Как да защитим децата си от кучетата?

• 34 626
  • 617
  •   1
Отговори
# 360
Ето малко видео за палката.Напишете само "telescopic baton"  в гуугъл или направо в youtube.com
http://www.youtube.com/watch?v=Q9KgYCAq0PA

# 361
Това с кучегона е гадно и кучето естествено ще се озлоби. По добре носете парче хляб в чантата си и му го хвърлете.

Нека не пренасяме детските приказки в действителността, която няма нищо общо с тях... Confused

# 362
За палката,отново,че все забравям да се допълвам : ако ще купувате-да са чешки - ESP .Не се доверявайте на китайските боклуци,които освен,че могат и да не се разгънат точно когато най-много ви трябват Laughing ,най-вероятно ще се огънат още при първия по-силен удар.

# 363
За палката,отново,че все забравям да се допълвам : ако ще купувате-да са чешки - ESP .Не се доверявайте на китайските боклуци,които освен,че могат и да не се разгънат точно когато най-много ви трябват Laughing ,най-вероятно ще се огънат още при първия по-силен удар.

Благодаря ти за информацията Определено смятам да си потърся такава Изглежда ми много удобна,но се надявам да не ми се налага да я  пробвам

# 364

Благодаря ти за информацията Определено смятам да си потърся такава Изглежда ми много удобна,но се надявам да не ми се налага да я  пробвам
Ето за какво става въпрос :
http://www.youtube.com/watch?v=4y2bDimczRU&feature=player_embedded
Добро средство за самозащита и не само за кучета... Аз като слаботелесна знам,че трябва да имам нещо подръка,ако някога,не дай си Боже,ми затрябва...

# 365
  • Плевен
Аз пък не съм се сещала за такава палка. А за Кучегона една мама в Ибейската тема беше споделила, че си е взела и ми се стари хитра идея. Не съм знаела, че само може да се раздразни кучето  Whistling Много се радвам, че я има тази тема, доста полезни неща научих.  Peace

А пък кучегона разбрах, че излъчвал някакви вълни и си мислех, че с него ще мога да си гоня и къртиците от двора  Mr. Green

# 366
Да споделя - вчера към 17ч. в хубавото време и пълна с деца площадка, се появи едно куче / малка немска овчарка или подобно / и с лудешки бяг за 5 мин. събори и разплака няколко деца, захапа топката на едното и я олигави до безобразие ShockedСтопанката му така и не успя да го хване, за да го върже.Тичаше след кучето и го викаше, но полза никаква.Е, хайде тогава, да ми каже някой кучелюб, защо не си държите кучетата на каишка???Явно беше, че това куче скачаше от радост или нещо подобно, но пак успя да уплаши и разплаче деца.Да не говорим, че едното беше съборено на земята под тежестта на кучето. Моето дете го държах вдигнато на ръце ок. 10 мин., докато въпросното куче ми скачаше по краката. #CrazyМоля, дръжте си кучетата на каишка, колкото и добри и мили да са според вас.И почиствайте след тях!

# 367
  • Плевен
Да споделя - вчера към 17ч. в хубавото време и пълна с деца площадка, се появи едно куче / малка немска овчарка или подобно / и с лудешки бяг за 5 мин. събори и разплака няколко деца, захапа топката на едното и я олигави до безобразие ShockedСтопанката му така и не успя да го хване, за да го върже.Тичаше след кучето и го викаше, но полза никаква.Е, хайде тогава, да ми каже някой кучелюб, защо не си държите кучетата на каишка???Явно беше, че това куче скачаше от радост или нещо подобно, но пак успя да уплаши и разплаче деца.Да не говорим, че едното беше съборено на земята под тежестта на кучето. Моето дете го държах вдигнато на ръце ок. 10 мин., докато въпросното куче ми скачаше по краката. #CrazyМоля, дръжте си кучетата на каишка, колкото и добри и мили да са според вас.И почиствайте след тях!
Peace

И най-тъпата и подлудяваща ме реплика е" Ама то не хапе, то просто си играе" Ами играйте си вкъщи и вие с него! Аз не искам да си играя с вашите кучета, нито пък децата ми!

# 368
Но защо ги говорите тея неща само тук ? Действайте ! Като не ви е приятно : забележка .Защитавайте си "територията" до дупка.

# 369
Аз вече като видя да приближават кучета и някъде зад тях стопаните, казвам на сина ми силно (щото той веднага иска да го взема и започва да клепа на парцали): Няма страшно, мамо! Вземаш камъни и ако тръгне към теб, го мериш, мериш... Стопаните ме гледат и те в отговор на парцали, ма нищо не казват, само си хващат кучето. Особено пък ако газят из зелената тревичка, дето искам да го пусна детето да се търкаля на воля. Ама нъцки... тя е RESERVE (за всички други освен за хората).  Cry
Лошото от цялата работа е, че детето ще се наплаши изкуствено от животните (което не искам да се случва, защото не животните, а хората са виновни - и при бездомните, и при домашните), но определено съм безсилна.
А за онова куче, дето го разхождали всеки ден по 30 км. далеч от населени места - това са някакви утопии, неизпълними от обикновени хора. Те тези хора няма ли да работят? От къде ще дойдат парите за бензина да се отиде далеч от тези населени места? Пък и за всичко друго,де.

