източника си на информация с някой по-надежден.

Гледай сега как засегна момичето ooooh!...

# 78
  • В подножието на планината
   Алекс до година и половина се будеше  по няколко пъти през нощта и беше невъзможно да го оставя в друга стая. От 2 годишна възраст започна да спи в своята стая, но от около месец ,аз спя при него Grinning ,понеже пак започна да се буди .
  Хубаво е бебто да има своя стая , но кога ще остане да спи само в нея , ще прецените ,когато се роди.

# 79

е що за изказване  Shocked  Shocked  ooooh!  ooooh! не се раждаме научени и ако на някои ви се вижда елементарен въпроса и притеснението на бъдеща майка, за нея това си е мисъл, която тормози. напротив, аз мисля че би била чудесна майка, защото очевидно от сега се замисля за много неща и иска предварително да е информирана. моля ви, не раздавайте с лека ръка толкова тежки определения кой става за майка и кой не съдейки от един въпрос, най-малкото и вие не сте перфектни. разбирам самочувствието ви, на хора, вече отглеждащи деца, но това ми дойде в повече.
аз също съм си го задавала този въпрос многократно и също много съм се чудела и продължавам да се чудя. какво, и аз ли не ставам за майка?  Twisted Evil извинявам се за острия тон и за оффа, но наистина много се възмутих.

# 80
Да по-принцип тогава ще преценя пак,но засега на теория ми се струва добра идея.

То теорията не е като практиката.....
Моята дъщеря от раждането си е в отделна стая,но не е имала проблеми(колики,будения и т.н.),както и не се е будела за нощно хранене.При по други обстоятелства не знам дали щеше да е правилно решение.

# 81
И двете ми деца спят в самостоятелни стаи от около 2 годишна възраст. Не съм си и помисляла да оставям новородено бебе самичко.

# 82

Ескарина, нещо не си разбрала какво пита авторката на темата.  Simple Smile
Това, че е гледала по филми как се обзавежда бебешка стая, няма нищо общо с готовността й да стане майка.  Stop
Освен това не виждам какво му е на източника на информация - обзавеждането на бебешката стая предварително е въпрос на личен избор, на възможности, на родителско желание, организация, предвидливост. Не знам ти какви източници на информация ползваш, но във Франция, например, е популярен именно този начин на отглеждане на дете.

Аз съм от тези, които според оценката на Ескарина не стават за майки, защото съм обзавела детската стая предварително и детето ми я обитава от ден първи у дома.  Simple Smile

Изключително много се радвам, че нагласихме стаята предварително (ами ако бях родила преждевременно?!), с много желание я направихме според вкуса ни. Аз съм организиран и подреден човек и подхождам към всичко по този начин.
Аз спях при бебето в неговата стая до към 8-ия месец, понеже се будеше през нощта, първо да яде, а по-късно - да си играе.  Simple Smile Но никога по никакъв повод не съм местила детето в друго легло или друга стая. Имаме бебефон и той е една от най-полезните ни вещи откакто имаме дете, носим си го при пътуване и т.н.
И двамата с мъжа ми бяхме убедени още преди раждането, че това е правилният начин за отглеждане на дете, в самостоятелна стая от началото. И наистина за нас това решение донесе само положителни резултати.  Peace

# 83
На 1г. и 9мес. и още спи в нашата стая в кошарата си.Буди се много често през нощта да пие водичка.Като порасне още малко тогава ще я отделяме.Мисля, че не ни е дошъл още момента!

# 84
дъщеря ми от първия ден вкъщи си спи в нейната стая. никога не съм спала с нея, нито тя при нас. смятам го за правилно и не мога да разбера защо бебето трябва да спи при родителите, още по-малко пък защо майката ще спи с него, а бащата отделно.

# 85
  • София
като се появи малкото човече и трябва да ставаш по н-пъти нощем, ще си на друг акъл  Whistling Simple Smile

# 86
  • София
Предполагам, че искаш мнението ни за СПАНЕТО на бебе в отделна от родителската стая, а не за "отглеждане". Sick
Едно бебе не е кукла да го хвърлиш в самостоятелна стая/легълце и да не мърда оттам. Laughing А и то има най - голяма нужда от мама, особено в началото. Ако са били "програмирани" да се справят/спят сами, едва ли човешките бебета щяха да са толкова крехки и безпомощни. Да търси близостта и топлината на майка си е най - естественото нещо на света. Има време за отделяне и самостоятелност, не пропускай тези мигове. Naughty

# 87
като се появи малкото човече и трябва да ставаш по н-пъти нощем, ще си на друг акъл  Whistling Simple Smile

може пък да не са налага да става нощем, дъщеря ми се будеше да суче първите 10-тина дни, след което си спеше непробудно от 9 вечер до 6 сутринта Peace

# 88
Аз отделих дъщеря ми още на 11м.Вярно в началото ми беше много трудно,защото все още я кърмех и вечер ставах по 4-5 пъти на вечер да я кърмя.Не съм имала никакви проблеми с това,само като започнеше да мрънка аз се събуждах и отивах при нея.В началото й оставах нощната лампа включена и едно зайче при нея в кошарата(и до ден днешен е неразделна с това зайче),а после започнах и да й загасям лампата и дори да заспива самичка.
А сега дори иска да спи само в нейното легло.
Работила съм в чужбина като гледачка и една от майките си отдели детето още на втория месец.

# 89
Може би ще е по-добре бебето да е отделно от самото начало или поне от 6 мес.(съдейки от моя опит)
Моите деца са с 1г и 2 мес разлика и нямах възможност и място да ги отделя.Резултатът-вече на 5 и съответно почти 4 години,а спим заедно и не искат да спят сами в друга стая.

Общи условия

Активация на акаунт