ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 97 139
  • 753
  •   1
Отговори
# 15
  • софия
kovatcheva , честито мила, лека и безпроблемна бременност ти желая

ninkata80  Hug Hug Hug

Xlora и моите впечатления са такива.Самата процедура е 2100 евро, но както си написала и ти лекарствата там са по-евтини, така че като обща цена може би няма голяма разлика с БГ, това което прави опита по-скъп е престоя. Ние сега си търсим някой подходящ хотел като цена, защото ще сме там около 20 дни
А за успеваемостта- в клиниката ми дадоха една малка книжка с описание на историята на клиниката, процедурите, които правят и т.н и там имаше посочена успеваемост около 60-65% при жени под 33, 40% при 33-38 год и мисля около 25% при възраст над 38 год
Наистина с мъжа сме доста оптимистично настроени, че нещо в последните месеци след неуспешния опит ми бяха потъналии гемиите и както всички специалисти тук вдигаха рамене и ми предлагаха като решение да направим втори опит и да видим дали пак така ще стане ooooh!Абе направо по едно време си ме обзе някакво  нетипично за мен отчаяние, но сега вече всичко си е пак ОК Wink Grinning

# 16
Мози, искрено се надявам да успееш в Истанбул. Аз също съм чела много хубави неща за клиниките по стерилитет там. В Зачатие има такава тема и можете и там да погледнете. Всички пишат з ависока успеваемост и много добри условия ( в което не се съмнявам. Може би само в Бг цари такава мизерия в повечето болници ).Интересно ми е само да попитам как си комуникирате с докторите ? На какъв език разговаряте ? А после по мейла на какъв език пишете ?
 Успех на всички, търсещи своето бебче !   bouquet

# 17
  • софия
crow , аз лично си комуникирах на английски, мейлите също бяха на английски. Докато бяхме в клиниката имаше едно италианско семейство-с тях координаторката за чуждестранните пациенти си говореше на италиански. Доколкото разбрах пациентите им от чужбина са предимно от Италия и Германия, така че предполагам има някой, с който може да се говори и на немски, но не съм разпитвала, защото на мен на английски ми е най-лесно така или иначе. По време на прегледите също си говорехме на английски-и гинеколога, и професорката говореха английски. Изследванията ме бяха помолили да ги преведем на английски или турски, защото искат да си ги преснимат и да им останат в досието там

# 18
Mozzi, радвам се, че вече си оптимистично настроена, мила!!!

Ще стискаме палчета!!!

# 19
Успех на всички който са решили да са в Истанбул,наистина се говори че имат много добър успех,аз самата по едно време се бях насочила на там,но поради парична причина се отказах за сега само. и тебе те открих тука,първо Desks desks я познах коя е,после Ели а сега и тебе,ама то супер направо.Сбори за краткия спама  Blush

# 20
  • софия
brumbarche  Hug Hug  bouquet-права си,мила, определено сега съм много по-спокойна, търпеливо си чакам края на ноември и съм много оптимистично настроена

iskra.p.dimitrova , според мен не е голяма разликата в цената, а и има възможност да започнеш стимулацията в БГ и така да съкратиш престоя в Истанбул и съответно разходите

# 21
Аз имам предвит че попринцип нямаме пари,а не за разликата в парите сега сабираме и така.

# 22
  • софия
Цитат
Аз имам предвит че попринцип нямаме пари,а не за разликата в парите сега сабираме и така

Да, това си е основен момент в цялото начинание за съжаление, но няма как.Бързо събиране на средствата ти желая от все сърце Wink Hug

# 23
# 24
  • софия
Е чак над 90% успеваемост не ми се вярва да имат, но ако наистина въведат някакви преференции за пациенти от България ще е добре
Аз не знам кой е този център, не съм попадала досега на мнения за него

# 25
  • софия
Обещах в една друга темичка да разкажа за ин витрото в Истанбул-повечето неща съм ги споменавала из други теми, но сега ще се опитам да обобщя нещата