# 370
  • София
А за онова куче, дето го разхождали всеки ден по 30 км. далеч от населени места - това са някакви утопии, неизпълними от обикновени хора. Те тези хора няма ли да работят? От къде ще дойдат парите за бензина да се отиде далеч от тези населени места? Пък и за всичко друго,де.

Кой говори за "далеч от населени места"? Казах, че не е на детски площадки, градинки, блокове и междублокови пространства, което съвсем не значи, че е далеч. Точно зад блока имаме огромно поле, кучето няма никакъв проблем да стиска, докато стигнем до него. Не работя и имам достатъчно време да осигурявам дълги разходки, точно както преди съм осигурявала даже по-дълги разходки на детето. А да се говори за пари е неуместно.

# 371
Аз вече като видя да приближават кучета и някъде зад тях стопаните, казвам на сина ми силно (щото той веднага иска да го взема и започва да клепа на парцали): Няма страшно, мамо! Вземаш камъни и ако тръгне към теб, го мериш, мериш...
Това е глупаво,не мисля,че се отразява добре на детската психика и възпитание.На какво го учите - ако нещо не е както трябва,да  използва насилие,вместо да отстоява позиции и закони.Не искам да си мисля,че следващото поколение в тази България ще е възпитавано по този начин,срам ме е Embarassed

# 372
Аз вече като видя да приближават кучета и някъде зад тях стопаните, казвам на сина ми силно (щото той веднага иска да го взема и започва да клепа на парцали): Няма страшно, мамо! Вземаш камъни и ако тръгне към теб, го мериш, мериш...
Това е глупаво,не мисля,че се отразява добре на детската психика и възпитание.На какво го учите - ако нещо не е както трябва,да  използва насилие,вместо да отстоява позиции и закони.Не искам да си мисля,че следващото поколение в тази България ще е възпитавано по този начин,срам ме е Embarassed

Е кое е глупаво?Да остави кучето да ги разкъса и после ако са живи да го съдят ли?Интересно как се отстояват позиции пред разбесняло се куче Confused

# 373
  • Припят, Украйна
Цитат на: alexina
Е кое е глупаво?Да остави кучето да ги разкъса и после ако са живи да го съдят ли?Интересно как се отстояват позиции пред разбесняло се куче Confused

Въпросът не е към мен, но ще ти обясня кое е глупавото.
Във въпросния съвет на потребителката няколко поста по-нагоре, тя съветва с висок глас уплашеното си дете да вземе камъни и да започне да цели кучето, ако то се приближи, като очевидно идеята на съвета е в крайна сметка е "Стопаните ... само си хващат кучето".

В този му вид съветът не е просто глупав, той с извинение е откровено идиотски. Защо? Поради следните простички причини:

1. Ако стопанинът има време да дойде и да си хване кучето, то очевидно кучето не е "разбесняло се" (ако пуснато куче иска да нападне, то щеше да го направи мнооооооого преди стопанинът да има време да реагира и да го хване. Виждал съм атака и тя е по-светкавична от мигване на клепача).

2. Да целиш с камъни приближаващо се неагресивно куче е особено глупава постъпка, особено ако мятащият камъните е дете, а кучето е едра или бойна порода като дог, питбул, овчарка и т.н. Такъв съвет не само, че не предпазва детето, напротив - насърчава го да провокира животозастрашаваща за самото него ситуация.

3. Да даваш подобен съвет на дете със страх от животни означава следното - да му затвърждаваш още повече страха от кучетата и да го лишаваш от възможност за защита, когато наистина му се наложи да се отбранява (защото човек с фобия от кучетата, ако щеш и тухли да му сложиш в ръцете, при нападение от куче пак нищо няма да направи, ще се вкамени и ще си стои вцепенен, чак докато не го разкъсат наистина).

Затова мислете малко преди да пишете глупости. Да не обичаш кучетата и да пазиш детето си от тях е едно, да му даваш безумни съвети, които могат да изложат живота му на опасност в дадена ситуация е съвсем друго. Ако хвърляш камъни по неагресивно куче, в 99 от 100 случая, кучето ще изквичи и ще избяга, ама именно реакцията на 100-то куче ще те накара да съжаляваш горчиво, още повече че хвърлянето на камъни е било неоправдано, щом кучето не е било агресивно.

Хвърлянето на камък е оправдано действие само и единствено в случаите, когато кучето е агресивно и вече напада. Други такива мерки са говоренето на висок глас, настъпването към кучето, ритника в муцуната. Всички тези мерки могат да се приложат обаче само от човек, който действа хладнокръвно и който няма от малък насаден от родителите си страх от всички разхождащи се кучета.

# 374
Само,че тя казва ",,,и ако тръгне към теб, го мериш, мериш... " Което според мен значи да го цели само ако кучето тръгне да му скача
А между другото и аз съм виждала атака и не беше толкова светкавична Кучето лая ,лая и човека само се обърна и то му скочи
А аз метода с камъните съм го пробвала и действа Не веднъж съм се измъквала от пумяри така Проблемът е ,че не винаги има достатъчно големи камъни наоколо

Общи условия

Активация на акаунт