Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 533
  • 344
  •   1
Отговори
# 60
  • София
и аз  мислех като теб....докато не се появи бебето....мммм дааа.... будеше се по сто хиляди пъти на нощ...повече от  година...бях като зомби...само ми липсваше да се разхождам по стайте....гледах да ми е под ръка просто....

Но ако детето ти е мирно и спокойно - пробвай...защо не...

А товато  за СВДС съм го чувала....наистина препоръчват да не спи само, но пък от друга страна препоръчват и да не спи до или в стая на пушачи по същата причина...та ако някой от вас пуши или пие....

за мен решаващо си остава темперамента на детето.

# 61
Няма правилно и неправилно.Както и да решиш,твое дете е,ти ще си го гледаш,това ще е най-доброто за детето.

# 62
  • Пазарджик
За мен специално не е много нормално съвсем новородено да е в отделна стая но ти си знаеш най добре.

# 63
  • Pb
В интерес на истината, преди да родя, и аз си представях нещата така: раждам бебето, прибираме се, то в неговата ста, ние в нашата и така. Изглеждаше ми всичко много просто. И така един ден бебето се появи. Това с бебето в другата стая обаче не се получаваше. Синът ми е такъв нрав, че иска цялото внимание на Света и е постоянно с мен, а и честно казано не съм го оставяла да реве сам, за да го приучавам. В същото време майки от форума, описваха как децата им на по няколко месеца сами се забавляват в стаи, обособени за тях. За щастие или нещастие, това при нас не се получи. Така, че не виждам нищо лошо в идеята, стига детето да я приеме.

# 64
  • Варна
Симона спа с нас в една стая до 3г., просто нямаше отделна стая. В момента Пипо спи в нашата спалня, но планираме около Коледа или малко след това да го преместим при кака му. Не за друго, ама е с една странна кошара, само с междинно ниво, и се притеснявам, че може да се изправя нощем и да пада. Tired

# 65
Спа в нашата стая до към 1 год. и няколко месеца, често казано не помня точно докога. После я преместихме в самостоятелна стая е се редувахме с мъжа ми през вечер да спим при нея, от около 6-7 месеца си спи сама в стаята на отворена врата към нас. Честно казано, имайки вече опита мисля, че чак от самото раждане не е най-удачния вариант да спи само. Но пък ако си има стая и например мама спи там, защо не? И без това повечето български бащи се изнасят да спят в друга стая когато се роди бебето.
Мога да се обзаложа, че живот и здраве когато ти се роди и на теб самата няма да ти се иска и няма да ти стиска да го сложиш самичко в друга стая.

# 66
  • София
Извинявам се,
Мислех,че този форум е да научиш нещо да се потготвен,да знаеш какво да правиш и да не сбъркаш някаде,все пак има толкова хора с опит,но явно не е така.Ще изчакам да забременея и да се надявам,че няма да допусна грешки и после да чета и да си викам лелел ако знаех...Извинявам се още ведъж,занапред ще гледам като влизам да не пиша и ред..
Ти си пиши и питай нещата,които те вълнуват.А пък винаги ще намери кой да отговори.
Благодаря,но не ми се рискува пак да има такива нападки под формата на скрити намеци,само ще си чета и ще се надявам да има това което ме интересува...

# 67
Grinning Изчакай бебето и се съобрази с неговите нужди!
и аз съм на това мнение.Трудно е да се говори преди да си видяла за какво иде реч Wink

# 68
Извинявам се,
Мислех,че този форум е да научиш нещо да се потготвен,да знаеш какво да правиш и да не сбъркаш някаде,все пак има толкова хора с опит,но явно не е така.Ще изчакам да забременея и да се надявам,че няма да допусна грешки и после да чета и да си викам лелел ако знаех...Извинявам се още ведъж,занапред ще гледам като влизам да не пиша и ред..
Ти си пиши и питай нещата,които те вълнуват.А пък винаги ще намери кой да отговори.
Благодаря,но не ми се рискува пак да има такива нападки под формата на скрити намеци,само ще си чета и ще се надявам да има това което ме интересува...