Както съм споменала по-горе в темичката правихме опита в ин витро клиниката към Memorial Hospital-една от най-големите, частни болници в Истанбул
Трябваше да пътуваме в началото на декември, но за първи път в живота ми цикъла ми подрани с почти 10 дни и заминахме по спешност така да се каже Wink
Самата стимулация протече така както протича при повечето в БГ-с прегледи и хормони в началото през ден, от един момент нататък всеки ден.За мен това беше нещо ново, при първото ми ин витро в БГ не беше така, но разбрах, че в това отношение в Бг съм била изключение.Лекарствата ми се дозираха почти ежедневно, като с мен и мъжа ми постоянна връзка поддържаше координаторката за чуждестраннните пациенти.Заради подранилия ми цикъл началото на стимулацията ми съвпадна с един от най-големите празници в Турция-Байрам, но в клиниката си имаха дежурни, сестрите, които взимат кръв, всеки ден имаха пред тях списък с имената на жените в стимулация и какви хормони трябва да се изследват и нямаше никакви проблеми с организацията
Имах си лекуващ лекар, който изцяло се съобрази с препоръките на проф.Кахраман с какви лекарства да се проведе стимулацията ми, но той беше човекът, който определяше дозите и правеше прегледите-с проф.Кахраман не сме имали среща, но разбрах, че екипа се събира 2 пъти в седмицата и обсъждат всички жени в процедура и евентуалните проблеми
Стимулацията ми мина добре, нямах никакви оплаквания.В деня на пункцията ме приеха на друг етаж-облякоха ме в специални дрехи за операционната+шапка+чехли , сложиха ми специална гривничка с данните и баркод и ме свалиха в операционната.Там ми сложиха абокат и после се събудих в стаята.В стаята ме чакаше напечатан на английски лист, на който пишеше колко яйцеклетки са извадени и подробни инструкции какви лекарства да пия и кога да се явя на преглед
Пуснаха ме след около 2 часа и се прибрахме в хотела
на другия ден чрез координаторката ми съобщиха колко яйцеклетки са били зрели, колко са се оплодили и получавах редовно информация
Имах УЗ преглед на 2 ден след пункцията, а на 5 ден ми върнаха 2 прекрасни ембриончета на стадий бластоцист и замразихме 9.За трансфера облеклото беше същото както при пункцията, трябваше да изпия огромно количество вода и чак тогава направиха трансфера под УЗ контрол.Преди това имахме разговор с ембриолога, който ни разясни подробно качеството на всички ембриони, каза,че са подбрали двата най-хубави и от останалите 11 предлагат да замразят 9

Общо взето това е.Трябва да кажа, че езика може да бъде голяма пречка-комуникира се без проблем на английски с координаторката, някои от сестрите и всички лекари, но ако не знаете английски е голям проблем
С мъжа ми много пъти обсъждаме цялата процедура и споделяме впечатления и тук ще си позволя да изкажа едно лично мое мнение и то е, че високата успеваемост в истанбул се дължи предимно на работата на ембриолозите-не знам дали съм права, но там видях най-голяма разлика спрямо БГ-например ембриолозите ми казаха, че на 2 ден от пункцията ембрионите не се вадят от инкубатора, за да се гледат, защото много пъти това нарушава развитието им и деленето им, докато в БГ си ги гледат редовно, да не говорим, че и връщат ембриони на 2 ден

Ще се радвам ако мога да помогна с каквато и да било друга информация, така че питайте Hug Hug

# 26
  • София
Мози, страхотна си!   bouquet

# 27
  • софия
Zazzy  Hug Hug Hug

# 28
mozzi, а кога пътувахте обратно не казаха ли че трябва да лежиш да не тръгваш в същия ден или на другия, защото аз при първия опит не пътувах а останах в софия седмица и беше за кратко положителен резултата, но за втория и третия веднага тръгнахме да се прибираме обратно, та си мисля дали и това не спомогнало за резултата

# 29
  • софия
Казаха ми да не тръгвам същия ден, на следващия ден ми разрешиха да пътувам ако съм с кола или самолет-казаха, че ако е с влак или автобус трябва да изчакам още малко
ние тръгнахме на следващата сутрин след трансфера(бяхме с кола)-карахме малко по-бавничко и като влязохме в Бг внимавахме много с дупките Wink

Общи условия

Активация на акаунт