ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 97 098
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
rafael , изобщо не се чака за преглед-дават ти час за след седмица-две за проф.Кахраман.Ако не държиш на консултация при нея сигурно и още по-бързо става
Процедурата можеш да започнеш веднага щом преценят, че имаш всички необходими изследвания и проблема им е ясен-аз започнах още на следващия месец, а знам за едно момиче, което отиде на преглед на 3 ден от цикъла и започна още същия ден и самата процедура  Crazy CrazyВсичко зависи от конкретния случай
Аз отидох към 9-10 ден от цикъла(ако правилно си спомням newsm78) на консултация-мисля, че някъде прочетох, че предпочитат първичния преглед да е към 9-11 ден, но това го казвам по бегли спомени

kubra.burnaz@memorial.com.tr-това е мейла на координаторката(Кюбра)-тя отговаря за чуждестранните пациенти на клиниката, чрез нея най-лесно се записват часове и въобще може да ти помогне с всякаква информация(цени, процедури, хотели).Пиши и на английски(или турски естествено)

# 106
Здравейте, Толкова се зарадвах като намерих темичка за ин витро в Истанбул!(при това пълна с информация!!!)
Нека да разкажа малко за себе си: кога влязох във вашите редици и как се насочих към Истанбул за осъществяване на ин витро.

Аз съм на 30 години. С ЛМ сме от 12 години, женени от 5. От 2 години правим бебе. Неуспешно. За това време направихме много изследвания (спермограми -всички са идеални; хормони - всички видове във всеки възможен ден от МЦ - всичко в норма; фоликулометрии - безброй и всички завършиха с регистрирана овулация; кръвни изследвания - СПИН, хепатит и т.н. - също в норма). Но не се получава и това е. Лекарите (сменила съм около 4 гинеколога) отдаваха затруднението на моите "тип поликистозни яйчници". На въпроса "Какъв е този "тип"? " отговорът беше "Твоите яйчници на ехограф изглеждат типични поликистозни, но хормоните ти са в норма, а и имаш овулация. Може би просто тя не е качествена". Цветна снимка все още никой не ми предлага да направя.
И така, септември миналата година, бяхме на РД на близък приятел (акушер - гинеколог) в Пловдив. Там се срещнахме (след доста години) с една от най-близките му колежки от Медицинския Университет в Стара Загора. Не можах да я позная. Беше толкова напълняла (реших, че скоро е родила - познах). Разприказвахме се, не се бяхме виждали от 5 години, и стана ясно, че тя също е специализирала Акушерство и Гинекология, и работи от няколко години в една от водещите клиники в Пловдив. И, да, родила е. След ин витро в Истанбул. Разказа ми за всички опити и перипетии, през които е минала в България (при положение , че познава и е била при, цитирам: "българските светила що се касае до ин витро") и как след последния неуспех сяда, проучва клиниките в Истанбул, свързва се с една от тях и още първата процедура завършва успешно. И си имат едно сладко мъниче Мария  Heart Eyes, да им е жива и здрава! Засмях се :"Ако я докараме до ин витро, ти си човекът, който ще ни сочи пътя към Константинопол"  Simple Smile Уговорихме се за преглед, каза ми кои хормони да изследвам, на кой ден от МЦ и къде в РВ ( лекарите, с които съм контактувала, нямат голямо доверие на лабораториите в СЗ). Направих хормоналните изследвания ( отново в норма, но съотношението между два от тях не беше както трябва ), прегледа ме и ми предписа противозачатъчни за три месеца. След противозачатъчните ми препоръча да пробваме по "библейския начин" за два месеца, и ако не се получи - цветна снимка или диагностична лапароскопия (по - добре последното). Междувременно, беше кандидатствала за работа като акушер-гинеколог в клиника в Германия. Одобриха я и декември заминаха цялото семейство.
Декември месец приключих с приема на противозачатъчни. Спазих препоръката за двата месеца. Нищо. Поразрових се за добър специалист в Стара Загора, който да извърши лапароскопията. Намерих. Прегледа ме, насрочи ми час за операция.
Операцията мина на 18.03. Резултатът - яйчниците са чудесни, тръбите - тотално запушени с множество сраствания. Забременяване - само чрез ин витро. Ясно, Истанбул ни зове... На 24.03 ще ми махат конците, ще си взема епикризата и видео записа от операцията и ... тръгваме по пътя към нашите деца. Дано бързо се срещнем.
Ще пиша в темичката за всяка стъпка, която правим (къде, как, колко струва) и дано бъда полезна на други двойки.

ПП: Искам специално де благодаря на Мози,която не познавам и чиито постове прочетох за пръв път в тази тема, за изчерпателната информация, която е дала (и дава)   bouquet

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 11:59 от Оле

# 107
  • софия
Цитат
ПП: Искам специално де благодаря на Мози,която не познавам и чиито постове прочетох за пръв път в тази тема, за изчерпателната информация, която е дала (и дава)

Оле   bouquet
Успех ти желая от все сърце

# 108
Благодаря и дано  Hug Heart Eyes

Ще описвам всичко, което правим с ЛМ. Всякакви коментари/съвети са добре дошли. Все пак повечето от вас са минали по пътя, по който ние тепърва тръгваме  Hug

# 109
Не е по темата, ама ЛМ какво е ?

# 110
 Grinning  ЛМ - Любимия Мъж , ММ - Моят Мъж . Съкращавам ги, че иначе ми звучи като фукане  Mr. Green

# 111
Брей, че ме развълнувахте. Имам три инсета и едно ИКСИ в България, смятах вече да се отказвам, тъй като ми е трудно с парите, а и възрастта ми напредна много. Но високата успеваемост на турските клиники ме впечатли и със сигурност ще обсъдя с половинката един евентуален бъдещ опит там.

# 112
Оле,и аз ти пожелавам успех,дано там е твоето щастие! Praynig
Другия месец,живот и здраве и аз се запътвам към Истанбул.

# 113
 Оле,пожелавам ти успех от сърце!Моята приятелка от СТАРА ЗАГОРА забременя,с първо инвитро в ИНСТАНБУЛ,след много перипети и ходене по мъките.УСПЕХ!!! Praynigще продължа да следя темата. Hug Praynig Hug

# 114
  • София
Хвърляйте и едно око на същата тема в Зачатие. Там има повече момичета , които са писали съвсем конкретни неща като цени, ориентири и т.н. хубави неща за инвитрото в Истанбул.
Желая успех на всички тръгнали по пътя към своето щастие  Peace Peace Peace

# 115
Последно момичета, задължителен ли е гражданския брак? Peace

# 116
Последно момичета, задължителен ли е гражданския брак? Peace
Да,поне в Мемориал хоспитал.

# 117
  • София
Почти навсякъде  Peace

# 118
Благодаря много за отговорите!Май ще има сватба  bigdance2

# 119
  • София
Само хубави неща   bouquet  bouquet
Сега му е времето , че аз я направих малко преди да родя  Wink по - сложно става  за веселбата.

Общи условия

Активация на акаунт