ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 97 138
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, момичета,
да кажа, че в четвъртък, живот и здраве, сме на преглед в Мемориал. Говорих по телефона с Кубра, координаторката, много любезна, много професионална, прати ми смс с координите на клиниката, без да съм я молила. Дано да се наредят нещата. Относно брачното свидетелство, нужна ли е легализация или само превод, някой знае ли?

# 61
  • София
yummy,за чужденци пак ли искат свидетество със сигурност-скоро четох в зачание,една девойка беше писала,че на тях не са им искали,защото са чужденци-пак за Мемориал ставаше въпрос. Чакам с нетърпение и твоите отзиви как е минало,ние го планираме за началото на следващата година

# 62
Искат, да,Хриси, координаторката ми каза, но се чудя дали да си го преведа аз криво-ляво или да ходя за легализация?
Днес би трябвало е друго момиче от форума да е било на преглед, дано и тя сподели впечатления..

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 15:15 от yummy

# 63
  • София
yummy, а вие ли си организирахте хотела или от там ви предложиха вариант. Гледах,че и болницата предлага доста добра хотелска част  newsm78

# 64
Ами ние имаме много близки приятели там, за щастие също в европейската част и винаги спим при тях като сме в Истанбул. А хотел, четох, че на Мози са уредили те, ако искаш ще разпитам.

# 65
  • София
Не,не се притеснявай-аз като наближи,ако не ни предложат нещо,ще й пиша,да не я занивам сега с глупости.
Така и не се ориентирах по картата,която са дали, къде се намира тази клиника...значи,в европейската част била  Thinking

# 66
Имам въпрос- на какъв език се разбирате с докторите в болниците.Трябва ли да знам турски ( аз за жалост не го знам) или и на английски става. Моля ви който знае да сподели!

# 67
  • София
Миа,доколкото разбрах те говорят английски.

# 68
  • софия
mia74 ,говорят английски, не се притеснявай  Peace.На мен за процедурата ми бяха избрали доктор, специализирал в Ню Йорк-английският му беше перфектен, никакъв проблем с комуникацията.  кубра беше почти постояно с нас, това много улеснява Peace

hristina21 Hug Hug
На нас Кубра ни уреди хотел при първото ходене за консултация-много удобен, близо до болницата.Вторият път за процедурата пак можеше, но този, който ни предлагаше нямаше безплатен паркинг за колата и ние избрахме друг

# 69
  • София
mozzi,благодаря за информацията  Hug Вярно,че д-р Тимена каза,че те придвижват нещата,ама пак ми е притеснено,още повече,че в Истамбул се чувствахме ужасно неуютно и некомфортно. Ако не беше клиниката,със сигурност никога няма да се върнем там  Sad Дано след опита да имам причина да гледам на него с други очи  Simple Smile

# 70
 hristina21 ИСТАНБУЛ е прекрасен град искренно се надявам  и вярвам че ще се върнеш с бебката да я разходиш или ме извикай аз да ви разходя,да видиш тогава дали нема да ти хареса хихихих.Пожелавам ти успех и стискам палци всичко да ок и да гушнеш едно здраво беб4е.

# 71
Абсолютно съм съгласна с llullu. Няма да коментирам забележителностите на града, нито нивото му на развитие и организация, камо ли мащабите. Целият свят ги знае заедно с милоните туристи, които се стичат ежедневно и ежечасно там. Може би просто трябва да имаш предварителна информация за интересните места и естествено да имаш възможност да комбинираш "здравната" си екскурзия и малко туризъм.

Аз изкарах изключително комфортни 15 дни там, които дори не ми стигнаха да разгледам всички красиви места, посочени в пътеводителите. Обслужването и качеството навсякъде бяха перфектни. Всички полицаи говореха приличен английски и бяха отзивчиви и ако не бях сигурна за някоя посока веднага се обръщах към някой униформен. Да не говорим, че един полицай на пристанище Бешикташ по своя собствена инициатива отиде и продаде билетите за корабче, които си бяхме купили от автомата за грешна посока, върна ни парите и ни обясни от кой автомат да купим за Принцовите острови, където всъщност искахме да отидем.

Очарована съм от града, винаги, когато имам възможност ще го посетя пак и се върнах оттам с най-скъпият и мечтан подарък.

# 72
  • София
Момичета,благодаря ви за зареждащите и оптимистимни думи  Hug
Уф, за съжаление не мога да споделя този ентусиазъм по отношение на града и атмосферата в него  Tired-вярно,има красиви неща,хората наистина са дружелюбни и отзивчиви, но няма да коментирам всичко останало,което ме потресе и погнуси и ми дойде повече,въпреки че се опитах да не бъда предубедена,защото,за съжаление,не ни предлагат вариант Италия, където мога да изкарам всичките си животи,а Истамбул.
В крайна сметка,ако резултатът е такъв,какъвто е при вас,личният ни временен дискомфорт е най-малкото,което можем да изтърпим,защото професионализмът на хората в клиниката там е неоспорим  Peace.
Чакам с нетърпение скоро да се включи и yummy след консултацията тази седмица  Thinking

# 73
Ето ме  Hug
уморихме се доста от пътуване, но нямам никакви оплаквания от самите лекари, както и от Истанбул, обожавам го, хехе.. И в Италия съм живяла с години, там също има доста проблеми, които не са видими на първо четене.
Та, Кюбра е наистина много мила и с желание да помогне, назначиха ни още изследвания, които имахме избор да направим там или тук. Единствения проблем за мен са високите им цени - хистероскопията при тях е 2200 турски лири, кариотип за двамата 900 лири. Избрахме да ги правим тук, ако можете да ми препоръчате за хистероскопия лекар и каквито и да е съвети, приемам.
Бяхме на консултация при проф. Карлъкая, много енергичен и много подготвен. Преди това с нас говори друг лекар, който говори малко бг, но разбира добре, та и това е улеснение.
Спряхме по пътя и на отиване и на връщане на Мраморно море, невероятни малки селца и морето е много красиво.
Та ще видим какво се случва оттук нататък, след като станат  готови изследванията.
Питайте ако нещо ви интересува, не знам с какво мога да съм полезна.

# 74
  • София
yummy,хистерото заради краткия положителен тест ли ти го назначиха? При вас не подозираха ли основно мъжкия фактор  Thinking Ние сме пускали цитогенетичен анализ в Щерев-изпращат го в Майчин дом и със сигурност беше много,много под 900 лв.
Като станат изследванията пак ли ще ходите,или само ще им ги пуснете и те ще ти кажат как ще действате

Общи условия

Активация на акаунт