Hug В Интернет е така! Един ще те похвали, друг ще ти се скара... Не го взимай навътре!

# 69
  • София
Във филмите действителноста е една, на практика - друга. В "нашия филм" детето спи с нас на спалнята  Blush Преди да родя имах съвсем различни въжделения, които не се осъществиха.

# 70
И аз съм за отделяне на бебето от рано,но не и от самото му раждане,може би след 7-8-я месец.

# 71
Здравейте,
Срещала съм много мнения по- този въпрос,но едва ли ще срещна колкото тук затова пускам тази тема.
Възнамерявам като си имам дете някой ден още от самото начало да го гледам в отделна стая,а не да спи при нас.Единствено само през първия месец мисля да спя при него.Виждала съм къде по-филми къде наистина,че още отначало им правят отделни стаи.В повечето случаи ме обявяват за луда,но срещам и доста отзиви,че това е правилно.Бих се радвала да чуя и вашето мнение.

аз ти предлагам да не си съставяш планове и теории от сега, детето ти може да ги разбие всичките на пух и прах и много да се разочароваш  Wink и аз имам някои идеи, но те си остават в сферата на пожеланията, напълно съм наясно, че ще се съобразя с него и просто чакам да видя какво ще се "пръкне" и как ще се нагласяме един към друг   bouquet

# 72
Няма нищо по-хубаво от това да се обърнеш през ноща без да има опасност да затиснеш "нещото"  Mr. Green И нашето човече си имаше стая и прекрасно легълце, но започна да го използва след петия месец - до тогава спеше само в зимния кош на количката (това когато не ми висеше на гърдите)  ooooh! Вие си пригответе стая и щом родиш, бебчо ще ви покаже дали веднага ще си заживее там или ще ви погостува известно време  Peace

# 73
И двамата ми сина са в отделна стая още от раждането си. По принцип исках да е така, но имаше и други обективни причини. Една от тях беше, че е спалнята ни е доста студена и мрачна през зимата, за разлика от другата стая, която е светла и слънчева. Използвахме бебефон първите месеци. След това от него нямаше нужда. Сетивата ни се бяха изострили и се събуждахме от плач и дори от звука от падането на биберона на земята  Laughing
И двамата се будеха само по веднъж на нощ за хранене. Големият се отказа от нощното кърмене още преди да стане на 2м. Малкият откара 7м нощно сукане, но не ми е тежало да отскоча до другата стая за 5-10 минути. Имаше много предимства: и двамата много лесно заспиваха, общо взето спяха спокойно. Ние пък си имахме време само за нас след вечерното къпане и хранене.
А що се отнася до спането по корем. Големият започна да се обръща сам на 4м и предпочиташе да спи по корем. Изобщо не ме интересува какво мислят педиатрите, ама на мен би ми било физически невъзможно да го намествам по цяла нощ.  Rolling Eyes Малкият научи това упражнение още по-рано - на 3м, но пък доста по-късно стана фен на спането по корем.

# 74
  • София
Хубаво е човек да си прави планове отдалече, но понякога се оказва, че реалността е малко по-различна. Няма нищо лошо по принцип бебето да си има стая, но в първите седмици според мен е хубаво да не стои отделено. На мен например ми е много по-спокойно като знам, че малката е на една ръка разстояние и при нужда мога веднага да реагирам. Аз даже си оставям нощната лампа да свети по цяла нощ. Още повече, че зависи и от самото бебе - някои са по-спокойни, други (както е в нашия случай) се нуждаят от много повече внимание и искат да чувстват постоянно присъствието на мама. Когато дойде, то само ще ти подскаже най-подходящия вариант.

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 01:16 от nikinorum

Общи условия

Активация на акаунт