майка с отрицателна кръвна група

• 20 913
  • 61
  •   1
Отговори
# 15
  • България
Иначе ако детето е с групата на баща си(Rh+) няма нужда от инжекция.
Е тогава защо аз имам поставена ижекция тогава?
Знам,че им струва доста скъпичко,за да си я поставят безцелно на родилките Thinking

# 16
Това не е вярно!!!

При майка с RH- и баща с RH+ се изследват 3 пъти антителата по време на бременност.
След раждането,ако бебето е с RH+,на майката се поставя ваксина Анти-Д до 72 часа след раждането,за да няма проблеми при следваща бременост.

Има и случаи при които е необходимо поставяне на Анти-Д и по време на бременността,и след раждането.

# 17
Това не е вярно!!!

При майка с RH- и баща с RH+ се изследват 3 пъти антителата по време на бременност.
След раждането,ако бебето е с RH+,на майката се поставя ваксина Анти-Д до 72 часа след раждането,за да няма проблеми при следваща бременост.

Има и случаи при които е необходимо поставяне на Анти-Д и по време на бременността,и след раждането.
PeaceСъгласна съм , при мене по време на бременноста не се наложи ,защото не направих антитела срещу кръвта на бебето, но след раждането  до 72 ч. ми поставиха ваксината ...струваше около 180 лв.

# 18
  • Бургас
Цитат на: velislav@
Накратко:
Аз с отрицателна (0),таткото с положителна!
Докато бях бременна ми правиха 2-3 изследвания за антитела,а след като родих (детето е с кръвната група на таткото),на мен ми биха някаква инжекция,не помня каква,за да предотвратят спонтанен аборт при евентуална втора бременност!

Същото и при мен.Аз 0-,таткото А+,Дъщеря ни 0+.Инжекцията е Анти-Д-Гамаглобулин.

# 19
Кръвната група на бащата няма никакво значение.

Peace

И аз съм с отрицателен Ph фактор. Когато родих доктора ми сложи анти D ваксина и ми каза, че се гледа кръвната група само на майката и детето (а бащата се води неизвестен по подразбиране Mr. Green)

# 20
Аз също съм с отрицателна кръвна група.
Детето ми се роди с положителна като баща си и около час след раждането ми удариха тази инжекция.
С втората бременност ходих три пъти на изследване (coombs) и трите бяха отрицателни,дано всичко да е наред с бебчето ми Praynig

# 21
Здравейте,
ще се включа и аз Simple Smile Аз съм с кръвна група В-, когато видяха че моята е отрицателна ни накараха задължително да направим изследване и за кръвната група на мъжа ми. Правиха му го 3 пъти, защото той имаше предходни изследвания стари, които казваха, че е 0-, а сега излизаше че е 0+. Кръвната група на бащата е от огромно значение. Оказа се че имало при някои хора по-слабо Rh и при тях трябвало да се чака по дълго за реакция на фактора за да се разбере какъв е.
Дъщеря ми се роди с група В+, биха ми до 72 часа Анти Д, която тогава пак я нямаше и намерихме с огромни усилия на 70тия час!
В момента ми предстои да ми я поставят профилактично през 28 г.с. и вече при раждането - ако бебо е с Rh+.
Ако нямаше значение Rh на бащата защо го изследват тогава - от любов към спорта сигурно?!

# 22
Бамбина,
в кои седмици те накараха да си правиш тестовете за антителата?

# 23
здравейте момичета нека се включа и аз в темата когато забременях първия път и изследванията показаха че съм А- веднага лекарите поискаха да се установи кръвната група на бащата от което си правя извод че ИМА ЗНАЧЕНИЕ в нашия случаи беше че той е А+  и 3пъти по време на бременноста в началото после мисля че беше в началото на 6мес и третия път когато се подготвяха изследванията за приемане нямах проблеми през бременноста дъщеря ми се роди с кръвната груна на баща си и ми биха инжекцията която вече ви е позната при мен беше безплатно една мама беше казала че се радва че детенце е взело неината кръв аз обратно радвам се че не е взело моята кръв защото неискам един ден да изпитва същите притеснения който изпитвам аз в началото на втората си бременност не че положителната група е гаранция за успешна бременност силно се надявам и тази бременност да ми е безпроблемна и накрая да гушкам здраво бебче ако даде господ с положителна група пожелавам успех на всички ви  bouquet

# 24
Бамбина,
в кои седмици те накараха да си правиш тестовете за антителата?
Само за първото изследване не съм 100% сигурна,
второто и третото бяха в 28г.с. и в 34 г.с.

# 25
Аз първото го правих, но не бях сигурна за следващите кога са.
Благодаря ти Simple Smile

# 26
Ако майката е минус резус фактор се прави изследване на кръвната група набебо и ако бебо е + се слага Анти Д. Дори и таткото да е минус пак изследват, понеже не е на 100 % сигурно че бебо ще е -

# 27
Дори и таткото да е минус пак изследват, понеже не е на 100 % сигурно че бебо ще е -
Напротив,при двама родители с RH- не е възможно детето да е с RH+  Peace
Ако се роди с RH+ значи бащата е друг  Simple Smile

Jasmin е дала много хубав линк за унаследяването на резус фактора:

При двама родители с + резус фактор е възможно детето да е с -. Но ако родителите са с - резус фактор, детето задължително е с -.
Ето схемата:http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=622

# 28
  • София
Извинявай мила. Явно съм била много уморена.Ако бащата е положителна ТРЯВА да се бие.  ooooh! Яко съм се б ила отпленала Whistling Съвалявам!!!  bouquet

# 29
Да-установява се кръвната група на бащата,ако е отрицателна-нищо не се прави,ако е положителна -гамаглуболин.
Аз съм отрицателна и мъжът ми също-нищо не ми правиха.Децата ми са с отрицателен резус фактор и двете.

Общи условия

Активация на акаунт