Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 585
  • 344
  •   1
Отговори
# 315
То наистина не е невъзможно да се случи майка да задуши бебето докато го кърми, но пък зависи и от позата на кърмене и големината на гърдите. Аз кърмя облегната назад, гърдите ми са средно големи, но никога гърдата ми не притиска бебето, тя сама се притиска в нея... е но така или иначе не ми се е случва да заспя докато кърмя, може да придремвам леко само  Peace

Аз съм съгласна, че зависи и от самото детенце, но като цяло повечето бебенца и малки деца имат нужда от близостта на родителите, дори ако само се пробуди нощем и види че съм до него/нея и си продължава да спи спокойно. Аз лично не бих оставила малко бебе да спи само през нощта в отделна стая.

# 316
Аз не бих го оставила в друга стая поне до годинка. Оттам нататък не знам.
Честно казано и през ум не ми е минавало да му правя отделна стая още на този етап.
Бебетата са малки, безпомощни, лесно се стряскат, имат нужда от близостта, топлината и дори аромата на мама, за да са спокойни. Не мога и да си помисля такова малко бебче да е само през нощта. Съвсем пък не коментирам на тебе колко ще ти е неудобно.
Според мене най-удачно от 0 до 1 годинка е креватче в стаята на мама и тати. При нас е така - е, спи и на спалнята, но само защото на мене ми е по-удобно за нощните хранения.
Но това си е само моето мнение.

# 317

Аз съм съгласна, че зависи и от самото детенце, но като цяло повечето бебенца и малки деца имат нужда от близостта на родителите, дори ако само се пробуди нощем и види че съм до него/нея и си продължава да спи спокойно. Аз лично не бих оставила малко бебе да спи само през нощта в отделна стая.
Ема много се върти нощем и няма зна4ение дали е при нас в спалнята или в нейната стая.Аз ли4но по4нах да я свиквам да спи ве4е отделно в стаята си.Ако е жадна примерно ме вика  Laughing.Отивам давам води4ка и излизам.Тя продължава да се върти и заспива.Така поне и аз мога да се наспя и да съм в състояние да се грижа за нея на другия ден.Ти не би го направила,ОК,това си е твой избор  Simple Smile.

# 318
  • До хладилника, който обичам

Бояна, познавам жена, която така си задуши бебето- кърмила го в леглото и затиснала с гърдата. Беше на 20 дни.
Това винаги подлежи на оспорване. Скоро гръмна случай в САЩ - за спяща кърмачка и бебето й, което спяло в нея в самолета. Бебето починало. Защо и как тепърва ще се разбере, но заглавията бяха едностранчиви: "Кърмеща жена задуши бебето си в самолет". За съжаление изследванията на бебета, починали от СВДС, например, показват, че центърът в мозъка, контролиращ дишането, има дребен дефект. Така е възможно бебе с такъв проблем да издиша и системата да забрави да рестартира - без иначе абсолютно нищо да му има, здраво бебе. При съвместен сън се смята, че дишането на родителя помага да се регулира и дишането на бебето, един вид му напомня. Това са все още само проучвания.
Надали някой ще избере да спи с бебето си само и единствено заради това, но ако наистина помага, аз не бих имала колебания, когато така или иначе съм склонна на такъв модел.

# 319
А сещате ли се за случая по Нова - дето детенцето на една жена, бивша наркоманка, си умряло в съня, на 3-4 годинки беше  Confused

# 320
  • София
това до колкото помня беше, защото изпило част от метадона на майката в клиниката, където би трябвало мед. персонал да наблюдава какво се случва с лекарството, а на вс отгоре им казали , че нямало нищо и да се прибират в къщи, без да предприемат нищо или да ги пратят на лекар за промивка или нещо.........и детето си е спало само в стаята, но това нямаше връзка.....но този случай какво точно има връзка с темата изобщо....

# 321
Има връзка дотолкова, че на детето винаги може да му се случи нещо  Wink

# 322
  • София
в случаят няма никакво отношение къде е спало детето, починало е от метадона....иначе права си...винаги може да се случи нещо...може и убиец да влезе в къщата и да заколи всички в съня им, може и спящо дете в столчето си кола да почине при тежка катастрофа......
Но това няма общос мястото където спи детето, нито със СДВС.

# 323
Има много общо. Първо за тоя случай не беше доказано въобще, че е умряло от метадона, напротив - имаше други догадки. Има и общо с това къде спи детето, защото за мен е важно детето да ми е пред погледа, когато е малко.

# 324
  • София
Всъщност според експертизцата е от метадона...така че - доказано е.

"Причина за смъртта на Габриел Димитров е остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност, настъпила в резултата на остро отравяне с медатон, довело до потискане на центровете на дишането и сърдечната дейност в продълговатия мозък".

Детето си е умряло от нехайство - на персонала на клиниката, на майката...и на който още е живял с нея...не помня майка ли й беше... че не са взели мерки навреме....при това положение няма никакво значение къде е спяло детето когато се е случило.

# 325
Angel_Dust ,
За пореден път ли да напиша за мен каква е връзката, или просто ще прочетеш какво написах по-горе?

# 326
Има много общо. Първо за тоя случай не беше доказано въобще, че е умряло от метадона, напротив - имаше други догадки. Има и общо с това къде спи детето, защото за мен е важно детето да ми е пред погледа, когато е малко.

Експертизата излезе. Карбовски в предаването си Пропаганда по Дарик я прочете и заключението е, че смъртта е настъпила от интоксикация, в резултат от много висока доза метадон.

# 327
  • София
Аз разбирам, че за теб е важно детето да ти е пред погледа, на  близко и т.н. За мен също....
Но този случай точно...просто няма връзка с темата наистина.
Апропо...помя, че въпреки, че не е спяло детето при нея тя беше влизала 1-2 пъти да го провери...май вторият и да му даде нещо за пиене около 2 часа през ноща и детето си е било живо....
Да не говорим, че изобщо смятам , че и при нея да беше нещо би се променило...та тя дори не е реагирала достатъчно адекватно да го заведе по най-бързият начин в болница за промивки и т.н., да направи каквото е възможно...прибрала го, нахранила го...било мн жадно...но никаква адекватна реакция.....дори да се беше събудила от спрялото да диша до нея дете...какво щеше да направи повече?

# 328
При нас още от раждането Рая си спи в нейното легло в собствена стая!Имаше много коментари и въздишки,но за нас бе правилното решение !имаме спокойно,независимо дете на 18 месеца ,което не стои до 22;00 часа ,,защото се шуми в стаята ,а заспива сама в 19;30 всяка вечер и всяка сътрин в 8 ни посреща с усмивка !

# 329
За спането, както и за много други неща по отглеждането на дъщеря ми,
се ръководя от нея самата. На 4 месеца я преместихме в собствената й стая.
Беше пробно, но се оказа, че така е по-добре. При нас не спеше хубаво. Шумно е, от  хъркане.  Mr. Green

Имало е моменти, в които е спала с нас, месеци в България сме спали в една стая.
Просто за нея е важно да легне някъде и да заспи, къде е и има ли хора, не я интересува.
Признавам, ако детето ми имаше проблем, най-вероятно щеше да си е в нашата стая.

Тук, децата от новородени са си по собствени стаи. Да заспиват сами, да се оставят да плачат,за да се научат и пр.
са чести съвети. Но много родители го правят и мислейки за градината.
Ако бебето ти на 3 месеца е вече на градина, ще му е трудно от гушкане и спане при мама, да мине на
спане само. Абе, луда работа!

Общи условия

Активация на акаунт