Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 550
  • 344
  •   1
Отговори
# 120
Хаха,филмите са едно-реалността друга-аз ако бях оставила бебето от начало в друга стая щях да прелитам всяка нощ по около 10 пъти,от стая в стая-и така около 3 години. А така като беше до мен беше някак по-лесно(защото лесно не видях все пак). тя не е спящо дете,не беше спящо бебе,имаше зверски колики,зъбите растяха с болки всичките....представям си как е по филмите-те ги оставят в детската стая и отиват някъде.... hahaha Joy
Преместих я в отделна стая сега на 2г и половина-стана лесно и  вече спим всички.

# 121
  • София
Точно там е проблемът. Оказва се, че ако бебето свикне да спи в друга стая, да не бъде обгрижвано при всяко проплакване, много по-скоро от 3 години се научава да се приспи само като се събуди през нощта, а не да очаква да го вземеш, накърмиш, люлееш, дадеш биба и т.н.

Това може и в стаята на родителите да се практикува (след 6 месец за предпочитане). Но остава проблемът с леко спящите деца, които се будят от всяко обръщане на родителите. Това е много неприятно.

След 6-тия месец ми се струва просто невероятно бебето да умре от СВДС или задушаване. Преди това май и аз не бих се осмелила да го сложа в друга стая.

# 122
Никога не съм приспивала,люляла или пяла на детето си. Не съм и приспивала детето си в моето легло-на спалнята.
Тя не спеше-това беше факта-не знам ти какво разбираш-тя не спеше въобще и трябваше да тичам между стаите.
Ама така е като всеки говори за неговото си дете и не разбира другите-аз разбирам,че има спящи деца,но родителите на спящите деца не разбират,че има ненормално неспящи деца... Wink

# 123
Моето дете  през ноща спи спокойно(ако не е в чувал), но не бих го оставила сам в стая да спи през нощта, няма да мога да мигна ако не знам  завит ли е, да не се задави и разните му там притеснения, спи си в неговото легълце, но е в спалнята при нас, мисля че като станем на 2-2.5 годинки, като ходим на ясла, ще се отделим в отделни стаи, а неговото легло да заеме може би една сестричка Mr. Green

# 124
Всеки си решава сам.На мен лично ми е по-удобно бебето да е в нашата стая в неговото легло.

# 125
  • София
Да, разбира се, и аз за 4-5 месечно бебе много бих се притеснявала. Ама вече на 9-10 стават доста съзнателни и няма начин нещо да се повредят нощем според мен. То и денем може да се наранят по някакъв начин, ама деца са, нормално е. Никога не можеш да прецениш всички опасности.

Тъй или иначе, колкото и да ми се иска да го отделим в друга стая, просто няма къде. Confused

# 126
Синът ни е на две години и спи в една стая с мен и баща му.Невиждам причина да не се отдели детето в отделна стая,като изключим факта,че ти ще трябва многократно да ставаш през ноща за да го храниш и наглеждаш.За мен това положение при нас ме устройва тъй като мога да го надзиравам по всяко време и най вече да следя да не се одвива в тези студени нощи.решението си е твое... Peace

# 127
  • София
Ние сме приели леко компромисен вариант, при който малката спи в нашата стая, но в собствено легло.  Иначе си има изцяло мебелирана детска стая, която си седи ей така. Как ще се премести там - не знам, но пък може и да няма драми.

# 128
  • Русе
Ние сме приели леко компромисен вариант, при който малката спи в нашата стая, но в собствено легло.  Иначе си има изцяло мебелирана детска стая, която си седи ей така. Как ще се премести там - не знам, но пък може и да няма драми.

При нас е точно така и мисля на пролет да я отделим в нейната стая. Ще видм като му дойде времето. Бях чела някъде, че е добре да стане преди да навърши 2г. / май книгата на д-р Спок/ После захитрявали и не искали да се отделят. Така се каним, но детето ще си покаже.

# 129
Според мен е проблем и за майката,но всеки си решава.Наа мен ми е по удобно

# 130
Аз не можех да си представя ,да е толкова далеч от мен.Особено в начало.
Първите три месеца спеше в креватче на една ръка разтояние от мен.Сега креватчето му е на 1.5 м. разтояние от мен,но повече спи  при нас в леглото,не знам как ще го откажем

# 131
аз не бх мислила предврително,всичко се нареди само,и двете ми ангелчета спряха с нощното хранене на по месец и половна и от тогава си спят отделно на отворени врати,спят изключително спокойно и ако се случи да се събудят попяват си и си заспиват сами,даже и биберони не искат,ако имат нужда от мен се чува достатъчно добре и без бебефона

# 132
  • София
 Някъде след 5-6-ти месец спят сами нашите. В началото се будеха към 4-5 цчаса за кърменеи спяха до сутринта при майка си. И през деня предпочитат да си заспиват в своята стая.

# 133
Аз съм против децата да са в отделна стая,когато са бебета.Не бих била спокойна.Това е мое мнение.

# 134
На мен ми се струва.....честно казано леко абсурдно да оставиш новородено бебе в друга стая....
И от какъв зор....да го учиш на ред и дисциплина, да не ти нарушава комфорта...?? Нещо не схващам идеята изобщо къде е...

Общи условия

Активация на акаунт