Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 528
  • 344
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Така сме от раждането.Аз спях в нейната стая 2-3 месеца.Обаче като навърши 2г тя се премести при нас  Crazy.От това лято пак си спи в стаята.Когато дойде момента сама ще разбереш как да постъпиш.

# 46
Ей, хубава тема за нероден Петко  Laughing
За новородено бебе ми се вижда прекалено голям рискът да спи в отделна от родилите си стая, а да има собствена такава и да се налага майката да спи там през първите месеци- безсмислено.
Нормалната за мен възраст детето да бъде отделено в отделна стая е след годинката.

# 47
Моите планове са от другата година (живот и здраве) да по4на да отделям постепенно бебка в нейната си стая.Сега нямам възможност да я бзаведа ина4е бих го направила още сега.

# 48
Аз мисля, че ако си кърмиш детенцето трябва поне през този период да сте в една стая - на една ръка разстояние  Laughing, защото тогава връзката на Майката с бебето е най-силна. Ако бебето ти е спокойно с времето ще прецениш дали да го оставиш да спи в друга стая, но на практика малките дечица са неспокойни, будят се нощем и е по-добре да сме близо до тях, за да ги успокояваме. Има време да се отделите. Аз отделих сина ми в друга стая, когато той стана на 2 годинки и нямах никакви проблеми. Но преди това нощно време се будеше често, а с него и аз, за да го гушна и да го успокоя...
Все пак всеки сам си решава.
Успех  Peace!!!

# 49
  • София
То след годинка и аз не виждам проблем, ама авторката спряга съвсем новородено.
Аз споменах,че в началото докат видя как спи безпроблемно или не ще спя при него,месец или два докат се види какъв е режима му,понеже са ми казвали приятелки с деца,че колкото и да се мъчиш да му направиш режим то сам си го определя,не съм казала,че ще го хвърля в другата стая от момента  в който се роди и няма да ми мигне окото.

# 50
Синът ми и до ден-днешен спи при нас - не само защото няма отделна стая за него, а защото очевидно има нужда от мен. Смятам, че най-малко първите 3 години детето има нужда от майка си. Бих го отделила, когато той прояви желание и е готов за това, но в никакъв случай по мое желание.

# 51
  • София
...по- скоро НЕродено. Thinking

Да, Руске, тъкмо навреме. Точно се замислих за същото. По-скоро бих се тревожила дали бих могла да имам дете, дали ще ми протече нормално една евентуална бременност, дали всичко с бебето би било наред и т.н. Ама както често пиша тук, хора разни Rolling Eyes. Едни ги тревожи едно, други - как да пратят детето в другата стая от първият му ден ooooh!.
Извинявам се,
Мислех,че този форум е да научиш нещо да се потготвен,да знаеш какво да правиш и да не сбъркаш някаде,все пак има толкова хора с опит,но явно не е така.Ще изчакам да забременея и да се надявам,че няма да допусна грешки и после да чета и да си викам лелел ако знаех...Извинявам се още ведъж,занапред ще гледам като влизам да не пиша и ред..

# 52
Извинявам се,
Мислех,че този форум е да научиш нещо да се потготвен,да знаеш какво да правиш и да не сбъркаш някаде,все пак има толкова хора с опит,но явно не е така.Ще изчакам да забременея и да се надявам,че няма да допусна грешки и после да чета и да си викам лелел ако знаех...Извинявам се още ведъж,занапред ще гледам като влизам да не пиша и ред..
Защо се извиняваш?
Всеки си има право на мнение и всеки е прав от своята си гледна точка Peace
Моето дете все още си е в стаята при мен,с второто ,живот и здраве пак ще процедирам така.
Не смятам,че мамите,които отделят децата си грешат.Просто всеки постъпва с децата си
както намери за добре.

# 53
  • Пловдив
Извинявам се,
Ти си пиши и питай нещата,които те вълнуват.А пък винаги ще намери кой да отговори.

# 54
  • Sofia
Моят син с прибирането от родилното, го оставих да спи в неговата си стая с бейбифона. Първата нощ сънувах какви ли не кошмари и през 5 мин го проверявах, но после се успокоих. Мислех,ч е така е по-добре за всички и не ме изморяваше чак толкова ставането ноюем за хранене. Три години по-късно едно лято се научи баба му да спи при него в стаята и сега няма отучване  Crazy Аз спя при него. Направих опит да не го правя, но той се буди 3-пъти повече, за да ме вика за какво ли не и пак си отидох при него Rolling Eyes
Мисля следващото от раждането да си е в една стая с мен, пък като поотрасне, ще отиде при батко си  Peace

# 55
  • Mediterraneo
Не мога да оставя новородено бебе в друга стая. Ако щете, от чисто егоистични подбуди- вероятността да прекарам нощта, сновейки от стая в стая, ме потриса. И без това сънят става мираж поне за година- две, дай да си създавам допълнителни неудобства. Мерси.

# 56
здр.
Когато дъщеря ми беше бебе, аз спях при нея, това беше до 2г. и половина, и в нейната стая, зада свиква с обстановката и да не се стряска после от непознатото, сега вече е 4,7 г. и спи сама, само вечрно време преди да заспи четеме приказки или си разказваме истории, и я изчаквам да заспи

# 57
  • София

Да, Руске, тъкмо навреме. Точно се замислих за същото. По-скоро бих се тревожила дали бих могла да имам дете, дали ще ми протече нормално една евентуална бременност, дали всичко с бебето би било наред и т.н. Ама както често пиша тук, хора разни Rolling Eyes. Едни ги тревожи едно, други - как да пратят детето в другата стая от първият му ден ooooh!.
Само едно последно уточнение да направя,не мисля,че е много удачно да кажеш на човек който иска да забременее да се тревожи да ли ще успее.... CryКато се има на предвид,че повечето трудности при забременяването идват от притеснение дали ще стане..Страшно благодаря все пак на всички за мненията,бяха ми полезни..

# 58
  • Mars Hotel

Цитат
Извинявам се,

Чакай сега, защо се засягаш?
Повечето от отговорите са точно споделяне на опит. Peace
Няма как да ти кажем какво да правиш, за да не сбъркаш, защото всяко дете е различно, както и разбиранията на всяка майка. Виждаш, има различни мнения по въпроса, и всяко от тях е идеалното за конкретното дете (или майка).
Няма универсална формула са това как да си гледаш бебето, защото и те, като нас, са индивиди, а не кукли. Имат своите нужди и желания.

Пожелавам ти да имаш скоро свое бебче, тогава сама ще се досещаш какво и как да направиш. Майчинският инстинкт е много силно нещо!

# 59

Само едно последно уточнение да направя,не мисля,че е много удачно да кажеш на човек който иска да забременее да се тревожи да ли ще успее.... CryКато се има на предвид,че повечето трудности при забременяването идват от притеснение дали ще стане..Страшно благодаря все пак на всички за мненията,бяха ми полезни..

Hug Всичко ще е наред! Не се притеснявай!!!

Иначе за стаята- всеки според възможностите си  Wink Аз също обзаведох стаята за бебето и накупих всичко преди да се роди. Четох книжки и събирах съвети, за което не съжалявам! Факт е обаче, че е препоръчително бебето да спи в стаята на родителите в началото, особено, ако повръща или се дави... Мисля, че, когато си дойде времето, ще вземеш правилното решение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт